Yaşam Koçluğu

Yaşam Koçundan Altın Öğütler

Yaşam Koçundan Altın Öğütler

Yaşam koçluğu her türlü öğretiyi hızlı ve kalıcı bir biçimde kazandırır, kişilerin ve kurumların performans geliştirmesini sağlar. Kişileri bulundukları konumdan, varmak istedikleri konuma ulaştırır. Bunu, güçlü bir yöntem içeren profesyonel bir diyalogla başarır. Bu yöntem, çeşitli bilimsel disiplinlere ve güçlü bir yaşam felsefesine dayanmaktadır. • Yaşamınızdan dağınıklığı çıkarın, dağınıklıktan kurtulmak olağanüstü sağaltıcıdır. Bir hafta boyunca her gün yarım saatinizi, en fazla bir saatinizi atılacak şeyleri toparlamaya ayırın. • Hayatınızı sadeleştirin. Zamanınızı ve enerjinizi nasıl kullanacağınız konusunda aşırı ölçüde seçici olmanız, güçlü bir teşviktir. • Bir temizlikçi tutun. Her şeyi kendiniz yapmaktan vazgeçin ve mümkün olduğunca başkalarını görevlendirin. • Adres defterinizi güncelleyin. Birlikte olmaktan zevk almadığınız kimselerle vakit geçir...Devamını Oku »

Yaşam Koçu

Yaşam Koçu

Yaşam Koçluğu'nda koçun doğruları değil sizin doğrularınız hayata geçirilir. Görüşmelerde, sizin önceliklerinizi dikkate alarak birlikte ortak bir strateji geliştiririz. Neden ve niye sorularını sormayız. Geçmişe bakmayı. Yaşam koçluğu programı sizleri yaşam koçluğu yapmanız için hazırlar. Koçluk hizmetini her kesimden kişiye yaşamlarını dengeli yaşamaları ve hayatlarının bütününde ihtiyaç duydukları anda verebilirsiniz. Yaşam koçluğu tüm dünyada gelişen yeni trendir. Koçluk kişilerin yaşamının her alanında potansiyellerinin, ilişkilerinin, kariyerinin, kişisel gelişiminin ve motivasyonlarının en yüksek noktaya gelebilmeleri için başvurdukları son derece etkin bir metoddur. Günümüzün değişen ve gelişen şartlarında “yaşam koçluğu” meslek olarak son derece rağbet gören bir branş olmuştur. Koçluk, sistem olarak çok geniş bir yelpazesi olan, bireyleri bulundukları yer ile olmak istedikleri yere doğru keyifli bir yolculuğa çıkaran bir süreçtir. ...Devamını Oku »

Yaşam Koçluğu Nedir?

 Yaşam Koçluğu Nedir?

Yaşam Koçluğu; İnsanların ne istemediği ile değil, ne istediği ile uğraşır, insana ne istediğini bulduran sistemdir, kişinin şu an bulunduğu noktadan olmak istediği nokta arasındaki mesafeyi kapatan sistemdir. Koçluk, bir insanın gelişmesine, yeni bir beceri, yetkinlik veya davranış öğrenmesine, kendisi için koyduğu hedeflere ulaşmasına veya bir problemini çözmesine destek olmaktır. Değerlerinizi tespit etmek, koçluğun temelidir. Yaşam koçunuz sizin başarılı olmanızı ister. Ama bunu başaracak olan sizsiniz. Fizik yasası enerjinin ne yaratılabildiğini ne de yok edilebildiğini söyler. Enerji sadece form değiştirir. Yaşam koçluğu, enerjinizi daha etkili biçimde kullanmanız konusunda size yol gösterir. Gerçek şu ki, istediğiniz şey sizin tarafınızdan gerçekleştirilmeyi bekliyor. Onu yakalamak için enerjinizin odaklanması gerekiyor. Bireysel danışmanlık halen var olan sorunlarınızı ÇÖZMENİZ, içsel çelişkilerinizin yarattığı stresten kurtulmanız, g...Devamını Oku »

Yaşam Koçluğu Sertifika Programı İzmir

Yaşam Koçluğu Sertifika Programı İzmir

Yaşam koçluğu, profesyonel olarak yürütülen bir hizmettir. Bireyleri içerisinde bulundukları noktadan, olmayı hedefledikleri noktaya götüren bir gelişim sürecidir. Yaşam koçları, koçluk hizmeti verdikleri danışana, belli bazı teknikleri ve belli yöntemleri uygulayarak bireyin, performansının üst düzeye çıkarılmasında, kendi içsel sorunlarının çözümlerine ulaşmasına, kişiye ve duygularına ayna tutulmasına yardımcı olur. Koç eşliğinde yapacağınız çalışma, kararsız kaldığınız ya da sıkıştığınızı zannettiğiniz noktadan sizi çekip çıkartmayı amaçlar. Bu işi yaparken de, size yeni ve farklı bakış açıları kazandırmak gibi farklı bir takım teknikler kullanırız. Bu sayede şuana kadar hiç farkında olmadığınız ya da şuana kadar kullanmadığınız, atıl durumda olan, güçlerinizi açığa çıkararak yaşamınıza yeni bir yön verebilirsiniz. Koç Kimdir? Kısaca Koç kişi tarafından arzulanan yaşam ile yaşanan hayat arasındaki dengenin köprüsü olarak tanımlanabilir. B...Devamını Oku »

Yaşam Koçluğu Nedir?

 Yaşam Koçluğu Nedir?

Yaşamda hiç kendinizi kenara sıkışmış, tıkanmış ya da ne yapacağınızı bilmediğiniz, birinin sizin adınıza en iyi kararı vermesini istediğiniz anlar oldu mu? Yaşamınızın bazı alanlarında işler istediğiniz gibi gitmiyor mu? Yaşamınızda yeni başarılar mı görmek istiyorsunuz? Yaşam koçluğu, nerede olduğunuzdan başlayarak, nereye varmak istediğinize kadar kafanızdaki boşlukları doldurarak, yaşamınızda her şeyin istediğiniz gibi olmasını sağlar. Daha başarı olmak mı istiyorsunuz? Yaşamdan daha fazlasını mı istiyorsunuz? Yardım mı arıyorsunuz? İşte aradığınız fırsat! Yaşam Koçluğu, kişilerin yaşam kalitelerini arttırmak için hedefler belirlemelerine, dolu dolu bir hayat yaşamalarına, ilişkilerini dengeleyebilmelerine, hayatta ne yapmak ve ne olmak istediklerine kişilerin odaklanmalarını sağlamalarını ve bu doğrultuda etkin ve başarılı sonuçlar elde etmelerine olanak sağlayan bir koçluk türüdür. Bireyler bu koçluk hizmetini aldıktan sonra; yaşamlarının lideri olurlar. ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yukarı Çık