Okuma Nasıl Hızlandırılır

Okuma Nasıl Hızlandırılır

 Hızlı okuma tekniklerini öğrenen bir okuyucu hızlı okuyarak zihinsel gezintileri asgariye indirmiş olur. Böylece konsantrasyon artar ve bilgi kaydı daha berrak olur. Düşünce, algılama, değerlendirme kavramı ve karar hızı artar. Anlayarak hızlı okuma tekniklerini bilen bir okuyucu okuma işini monotonluktan çıkarır zevkli ve eğlenceli bir hale getirir. Daha kısa sürede daha fazla öğrenme fırsatı bulmuş olur. Okumak için vakit ayırmak günümüzde gittikçe daha güç oluyor. Etkin ve hızlı okumak bir ayrıcalık değil, zorunluluk bir ihtiyaç olmaya başlıyor.

Her öğrenci günlük hayatının kayda değer bir bölümünü okuma etkinliğine ayırmaktadır. Okuduklarını her zaman için iyi derecede anlamalı ve uzun zaman hafızasında tutmalıdır. Öğrenciler 12 yıl içerisinde öğrendiklerini 3,5 saat gibi kısa bir sürede geri vermek zorundadır. Bu kısacık zaman dilimi saniyenin bir ömre bedel olduğu bir an şeklinde anlaşılır. Bir öğrenci okul yaşamı boyunca öğrendiklerinin yaklaşık %80 ini okuyarak elde eder. Okuma ve anlama konusunda hızınızı geliştirmek, gün boyunca okumak durumunda kaldığınız ders ile ilgili materyaller, yaprak testler, deneme sınavları v.b. materyalleri daha kısa bir süre içerisinde okuyup bitirmenizi sağlayacaktır.

Öğrenmek insanın sahip olabileceği en büyük birikimdir. Öğrenmek bilgileri artıran, mevcut kapasiteyi genişleten, beyni geliştiren, zekânın işleyişini artıran bir birikimdir. Öğrenmek aynı zamanda değerinizi ifade edebilmenizi sağlayan bir yapılanmadır. Eğitim hayatı boyunca bilgi birikimi %70 okuyarak kazanılır. Hızlı okuyarak bilgi birikimi daha kısa sürede sağlanır.

Hızlı okuma eğitimi sırasında okuyucunun okuduğu yazıyı anlamasının pek bir önemi yok. Önceleri anlamasa bile hızla okuması gerekiyor. Hızlı okuma da tıpkı otomobil kullanmada olduğu gibi, teknik iyice kavranıldıktan sonra kendiliğinden gelişir.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okumayı tıklayabilirsiniz .

Antalya’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz .

Bursa’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya
Burdur Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz. 



Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık