Yazar: admin 2012-04-05Kategori: Psikoloji2053 kere okundu Yorum yap
Dişi Cinsin Psikolojik Ayrılığı
Cinsler arasındaki farklı anatomik özellikler kadar, psikolojik farklılıklar da önem taşır. Bu ayrılıklar üzerine günümüze değin pek çok araştırma yapılmıştır. Ancak bu konu, yani cinslerin farklı psikolojisini incelemek büyük bir objektifliği gerektirmektedir.
Kadın Psikolojisi adlı yapıtıyla, bir kadın düşmanına yaraşır biçimde dişi cinsi küçülten neticelere ulaşan Heymans’ın bu tür bir yanılgıya erkek oluşu nedeniyle düştüğü akla gelebilir. Oysa bir kadın olmasına karşın Helene Deutsch: "Cinsiyet, beden ve dolayısıyla da düşünce açısından kadın pasiftir. Kadının kaderi, onun bedenidir. Bu öyle bir kaderdir ki, kadın mutlu olabilmek, gerçek bir kadın olabilmek için onu hem yüklenmek hem de kabullenmek zorundadır." derken Heymans'tan pek ayrılmıyor. Peşin hükümlerin yaygın inanç ve tutumların etkisinden kurtulup objektif olamıyor. Bununla birlikte, salt kadınların lehine olsun diye eşitçilik savunmasıyla, fiziksel farkları dahi görmezlikten gelerek abartmalı tutum içinde bulunanların da, hakikate ulaşamayacaklarım belirtmek gerek.
Gerçek olan şudur: Dişi cins, erkek cinsten fizyolojik açıdan olduğu kadar, psikolojik açıdan da farklıdır. Ancak dişinin durumu ve farklılığı, az çok erkeğin farklılığına ve durumuna bağlıdır, iki cins arasındaki eşitsizlik, bir bakıma var oluşlarının nedeninde gizlidir.
“Erkek mi üstündür, yoksa kadın mı?” diye sürdürülen tartışmalar manasız ve yararsızdır. Ne biri üstündür diğerinden, ne de öteki! Aralarında var olan yalnızca bir farklı oluştur.
Bu iki cinsten birinin diğerine üstün olduğu tartışmaları yanlış bir görüşe dayanır. Çünkü erkekler ve kadınlar, birbirlerine tamamlayan farklı alanlara egemendirler. Hippel’in dediği gibi: “Erkekle dişi, insanlığın bütünlüğünü oluşturur”.
-ALINTI-
(kız, cinsellik, psikoloji, cinsel, bayan, kızlar, aşk, ergenlik, genç, kız nasıl tavlanır)cheaters caught
website why men cheat