Yönetici Koçluğunda Süreç Nasıl İşler?

Yönetici Koçluğunda Süreç Nasıl İşler?

Yöneticilerin hem kendileri, hem de kurumları ile iletişimini geliştirir. İş ve özel yaşam alanları arasında denge kurmasını ve bu dengeyi korumasını sağlar. Hedeflerini önceliklerine göre yapılandırmayı ve söz konusu hedeflere ulaşmak için stratejiler geliştirmesini destekler. Yöneticiler bu süreci liderlik, yönetim becerileri ve takım oluşturma gibi yetkinliklerini geliştirmiş olarak sonuçlandırırlar.

İş hayatında başarı pek çok bileşenin bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Bu bileşenlerden teknik olanları için yıllarca eğitim alınırken, psikolojik ve felsefi alanlar için gelişim yetersiz kalabilmektedir. Yöneticilerin durup, hayatlarına ve kendilerine bakarak, yeni hedefler ve yeni davranışlar geliştirmesine ihtiyaç olmaktadır. İşte Yönetici koçluğu bu noktada devreye girmektedir.

Yönetici Koçluğunda yöneticilerin daha etkin liderlik ve yöneticilik yapabilmeleri, ekipleriyle birlikte daha verimli sonuçlar elde edebilmeleri için koçluk becerilerini bir araç olarak kullanarak modern yönetim sistemini benimsemelerini amaçlar. Bilgi vermenin yanı sıra bir davranış geliştirme eğitimi olup, katılımcılarda konuya ilişkin temel davranış kalıplarının idrak edilmesini ve uygulamaya sokulmasını amaçlar.

Yönetici bu özelliklerini kaybetmeye başladığında, iletişim kurmakta, hedef belirlemekte, takımını yönetmekte zorlanmaya başlar. Bu durum yöneticinin mutsuz ve stresli olmasına sebep olur. Bu durum yöneticinin verimini düşürür. Yönetici bahaneler üretmeye ve bunlara kendisinin dışındaki etkenlerin sebep olduğunu düşünmeye başlar. Bu başlangıç kısmı Çözülmediğinde kaliteli bir yöneticinin kaybedilmesine kadar gider.

Yönetici Koçluğu ile kurumları var eden ve ileriye taşıyan yöneticilerin yaşam ve iş kalitelerini yükseltmek, gelişmeye açık yönlerini beslemek, iş hedeflerini netleştirmek sağlanır.

Yönetici Koçu, süreç boyunca bireyle birlikte bireyin iş hedeflerini gerçekleştirmek doğrultusunda eylem planı hazırlar ve bireyi hedefinin yolunda tutmaya çalışır.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Yönetici Koçluğu eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki Yönetici Koçluğu eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Yönetici Koçluğunu tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Yönetici Koçluğu eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada 0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Yönetici Koçluğunu tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık