Güzel Konuşma

:: Havadan Sudan Konuşma Sanatı

::   Havadan Sudan Konuşma Sanatı

Birinci kural: Syleyecek bir şeyi olmadığı halde srekli konuşan bir insan olmaktansa dikkatli bir dinleyici olmak ok daha iyidir. İkinci kural: Dikkatle izlemek, katılımcı bir şekilde dinlemek ve ustaca sorular sormak dikkatinizi kendinizde toplamanızı engeller. Konuşmanın oğunu, en azından siz kendinizi daha rahat, gvenli ve konuşmaya tam olarak katılabilir durumda hissedinceye kadar karşınızdaki yapmak zorunda kalır. Konuşmak istediğiniz kişiyi nceden tanımıyorsanız en iyi başlangı suyu kontrol etmek amacıyla tehdit edici olmayan bir ka şey sylemektir. rneğin; Burada tahmin ettiğimden daha fazla insan var gibi. Karşınızdakinin cevabı ve genel tavrı sizinle aık iletişime girmek isteyip istemediğini gsterecektir. Eğer size yeşil ışık yakarsa ortak bir zemin yaratmak amacıyla sorular sorarak devam ...Devamını Oku »

:: Güzel Konuşma

:: Güzel Konuşma

İnsanlar ancak ok iyi bildikleri konularda gzel konuşabilirler. SOKRATES Konuşmanın sanat olarak kabul edildiği gnmzde insanların konuşma konusundaki becerileri kişilikleri konusunda birtakım yargılar oluşmasına neden olur. İnsanlar konuşmaları ile değerlendirilirler. Konuşma insanın sosyokltrel yapısını belirler. Sylemek istediğim o kadar ok şey vardı ki, neden syleyemedim, keşke syleseydim. Syleyemediklerimin yreğimde bıraktığı zlem hl sımsıcak. Aradan yıllar geti şimdi dşnyorum syleseydim anlatabilirmiydim, hep yarım kaldı sylemek istediklerim, ya anlatamadım ya da dinlemediler. İlk bakışta duygusallık kokan bu satırlarda zlem, hzn ve aresizliğin acısını hissederiz. Ancak, yazar bu satırlarda konuşma konusunda yetersi...Devamını Oku »

Konuşma Sanatı

Konuşma Sanatı

Sinirlendiğiniz zaman, sizi sinirlendiren kimseye bazı szler syleyerek rahatlarsınız. Ama karşınızdakinin durumunu hi dşnr msnz? Sizin dşmanca davranışlarınız, karşınızdakinin sizinle anlaşmasını sağlayabilir mi? Wilson der ki: Yumruklarınızı sıkarak gelirseniz, beni de karşınızda yumruklarım sıkılmış halde bulursunuz. Ama bana gelin şu meseleyi birlikte zmleyelim, farklı dşndğmz yerlerin sebebini araştıralım, derseniz ok gemeden aramızda ciddi bir problemin bulunmadığı, hatta birok ortak noktaların bulunduğunu grrz. Wilson'un bu szn ok takdir edenlerden biri, John D. Rockfeller. Jr. idi. Rockfeller 1915'de hi sevilmeyen bir insandı. Amerika sanayi tarihinin en byk grevlerinden birisi meydana geliyo...Devamını Oku »

Nlp İle Güzel Konuşma

NLP İLE GÜZEL KONUŞMA

Değişen ve gelişen dnyada iletişim alanında değişimler inanılmaz bir hızla ilerken, insanların değişimlere ayak uydurmak iin kullandıkları en etkili g evrelerindeki insanlar ile yaptıkları konuşmalardır. İnsan dış dnyaya kendisini yansıtmasında; kimi zaman dşncelerini, kimi zaman zlemini, kimi zamanda fkesini taşımıştır konuşmasına Peki, konuşma konusunda ne kadar başarılıyız? Dşnce ve duygularımızı rahata anlatıp anlatamadığımızı, karşımızdakilerle doğal bir iletişim kurup kuramadığımızı kolayca anlayabiliriz. Duygu ve dşncelerinizi istediğiniz gibi anlatabiliyor musunuz? Konuşma konusunda ne kadar iyi olduğunuzu nereden a...Devamını Oku »

Topluluk Önünde Konuşmak, Konuşma Sanatı, Kişisel Gelişim,

TOPLULUK ÖNÜNDE KONUŞMAK, KONUŞMA SANATI, KİŞİSEL GELİŞİM,

Biroğumuz topluluk nnde konuşmaktan nefret eder. Ancak biraz kendine gven ve konuya hakim olma mkemmel bir konuşma iin yeterli. Birok insan toplum nnde konuşma yapmamak iin trl trl bahaneler uydurur. Ancak bir kere bu korkuyu aştıktan sonra greceksiniz ki, kk ya da byk gruplar nne yapılan gl konuşmalar size birok iş fırsatı yaratacak, kariyerinizde nemli bir adım atmanıza neden olacaktır. Konuşma yaparak gvenilebilirliğinizin aniden arttığını hissedeceksiniz. nk konuşma yaparken esasında, yeteneklerinizi, deneyimlerinizi ve kendinize gveninizi gsteriyorsunuz. ncelikle hangi konularda konuşma yapabileceğinize karar vermelisiniz. İşte iki adımlık bir sre: 1. Konuşmanı...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Yukarı Çık