MOTİVASYON( DÜŞÜNCELER )

MOTİVASYON( DÜŞÜNCELER )

MOTİVASYON

Yük Azaltma


Hepimiz için yaptığımız işin ilginç bulmadığımız bazı yönleri olabilir. İşe koyulmak ve yolumuzun üstünden uzaklaştırmak zorunda kalacağımız o korkunç günün geleceğini, eninde sonunda geleceğini bile bile bu konuları görmezden gelmeye çalışırız. Halledilmeleri çok zaman almıyorsa ve arada sırada ortaya çıkıyorlarsa başa çıkarız. Günlük gündemde düzenli olarak görünen işlerin tatsız yönleri motivasyonumuzu etkilemeye başladığında bir şeyler yapılmalıdır.
Yalnızca işin mevcut zamanı doldurması beklenirken, hoşa gitmeyen işler konusundaki düşünceler giderek öyle yoğunlaşır ki, canlı olunması gereken tüm zamanı işgal etmeye başlarlar. Onlar için kaygılanarak ve sıkılarak harcadığımız zaman son motivasyon zerresinin göz göre göre eriyip gitmesine yol açabilir. Yapılması gerektiğini bildiğimiz, fakat yapmak istemediklerimizin sürekli tehdidiyle yaşantımız cehenneme döner. Ona karşı savaşmak veya var olmayan motivasyonu yükseltmeye çalışmak yerine, o işin azaltılıp azaltılamayacağmı düşünün. Çalışanlar için, bir iş arkadaşı ile iş takası
 yapma şansı olabilir. Kendi işinin sahibi olanlar içinse, ücret karşılığı işi başkalarına yaptırmak düşünülebilir.
Daha fazla harcama düşüncesi sizi engelliyorsa, hem o işi yapmamış olmanız hem de bu yüzden üzülmeniz nedeniyle zamanınızın ne kadarını harcayacağınızı kabaca hesaplayın. Hem işi yaparken ve hem de kaybolmuş motivasyonunuzu arayıp kendinizi sıkıntıya sokarken kaybedilecek verimlilik hakkında ne düşünürsünüz? Hem parasal açıdan, hem de yapacağınız 'asıl' iş için motivasyonunuzu özgürce kullanabilmeniz açısından o işi yapması için birini tutmanızın çok daha iyi olacağını göreceksiniz.

DERLEYEN...EMRE ŞEN (KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ)
İletişim:[email protected]


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık