Hafıza Eğitimi

Uyku Ve Siz(Uykusuzluk Hafızayı Yavaşlatıyor)

Uyku Ve Siz(Uykusuzluk Hafızayı Yavaşlatıyor)

Uykusuzluk hafızayı yavaşlatıyor Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Seung-Schik Yoo’nun araştırmasına göre uykusuz kalmak beynin öğrenme yetilerine ciddi şekilde zarar veriyor. BOSTON - Araştırmaya göre, yeni bilgi öğrenmeden önce yeterince uykusunu almayan kişiler, bir önceki gece daha iyi dinlenmiş kişilere kıyasla yüzde 10 daha az hatırlıyor. Uzmanlar, çalışma saatlerinin yoğunlaşması sebebiye insanların artık uykuya daha az vakit ayırabildiği gerçeğini göz önünde bulundurduklarında, bu kanıtın ‘üzücü’ olduğunu söylüyor. Yoo ve ekibi yaptıkları deneyde 14 kişiye bir gece boyunca uyumamalarını, ve laboratuarda kalarak ya e-posta kontrol etmelerini, ya da kağıt oyunları oynamalarını söyledi. Katılımcılara deneyin başladığı andan 24 saat sonra uyumaya gönderilmeden önce 150 fotoğraf gösterildi, ve beyinleri tarandı. İki gece yeterli uyuduktan sonra kağıt imzalayacaklarını sanan katılımcılar laboratuara tekrar çağrıldı. Fakat araştırmacılar, katılımcılara ufak bir sınav ver...Devamını Oku »

Beyin Ve Hafıza (Beyninizin Elekro Kimyasal )

BEYİN VE HAFIZA (Beyninizin Elekro Kimyasal )

BEYNİMİZİN ELEKRO KİMYASAL Bütün insanların beyni aynı elektro kimyasal yapıyla çalışmaktadır. Sorunları çözerken………. Rahatladığımız anlarda………. Derin bir uykudayken……….. Virajlı bir yolda araba kullanırken yaratıcı olduğunuz hallerde….vb. durumlarda… Hiç beyninizin durumunu merak ettiniz mi? Sonuçta beynimiz elektro kimyasal faaliyetlerde bulunan harika ötesi bir fabrika… Düşünceler, her biri beynin sinirsel etkinliğinin bir çeşidi olan beta, alfa, teta, delta…beyin dalgalarından oluşur. Bu dalgalar arabanın viteslerine benzetilecek olursa birinci teta, ikinci alfa, üçüncü beta, dördüncü vites. Arabayı kullanırken nasıl vitesin ayrı önemi varsa her dalganın da kendine göre bir önemi var. Beta, fazlasıyla meşgul olduğumuz hallerde devreye girermiş. Hızlı, seri ve inişli dalgalarmış. Heyecanımız arttığında veya dış faktörlerce fazlaca uyarıldığımızda beta dalgaları yayınlamaya başlarmışız. Konuşan biri beta dalgaları yayarmış. Ders veren bir öğretmen beta dalgaları saçarmış. K...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim Eğitimleri(Nlp İle Hafıza Eğitimi)

Kişisel Gelişim Eğitimleri(NLP İLE HAFIZA EĞİTİMİ)

NLP İLE HAFIZA EĞİTİMİ VE ALTERNATİF DÜŞÜNCE TEKNİKLERİ Beyniniz uyuyan bir dev gibidir. Çok iyi, çok kötü hafıza yoktur. Sadece eğitilmemiş hafıza vardır. Öğrencilerin en büyük sorunlarından bir tanesi anlatılan bir konuyu çok çabuk unutmalarıdır. Öğrencilerin en büyük sorunlarından bir tanesi anlatılan bir konuyu çok çabuk unutmalarıdır. Bunun nedeni; öğretim kurumlarımızda verilen eğitimin, sol beyin işlevinin (yazma, okuma, matematik, mantık, analiz) güçlendirilmesine yöneliktir. Ancak, sağ beyin fonksiyonları (halay gücü, mizah, yaratıcılık vs.) okul yaşantısı boyunca bıraktığımız becerilerimizdir. Bu çalışmada beynin çalışma sistemi keşfedilerek tarihleri, kelimeleri, isimleri, konuları ve zihinsel soruları hızlı, doğru cevaplamak hedeflenmektedir. ( Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 www.sayginnlp.com kişisel gelişim eğitimleri) ...Devamını Oku »

Beyin Ve Hafıza (Hafızanızı Nasıl Geliştirebilirsiniz?)

BEYİN VE HAFIZA (HAFIZANIZI NASIL GELİŞTİREBİLİRSİNİZ?)

HAFIZANIZI NASIL GELİŞTİREBİLİRSİNİZ? 1.)Kendini vermeden yapılan tekrar bir işe yaramaz. 2.)Anlam ve bağlam iyi olmalı. 3.)Motivasyonu sağlayın. 4.) Bilgiye duyularınızı katın. 5 duyunuzu kullanmalısınız. Bilgiyi görebilir, ona dokunabilir, onu seslendirebilirsiniz. 5.) Bilgiyi abartın. Abartılan bilgilerin hafızada kalma şansı daha yüksektir. 6.) Duyuları filme çevirin Bilgiye duyularınızı kattıktan sonra oluşan görüntüyü filme çevirebilirsiniz. Bir hareketlilik oluşturabilirsiniz. 7.)İyi bir şifreleme için iyi dinlenmiş ve odaklanmış bir dikkat gerekir. 8.)İçsel olarak iyi bir canlandırma yapılmalı. 9.)Kendi hafızanıza şifre koyabilirsiniz. Önemli bilgiyi çalışma başında ve sonunda alın 10.) Anahtar kelimeler veya kavramlar kullanabilirsiniz. 11.)Eğer bilgiyi edindikten sonra kendi ifadelerimizle zihnimizden canlandırmazsak o bilgiyi hiçbir zaman kullanmamız mümkün olmaz. Kullandığımız tüm bilgiler edindikten sonra mutlaka en az bir defa hatırladığımız ve içimizden ifade ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Yukarı Çık