Reiki Diğer Tedevilerden Farkı Ne?

 Reiki Diğer Tedevilerden Farkı Ne?

 Reikinin anahtarı basitliğidir. Diğer tedavi yolları uygulayıcılarının aylarca veya yıllarca eğitimini gerektirirken Reiki bir hafta sonunda öğretilebilir. Gerçek fark Reikiyi bir enerji çalışması kategorisine sokan hir uyum işlemindedir. Bu, mantık çağından beri batının çok az bir güçlendirme işlemidir. Bu işlemden sonra, dokunmaya ve insan vücudunu hissetmeye çok alışık olan insanlar ve çoğu hemşire, doktor, masaj tedavicisi tedavi yaparken hemen ellerinden enerji ah,ının arttığını ve bir ısınma duygusunu hissederler. Böylece insanlar vücudu deneyimlerneden önce bazen aktüel uyum durumundan farkı. olarak, uyumdan doğan ani bir değişim deneyimlerler. Daha az deneyimli ve hassas olan bazılarının ise bu ani değişimi hissetmeleri için ihtiyaç duydukları, birçok ön algılama nosyonunu öğrenmektir, çünkü başarılı bir tedavi önce vücudu dinlemeye gereksinim duyarlar. Bu nedenle eğer başlangıçta bu değişim duygusunu deneyimlememişse, bunu deneyimlebilmeleri için yeterli şans ve zaman vermek gerekir.

 Ayrıca vücudu hissetmeleri için öğrencileri bir seri egzersizle yönlertdirrnek gerekir. 10 masaj tedavisinde ulaşılabilen büyük bir ısı artışına Reiki tedavisinde hemen beş dakika içinde ulaşılabilir. Benim dikkatimi çeken başka ilginç değişiklikler de olmuştur. Normalolarak bir masör, müşterisi üzerinde çalişırken özellikle doku gevsetme çalışmasında Tai Chi deki gibi dizleri hafif bükük ve ayakları birbirine paralel tutmak gerekir. Çünkü masör bir toprak elektrotu gibi görev yapar. Örnek olarak, omzunuzda veya ensenizde bir düğüm üzerinde çalışırken siz nefesinizi yönlendirerek kaslardan bilinçli olarak laktik asit atmanızı sağlarken, benim elim düğüm üzerindedir ve bırakılan negatif enerji ellerimden kollarımdan ayaklarımdan geçerek toprağa gider. Bu işlem sırasında ayaklarımı çapraz tutarsam sizin enerjiniz benim kollarımdan vücudumdan akar, dizlerinden yukarı geri döner ve sizin vücudunuzda enerjinin bırakıldığı noktaya tekabül eden yerde benim vücudumda meydana gelir. Bütün bunlar eğer enerji çalışmasını yeni öğreniyorsanız size biraz ezoterik gelebilir; fakat bu işlemin gerçeğini öğrenmeniz için sadece bilinçli birkaç adım atmanız yeterlidir. Reikide yukarıdaki durumla ilgili problemin olmaması büyük bir sürprizdir. Ama gene de uygularken ayakların paralel olması enerji akışı kolaylaşırdığı için gereklidir.

Daha önce zikrettiğimiz gibi Reiki, uygulayıcının açık kanal haline gelmesi ile, tedavi edilen tarafından çekilir. Tedavi edilen uygulayıcıdan bir enerji çekmez, yani uygulayan kendinden bir enerji sarf etmez, enerji kaynaktan gelir. Tedavi edilen, enerjiyi temiz bir kanaldan alır. Böylece Reiki verenden hiçbir enerji çekmez. Bazı Reiki üstadları bu enerjinin dışardan geldiğini söylerler. Bize göre Tanrı her an hem içimizde. hem dışımızda olduğundan iç dış ayrımı yapmak gerekli değildir. Ama bu enerji bizim fiziksel bedenimiz tarafından üretilen bir enerji değildir. Buraya kadar Reikiyi dünyada benzersiz bir tedavi sanatı yapan, bazı fiziksel farklılıkları izah ettim. Şimdi Reiki hakkındaki görüş ve duygularımı anlatmak istiyorum. Manyetik veya zihinsel tedavi gibi diğer enerji çalışmalarında, uygulayıcı sürekli olarak ve hastadan ayrılmadan dikkatini enerji göndermeye odaklamak zorundadır.

Reikide ise başlangıçta tedaviye niyetlendikten ve elleri vücut üzerine koyduktan sonra uygulayıcının herhangi bir odaklama yapmasına ihtiyaç olmadan enerji kendi uyumu içinde çekilmeye başlar. Eğer hasta tedavi başladıktan sonra eski duygu ve hatıralarını sizinle paylaşma ihtiyacını hissederse tedavi sırasında konu§maya devam edebilirsiniz. Ben öğrencilerime daima konuşmamalarını öğütlerim. Çünkü çoğu kez hasta kelimelerin ötesinde bir yoruma meyillidir ve bu tedavi işlemini karmakarışık edebilir. Benim deneyimlerime göre kişiler tekrar tekrar farklı şekilde aynı temel problemlerine dönerler ve onlar bunu kelimelerle ifade ettikçe beyinlerine daha çok kazırlar. Tabii iyi bir zihin bilim öğrencisi olumsuzlukların yerine olumlu fikirler koyma yönünde eğitilmiştir.

Reikide genellikle konuşmak gereksizdir. Tedavi sırasında ve hemen tedaviden sonra, özellikle 21 günlük temizlik sırasında Ve 3 derecenin herhangi birini aldıktan sonra, kişiler duygu kabarıklımm yüzeye vurma eğilimindedirler. Bazen doğrudan hatıralara bağlanmışlardır, sık sık yalnız duygular, bir hikayeyle entelektüel bağlantılı bir probleme girmeksizin serbest bırakılır o da uzun sürede duyğuların yerleşmesine ve vücut zihin yapısının onu bloke ederek serbert bırakmamasına sebep olur. Öğrencilere bu duyguları bilmelerini, onların bazen beklenmeyen bir sekilde ortaya çıkabileceklerini ve onlar tezahür ettikleri zaman onlara teşekkür edip serbest bırakmalarını tavsiye ederiz. Bazı kişilere hatırlatılması gereken diğer bir nokta duygusal çözülmelere izin verilmesidir. Deneyimlerimize göre uzun bir depresyon süresinden sonra kişi nihayet kızgınlığın çözülmeye başladığı noktaya gelir. Kızgınlık depresyondan daha yüksek titreşimli bir enerjidir, kişi., Ikızgınlığı ifade etmeden daha yüksek seviyelere çıkamayacağınainanmak temayülündedir. Kızgınlık çok ayartıcı olabilir, çünkü karışan duygular gerçekten egoyu daha yüksek seviyelere çıkarabilir, Kızgınlık, kontrol dışı duyguların bir neticesidir. Şunu anlamak durumundasınız ki biz yalnızca Kutsal etki ve tepki yasasına göre bir zamanlar koyduklarımızı almaktayız. Yaşam bizim ayrıamızdır.

 Ne gelirse şükranla kabul edin ve bırakın gitsin. Siz yaratıcısınız. Yarattığınız her şeyin sorumluluğunu almanın öneminin anlaşılması gerçekten reikinin anahtarlarından biridir. Reiki birinci derece sınıfında bitmez. her kişi kendini tedaviye devam etme sorumluluğunu almalıdır. Siz gerçekte kendi öğretmeninizsiniz. Yeter ki gelişim derecenize karar verin. Biz eminiz ki siz Reiki ile harika tedaviler yapacaksınız, hatta bazen onların oluşunu siz bile sürprizle karşılayacaksınız. Basitçe ne olacaksa ona açık olunuz.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Reiki Eğitimi eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir  Reiki Eğitimi için 0(232) 422 59 54 yada  0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir  Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.

 
Denizli   Reiki Eğitimi için  0(850 ) 303- 49- 00 -  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli  Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Antalya Reiki Eğitimi için  0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya  Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla Reiki Eğitimi için  0(252) 213 00 98 - 0  (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Ankara Reiki Eğitimi için 0(850 ) 303- 49- 00  - 0  (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Ankara Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.


İzmir Reiki Kursları

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık