Etkili İletişim

Etkili İletişim

Karşı tarafın sözlerini karşılamak:İnsanlar kendileriyle nadiren tartışırlar. İfade ettikleri bir fikri onlara tekrarladığınızda, genellikle fikir birliği ederler. Bu, sizi sevmelerini ve size istediğiniz şeyi vermeyi istemelerini sağlamak için gerçekten güçlü bir yöntemdir.
Kişinin o sohbetteki sözlerini tekrarlamak olsun, daha önceki sohbetlerde kullandığı sözleri tekrarlamak olsun, bu teknik işe yarar. Bununla ilgili aklıma gelen ilk örnek, bir satış sırasında yaşanmıştı.
Şirketiyle çalışmak istediğim bir müdürle konuşuyordum ve kendi işini bırakarak, o ve amirleri adına çalışmaya başlamadan önce dört ay boyunca almam gereken bilgiler için bana yardımcı oldu. Bu inceliği, bütün satış elemanları için yapıyordu ve çok güzel, çok destekleyiciydi.
Birkaç gün sonra yerel bir iş aktivitesinde amiriyle tanıştım ve müdürün bu özel çabasıyla ilgili hikayeyi ona aktardım. Amir, aynen şu kelimeleri kullanarak müdürüyle gurur duyduğunu ifade etti: "...ve bu, yapmak zorunda olmadığı bir şeydi."
Aylar sonra, terfimden bir hafta önce, amiri tekrar gördüm ve müdürün çabalarını şu sözleri de ekleyerek övdüm: "...ve bu yapmak zorunda olmadığı bir şeydi." Birden adamın bana karşı daha açık ve daha dostça davranmaya başladığını gördüm. Bana o sözleri söylediğini hatırlamıyordu ama hoşuna gitmişti, çünkü kendi ifadeleriydi. Sohbetimizin sonunda, benimle çalışmayı dört gözle beklediğini söyledi.
Karşı tarafın dilini konuşmak için aynı kelimeleri, ifadeleri, ses tonunu ve hatta volümü tekrarlamak, iyi bir fikirdir.
Les Giblin, bunun yalnızca dinlediğinizi kanıtlamakla kalmadığını, aynı zamanda kendi fikirlerinizi itiraz görmeden sunmak için de iyi bir yöntem olduğunu söyler. Kesinlikle aynı fikirdeyim! Çünkü, insanlar kendi söyledikleri şeylerle tartışmaya veya karşı fikir yürütmeye pek meyilli değillerdir.

DERLEYEN...EMRE ŞEN (KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ)
İletişim:[email protected]


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık