Yaşam Koçluğu

Yaşam Koçluğu Eğitimi

Yaşam Koçluğu Eğitimi

Hedef nedir? Farklı bir yaşam ister misiniz? Hayatınızda yeni şeyler keşfetmek için istekli iseniz, yepyeni bir yol size.. farklı şekilde düşünmeye başlamak ve daha önce sorulan soruların dışında yeni keşfettiğiniz soruları sormak ister misiniz? Fikirler ve inançlar zamanla paslanır ve gücünü yitirir. Ben sadece benim hedeflerimi sağlayacak olanlara tutunurum. Witchgrass bahçe temizliği gibi, solmuş olanları kurumuş olanları atıp yerine yeni bitkileri dikmek gibi.. Ve bunu nasıl başaracağınızı sizlere öğretebiliriz. Ve böylece sizler hedeflerinize doğru devam edebilir , sağlam ve güvenli adımlar ile yolunuzu seçebilirsiniz . Tamamen Bunu başarmak sizin elinizde ekstra zaman ayırmanızı istemiyoruz sizden hayatınızın bir parçası halindedir. onu alın düşünce yolları ile ortalama 3-4 ay geriye bırakın ve yenileri ile değiştirin. Sürücü koltuğuna oturduğunuz andan itibaren ar...Devamını Oku »

Yaşam Koçluğu Eğitimi

Yaşam Koçluğu Eğitimi

Hangi Limana Gideceğini Bilmeyene Hiç Bir Rüzgardan Fayda Gelmez. Yaşam basit gibi algılanan ,halbuki hiçte basit olmayan bir süreçtir .Bu süreçte yaşam koçunuz :İşiniz, aileniz, sağlığınız, yatırımlarınız, kişisel gelişiminiz, sosyal yaşamınız arasında bir denge sağlayabilmeniz için gerekli tüm teknik desteği verir.Monoton bir yaşantıda: mutsuzluk ve uzun vadede bir çöküş ve başarısızlık kaçınılmazdır. Örneğin işinizde çok başarılı olabilir ve çok para kazanabilirsiniz. Bu başarı için sağlığınızdan, ailenizden, arkadaş çevrenizden ödün veriyorsanız,onları ihmal ediyorsanız, yaşam çarkınız bir süre sonra aksamaya başlayacaktır.Sonunda bu aksamalar tıkanıklıklara dönüşebilecektir.Kaçınılmaz son yakındır artık.Hayatınızı kara bulutlar kaplamaktadır.Bu sizin istediğiniz bir son değildir.Dümene siz geçmezseniz hayat sizi böyle oradan,oraya fırlatır durur.Hemen karar verip, bu durumu önlemek için bir şeyler yapm...Devamını Oku »

Profesyonel Yaşam Koçluğu

Profesyonel Yaşam Koçluğu

Nedir Profesyonel Yaşam Koluğu? Gnlk hayat ierisinde yoğun stres yaşayan kişiler iin uygun mudur? Profesyonel Yaşam Koluğu; psikolojik problemi olmayan ve yaşamında standart davranışlar sergileyen kişilerin hayatlarındaki hedeflerine daha hızlı ve etkili ulaşmasına yardımcı olmak hedefiyle verilen profesyonel bir bireysel gelişim hizmetidir. Yaşam kou, Psikologların veya Psikiyatrinin uzmanlık alanına giren normal olmayan davranışlarla, psikolojik hastalıklarla ve kişisel psikolojik sorunlarla ilgilenmez. Normal davranış sergileyen bireylerin yaşamlarında nasıl daha başarılı hale gelebilecekleriyle ilgilenir. Tedavi etmeye ynelik bir uygulama değil geliştirici bir uygulamadır. Gnmz dnyasında yaşam koşullarının hızlı şeki...Devamını Oku »

Kişisel Yaşam Koçluğu

Kişisel Yaşam Koçluğu

Bireysel koçluk, danışan ve koç arasında kurulan ikili bir ilişkidir. Bu ilişkide koç ile danışan kişinin hedeflerinin ne olduğunu, hedefi olup olmadığını, hedefine ne kadar yakın olduğunun belirlenmesi sonucunda bir program belirlenir. Bu program dâhilinde danışana koç profesyonel bir yol arkadaşlığı sunar. →Hayat amaçlarınızı belirleyip istediğiniz yaşam kontrolünü elinize almak istemez misiniz? →Kendimizle barışık olma →Hayatımız ve çevremizde etkin iletişim sağlayabilme →Uyum problemlerinin üstesinden gelebilme →Hayır diyebilmeyi öğrenme →Sorunların üzerinden gelebilmek için pratik çözümler →Daha etkili ve iyi kararlar alabilmek →Kariyer ve finansal planlama yeteneğinin geliştirilmesi →Daha etkili hedefler belirleme ve h...Devamını Oku »

Yaşam Koçluğu Eğitimi

Yaşam Koçluğu Eğitimi

Danışman bir konunun uzmanı olan kişidir. Danışman, kendisine danışmak için gelen bir kişiye, uzmanı olduğu konu ile ilgili bilgi verir.konu bellidir ve sadece o konu hakkında kişiye tavsiyelerde bulunur, konu ile ilgili yapılması gerekenleri sıralar veya gösterir. Yaşam koçluğunda ise tavsiye yoktur. Yaşam koçu, danışanın kendi doğrularını kendisinin bulmasına yardımcı olur. Yaşam koçluğu danışanın arzuladığı hedeflere ulaşmasında kendi yolunu bulması için iç kaynaklarını çıkartmaktır. Ve bu çerçevede bu keyifli yolculukta yaşam koçu danışanına yol gösterir fakat o yolda ilerlemesini danışana bırakır. Konu insan hayatı olunca cevaplar kişinin kendisindedir. Yaşam koçu, kişinin iç potansiyelini ortaya çıkararak kendi cevaplarını kendisinin bulmasını sağlar. Böylece danışan yaşam koçuna bağımlı hale gelmez ve ileride karşılaşacağı durumlarla kendi başına mücadele etmeyi öğrenir. Yaşam koçu danışana balık vermez balık tutmayı öğretir dersek çok doğru bir tespit yapmış ol...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yukarı Çık