Örnek Mezuniyet Konuşması

Örnek Mezuniyet Konuşması

Sayın Müdürüm, Değerli Öğretmenlerim, Kıymetli Misafirler ve Sevgili Arkadaşlarım,

Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor… Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar acı. Sizden bir şey kalır geride. Kırılan kalbinizden bir parça mı yoksa sevdiklerinizle paylaştığınız anlar mı?

Beni ve sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı şu günlerde hüzünlendiren bir dönemdeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz.

Sekiz yıllık eğitim süreci içinde iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi öğrendik. İnsanın ve insanlığın değerini öğrendik. Birbirimize karşı her zaman dürüst ve doğru olmayı kısacası vatana ve millete yararlı bir birey olmak için gereken ön bilgileri öğrendik. Sorumluluklarımızı ve içinde bulunduğumuz topluma karşı görevlerimizi kavradık.

Şimdi nice anılar ve güzel duyguların eşliğinde gururlu ve bir o kadar da hüzünlü bir şekilde okuluma veda ediyorum bayrağı sizlere teslim ederek.

Bizler, bir mevsimlik çiçek gibi bu okuldan gelip geçiyoruz. Başkalarının da geçtiği gibi…Ancak, mevsim bitecek ama bizler başka iklimlerde de çiçek açmaya devam edeceğiz ve yeni çiçekler yetiştireceğiz. Volter’in dediği gibi, bahçemizi hiç kurutmayacağız, sulamaya, güzelleştirmeye devam edeceğiz. Asıl olan da bu değil mi?

Bizlerin yetişmesinde, olgunlaşmasında büyük rol oynayan, yaptığımız tüm yaramazlıkları hoş gören öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve ellerinden saygıyla öpüyorum. Onlara olan sevgim yaşım büyüdükçe o oranda büyüyecek ve onlar kalbimin bir köşesinde daima yaşayacaklardır.

Benden desteğini esirgemeyen ve yanımda olduklarını daima hissettiren aileme de huzurlarınızda teşekkür ederim.

Tüm arkadaşlarıma ve bizden sonra yerimizi alacak kardeşlerime de bundan sonraki eğitim yaşantılarında başarılar diler, saygılar sunarım.

 
ÖRNEK 2:

Pek çok anımız oldu bu okulda, bu sınıfta, bu sıralarda, öğretmen ve okul arkadaşlarımız arasında. İyi kötü, güzel çirkin pek çok anı… Hep beraber güldük, hep beraber ağladık. Bütün duygularımızı birlikte paylaştık. Hiç bitmeyecekmiş gibi gelen koskoca sekiz yıl gelip geçti ve bizler hayatımızın hiç unutulmayacak bir dönemini noktalamaktayız şimdi.
Bir gün, seneler sonra, hepimiz, her birimiz, doktor, mühendis, öğretmen, asker, tekniker, mühendis olacağız. Hepimiz bir yerlere gelip topluma yararlı insanlar olacağız. Yurdumuza dağılıp yurdumuz için yararlı işler yapacağız.
Pek çok şeyler solsa bile, burada yaşadığımız günlerin hatırası asla solmayacak. Her yerde bizimle birlikte olacak, bizimle birlikte dolaşacak, memleketimizin çeşitli yerlerinde… Ve bizler bu güzel günlerimizi andıkça, dudaklarımızda mırıldanacak dostluk şarkımız bizim.
Büyüklerimin ve bizim üzerimizde emeği olan herkesin ellerinden öperim.
Sizleri saygıyla selamlıyorum.

 
ÖRNEK  3:

Zaman bir su misali hızla akıp geçiyor. Bir eğitim öğretim yılı bakın ne çabuk geçti ve yılın sonuna geldik. Hızla akıp giden yıllar bazılarınızı bir üst sınıfa  bazılarınızı da ...................................................... lisesi yılların sonuna getirdi. Öğretmenleriniz olarak bizler öğretmenlik görevlerimizin dışında anne gibi, baba gibi, abla ve abi gibi olmaya, gideceğiniz o uzun ve zor hayat yolunda işinize yarayacak, başarılı olmanızı, becerikli olmanızı,  mutlu ve huzurlu olmanızı sağlayacak bilgiler, beceriler, alışkanlıklar kazandırmaya çalıştık, çalışıyoruz. Öğrencilerine bir evlat şefkati ve hassasiyeti ile yaklaşan, onları eğiten, öğreten, biçimlendiren öğretmen arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
   Sevgili gençler , Herkesin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuzu, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek fakat asla yılmayacaksınız. Başarılı olmak adına dikilecek, dik duracak, engelleri bir bir aşacak başarılı, mutlu ve  özlemini çektiğiniz güzel bir yaşam süreceksiniz. Ya da evet ya da. Söylemeye gerek yok herhalde.
    Hayat sizin hayatınız olduğuna göre geleceğinizi düşünmek, gerekli tedbirleri almak, sorunlarınıza çözüm aramakta aslında öncelikle size düşüyor.  Buyurun yol o kadar çok ki. Hangisinden gideceğiniz, o yolda nelerle karşılaşacağınız, nasıl bir yaşam süreceğiniz ve yolun sonunu nasıl getireceğiniz hepsi size bağlı. Seçin..  İşsiz sokakta dolaşmakta, bir yerde işçi olmakta, memur olmakta, teknisyen olmakta, mühendis olmakta, öğretmen olmakta, zengin olmakta, yoksul olmakta, mutlu bir yaşam sürmekte, per perişan yaşamakta, iyi bir aile kurmakta,  zirvede olmakta, çukurda olmakta, itibar görmekte, itilip kakılmakta. Evet ya da hayır, bu yol veya o yol. Bu arkadaş veya o arkadaş. Bu tercih veya o tercih Seçin. Artık düşünmeyi, seçmeyi, ayırt etmeyi öğrenmelisiniz.
   Sevgili mezunlarımız , Sizleri 4 yıllık bir eğitimin sonunda  bir üst eğitime veya iş hayatına uğurluyoruz. Eminim buraya dönük çok farklı anılarla ayrılıyor, çok karmaşık duygular içerisinde bulunuyorsunuz. Her türlü haylazlıklarınıza, çalışmamalarınıza, çocuksu tavırlarınıza, üzmelerinize ,hatta  kızdırmalarınıza  rağmen biz sizleri çok sevdik ve hep seveceğiz. Sizleri mezun ettiğimiz binlerce ..................................................Lisesi mezunlarının arasına yollarken sizlerde bizi ve okulunuzu unutmayın olmaz mı ?
    Zaman içerisinde okulunuzdan çok iyi bilgi ve donanımla ayrıldığınızın, bir çok şey bildiğinizin farkına varacaksınız. Hayatın bu yeni aşamasında okul yılları bir tatlı anı olarak kalırken asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun. İleriki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri başarılı bir iş adamı, güzel işler başarmış bireyler, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar olarak görmenin gururu bize yeter de artar bile.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık