Başarı

Öss Hazırlık(Gerçek Başarı Öyküleri - 1)

ÖSS Hazırlık(Gerçek Başarı Öyküleri - 1)

Bir Sadakat Abidesi: "Muradiyeli İsmail" Şimdi sizleri biraz dinlendirmek ve yıllar içerisinde üniversiteye hazırlık sürecinde zorlu yollardan geçerek başarıya ulamış birkaç talebemin hayatlarından kısa anekdotlar sunmak istiyorum. Ben onların yaşadıklarından ve üniversiteye hazırlanırken sergiledikleri çabadan kendi adıma çok şeyler çıkardım. Umarım sizler de ilgiyle okur ve kendi adınıza istifade edersiniz. Biliyorum, pek çoğunuz benzer süreçlerden geçti veya halihazırda geçmekte. Bunun idraki içindeyim ve hepinize başarılar dileyerek ilk önce Muradiyeli İsmail'in hikayesine geçmek istiyorum. Van'a hiç gittiniz mi bilemiyorum. Eğer gitmediyseniz ilk fırsatta bu güzel kentimize gidip, harika doğasını gezmenizi, sıcakkanlı halkının misafirperverliğine yakından şahit olmanızı öneriyorum. Hani bazı şehirlerimiz için Doğu'nun Paris'i tabiri kullanılır; mesela Diyarbakırlı, Gaziantepli, Şanlıurfalı, Elazığlı ve Malatyalı tanıdıklarınız varsa, onların memleketlerini bu şekilde andıklarına ş...Devamını Oku »

Öss Hazırlık(Başarısızlıktan Başarıya)

ÖSS Hazırlık(Başarısızlıktan Başarıya)

Başarısızlıktan Başarıya Nasıl Ulaşılır? insanın çabaladığı halde başarıya ulaşamamasında çeşitli nedenler olabilir. Bazen iradı olarak yaptığımız hatalar, ihmaller buna sebep olduğu gibi gayret gösterdiğimiz halde istediğimiz neticeye bir türlü ulaşamadığımız zamanlar da olabilir. Bir üniversite hazırlık talebesinin bu manada karşılaşabileceği sıkıntıları ve çözüm önerilerini şöyle özetleyebiliriz: Bazılarınızın başarısızlığında yenilgi korkusu, başaramama endişesi etkili olabiliyor. Bu durumunuzu kabullenmeniz ve sıkıntınızı kimse ile paylaşmamanız daha vahim sonuçlar doğurabilir. Hiç çekinmeden düşüncelerinizi, sizi saran endişeleri yakın çevrenizle ve rehber öğretmeninizle paylaşın. Bilhassa okulunuzdaki ve dershanenizdeki rehber öğretmenleriniz bu hususta sizlere bilimin ışığında faydalı bilgiler sunacak, etkili çözüm önerileri getirecektir. Bir de siz kendi kendinize olumlu övgülerde bulunun. Olumlu taraflarınızı öne çıkararak, başarılı olacağınıza dair inancınızı pekiştirin. Kon...Devamını Oku »

Kitaplık(Nlp İle Başarının İç Oyunu)

Kitaplık(NLP ile Başarının İç Oyunu)

NLP ile Başarının İç Oyunu Yazar: Mustafa Kılınç Yayın Evi: KARİYER YAYINCILIK Açıklama: Herkesin hayallerinde bir başarı fantezisi vardır. Başarılı olmak; zengin olmak, konum sahibi olmak, şöhret olmak veya güçlü olmak. Başarı bu saydıklarımızla özdeş manaya mı geliyor acaba? Yoksa bunlara sahip olup da başarısız olan insanlar yok mudur? Bunları elde edip de mutsuz olan insanların sayısı bir hayli fazladır. O zaman başarı kavramının mutluluk kavramıyla aynı anlamda olması gerekir. Zengin olmadan, güçlü veya şöhretli olmadan da yaptıkları işten doyuma ulaşan, yaşadıkları hayattan zevk alan insanlar gerçek başarıya ulaşmış insanlardır. Başarının fantezi düny...Devamını Oku »

Başarılı Anne-Baba Çocuk İlişkisi

BAŞARILI ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİSİ

Ana-baba, çocuklarını eğitirken öncelikle gelişim evrelerini bilmeli ve çocuklarının içinde bulunduğu gelişim dönemini tanımalıdır. Başka bir deyişle, çocuklarını tanıyarak işe başlamalıdır. Ana-baba, çocuklarının kendi modelleri olmadığı gibi, kardeşlerinden ve arkadaşlarından farklı, bağımsız,kendine özgü zeka ve kişilik özellikleri olan bir birey olduğu gerçeğinden hareket etmelidirler. Anne ve babanın çocuklarına , "uygun olan davranışı" ya da neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğretebilmeleri için, gerek kendi aralarında gerekse çocuklarına yönelttikleri davranışlarında dengeli, tutarlı ve kararlı olmaları gerekir. Anne-babanın güvenli bir çocuğa sahip olabilmeleri için, önce kendilerine, sonra birbirlerine, ardından da çocuklarına güvenmeleri gerekir. Anne-baba çocuğundan yaşı ve yeteneklerine uygun isteklerde bulunmalı, çocuğu hayal kırıklığına uğratacak, yaşının üstünde beklentiler içine girmemelidirler. Çocuğun ilgi ve yeteneği onun yönlendirilmesinde esas alınmalı, ana-baban...Devamını Oku »

Başarıya Giden Yol

Başarıya Giden Yol

BAŞLARKEN Şansa güvenmeyin Birçoğumuz için eğitim yıllarında başlayan "başarmak" arzusu, iş yaşamında da peşimizi bırakmaz. Gerek okul çağlarında, gerek iş yaşamında, gerekse hayatta başarılı olmak hepimizin öncelikli amacı. Herkesin hayattan beklentisi farklı olabilir. Bulunduğu ortam, arkadaş çevresi veya kişiliği de... Önemli olan tüm bu farklılıklar içinde kendimize ait bir dünya kurabilmek ve bu dünyada başarılı olabilmektir. Başarı da şansın payına güvenmemek gerek. Şans herkes için vardır. Ama başarmak isteyenler kendi şanslarını kendileri yaratır. Ayakları yere basan hedefler seçin.. Okul hayatında başarısız olmak dünyanızı karartmasın. Başarı, okul yıllarıyla sınırlı değil. Einstein'ın bile başarısız okul deneyimleri olduğunu unutmayın. Ve tabi okul dışı başarılarını da... Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, bu çalışma masa başında boşa geçirilen zaman değil, verimliliğin gerekleri üzerine kuruludur. Ne yazık ki, ülkemizde ve dünyada en yoğun eğitim öğretim programlarını bitirmi...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık