Öğrenilmesi gereken bilgileri öncelikle benzer sesler, konular yardımıyla birbirine hikaye formatında bağlıyoruz. Bağların daha güçlü olabilmesi ve zihne yerleşmesi için objeleri ve olayları abartıyoruz, sıra dışı hale getiriyoruz. Buradaki temel amaç bilgileri anı formatında, yaşanmış bir olay gibi zihne gönderip zihnimizde kalmasını sağlamaktır. Bilgiler anı formatında beyne gönderildiğinde beyin bu bilgileri kalıcı belleğe kaydeder ve istediğimiz zaman bize geribildirimde bulunur.
Akrostiş metodu, hafızaya alınmak istenen cümlelerin ilk harfleri kullanarak anlamlı veya kafiyeli, hafızada daha kalıcı olan başka bir kelime veya cümle oluşturma işidir. Burada iki ana kelime karşımıza çıkıyor; anlamlı ve kafiyeli. Bazı akrostişe edilmiş kelimeler anlamsız olabilir, ancak kafiyeli ve hafızada kalıcı bir özelliğe sahiptir. Örneğin; SSK, MEB gibi. Bazı akrostişe edilmiş kelimeler ise anlamlı olabilmektedir.
Hafıza tekniklerinin temelinde çağrışım yöntemi yatmaktadır. Bizler yerleştirdiğimiz bilgilerin birbirini deviren domino taşları gibi sistemli bir şekilde birbirini etkilemesini, çağrıştırmasını sağlıyoruz. Test tekniğinde bize sorunun üst kısmında verilen bilgiler ve beş cevap şıkkı bizim formatımızı destekleyici niteliktedir. Bunlar bizim için sınavda birer tetikleyici, çağrıştırıcıdır.
beyin eğitimi, hızlı öğrenme, hafıza tekniklerini bireye ve kurumlara öğretmek ve uygulatmak; yabancı bir dilin öğrenilmesinde en önemli ve en zor dönemeçlerden biri olan yeni kelime ezberini kolaylaştırmak, kelimeleri bir kerede öğreterek hayat boyunca kalıcı kılmak hatta bunu eğlenceli bir hale getirmek; anlayarak hızlı okuma tekniklerini bireye uygulatarak anlayarak okuma hızını artırmak; matematiksel hafıza teknikleriyle kişiyi adeta yürüyen canlı bir hesap makinesi yapmak, uykuda öğrenme teknikleriyle uyurken bile yabancı bir dile ait kelimeleri öğretmek, holografik öğrenme teknikleriyle; beş duyu yoluyla öğrenme ,3 boyutlu düşünme,holografik hafıza yeteneği kazandırmak,rüya kontrolüyle rüyada öğrenmeyi mümkün kılmak,yaratıcı düşünme sayesinde bireylere sıra dışı düşünmenin metotlarını öğreterek yeni fikirler ve üretkenlik yeteneğini kazandırmak,bireyin yeteneklerini geliştirmek ve bilhassa beynini,zihinsel potansiyelini ve hafızasını maksimum seviyede kullanmasını sağlamaktır. Amacımız kısaca: Öğrenmeyi beynin çalışma prensipleriyle uyumlu; hızlı, kolay, kalıcı ve zevkli kılmak aynı zamanda bireylere unutmayı unutturmaktır.
"Hayal kurma" hafızada tutulacak bilgiyi resimlendirme ve akli gözle görülebilecek bir hale getirme etabıdır. Hayali olarak oluşturulan akli resmi ne kadar net görebilirseniz o kadar iyidir.
"İlişkilendirme" hatırlamak istediğiniz bilginin basit bir hatırlatıcı ile hayali olarak ilişkilendirilmesi etabıdır. Bu ilişkilendirme örneğin hatırlaması kolay bir sıralandırma vb. bir hafıza ilişkisi olabilir.
"Yerleştirme" adımı ilişkili bilgilerin belli bir yerde gruplandırılmasıdır. Yerleştirme farklı hafıza ilişkilerinin ve hatırlatıcıların birbirine karışmadan hatırlanmasını sağlamaktadır.