DershaneLer hakkında kısa biLgiLer ..

DershaneLer hakkında kısa biLgiLer ..

FEM DERSHANELERİ FEM, Fırat Eğitim Merkezi dershaneler zinciridir. İstanbulda 2007 yılı itibariyle 46 şubesi Türkiye geneli 139 şubesi vardır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaygın biçimde şubeleri bulunmaktadır. Fem Dersaneleri Güven Dersaneler Birliği (Güvender)e bağlı bir kuruluştur. Dünyada bir ilkle internet üzerinden sanalofis'i başlatmıştır. Soru bankası olarak verdiği kitaplardaki soruların tümü çözümlü video olarak dershane konularına indeksli bir şekilde sanalofis.fem.com.tr adresinde yayınlanmaktadır.

 FİNAL DERGİSİ DERSHANELERİ Final Dergisi Dershaneleri (kısaca FDD),

Elazığ'da kurulan bir illerarası dershaneler zinciridir. Final Eğitim Kurumları çalışmalarına 1980 yılında Anadolu'nun bir şehri olan Elazığ'da dört sınıf ve altı öğretmenle başladı. Kısa bir sürede gelişen çalışmalarıyla adını tüm ülkede duyurdu. İlk illerarası şubesini Malatya'da açtı.[1] 1987 yılında çıktığı günden itibaren Türkiye'nin en yüksek tirajlı üniversite hazırlık dergisi olan “final” yayına girdi. SBS ve ÖSS başta olmak üzere sınava yönelik eğitim veren Final Dershanesi'nin bugün, Türkiye çapında 200'den fazla şubesinde eğitim-öğretim yapılmaktadır. Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda matematik öğretmeni olan İbrahim Taşel'dir.[2] Dershane sitesinde kayıtlı öğrenciler devamsızlık bilgilerine ve sınav sonuçlarıyla ders programlarına bakabilmektedir. İstanbul'da 2008 yılı itibariyle 19, Ankara'da 5, İzmir'de 5 şubesi Türkiye genelindeyse 201 şubesi vardır.

UĞUR DERSHANELERİ

Uğur Dershaneleri, İstanbul'da kurulan bir illerarası dershaneler zinciridir. 26 Kasım 1968'de Laleli'de ilk dersini vererek eğitim-öğretime başlamıştır.[1] OKS ve ÖSS başta olmak üzere sınava yönelik eğitim veren Uğur Dershanesi'nin bugün, Türkiye çapında 100'den fazla şubesinde eğitim-öğretim yapılmaktadır. Genel müdürü ve kurucusu; Enver Yücel'dir.[2] Dershanede Rehberlik birimi çalışmaları "her bireyin farklı yetenekleri, ilgileri ve beklentileri olduğu" ilkesi üzerine kuruludur. Rehberlik çalışmaları; Bireyi Tanıma ve Bireysel Danışmanlık, Veli – Rehberlik İşbirliği, Mesleki Yönlendirme, ÖSYS Bilgilendirme ve Grup Çalışmaları şeklinde yapılmaktadır.[3] Dershane sitesinde kayıtlı öğrenciler devamsızlık bilgilerine ve sınav sonuçlarıyla ders programlarına bakabilmektedir. Ayrıca bu sene bir ilk olarak kişiye özgü eğitim sistemini kullanılmaktadır.[4] İstanbul'da 2008 yılı itibariyle 10 şubesi, Türkiye genelindeyse 149 şubesi vardır.

KAVRAM DERSHANELERİ

Kavram Dershaneleri, İstanbul'da kurulan bir illerarası dershaneler zinciridir. 1974-1975 eğitim ve öğretim yılında, İstanbul'un Eminönü ilçesinin Laleli semtinde Bahattin Durmuş'un kurucu müdürlüğünde kuruldu. Sonraki yıllarda Eminönü Vezneciler semtinde ilk ve ortaöğretim öğrencilerine LYS, YGS alanlarında da eğitim veren ikinci bir şube açıldı. Sırasıyla; Bakırköy, Kars, Kadıköy, Beşiktaş ve İzmir'de de Kavram Dershaneleri şubeleri açıldı. Sonraki yıllarda İstanbul'da ve birçok ilde Kavram Dershaneleri şubelerinin açılmasına devam edildi.LYS, YGS başta olmak üzere sınava yönelik eğitim veren Kavram Dershanesi'nin bugün, Türkiye çapındaki şubelerinde eğitim-öğretim yapılmaktadır.[1] Dershane sitesinde kayıtlı öğrenciler devamsızlık bilgilerine ve sınav sonuçlarıyla ders programlarına bakabilmektedir. 2008 yılı itibariyle İstanbul'da 10, İzmir'de 3 şubesi Türkiye genelindeyse 44 şubesi vardır.

KÜLTÜR DERSHANELERİ

Kültür Dershaneleri, İstanbul'da kurulan bir illerarası dershaneler zinciridir. 1979'da İstanbul'da ilk dersini vererek eğitim-öğretime başlamıştır. LYS, YGS  başta olmak üzere sınava yönelik eğitim verirken 1995 yılında Fatih Dershanesi'nin de grubuna katılması sonucu bugün, Türkiye çapındaki şubeleriyle LYS, YGS'ye hazırlık eğitim-öğretim yapılmaktadır. Genel müdürü; İshak Yıldız'dır.[1] Dershane sitesinde kayıtlı öğrenciler devamsızlık bilgilerine ve sınav sonuçlarıyla ders programlarına bakabilmektedir. İstanbul'da 2008 yılı itibariyle 31 şubesi Türkiye genelinde 66 şubesi vardır.

EKOL DERSHANELERİ


Ekol Dershaneleri, İstanbul'da kurulan bir illerarası dershaneler zinciridir. 1996'da İstanbul'un Bakırköy ilçesinde ilk dersini vererek eğitim-öğretime başlamıştır. LYS, YGS başta olmak üzere sınava yönelik eğitim veren Ekol Dershanesi'nin bugün, Türkiye çapındaki şubeleriyle eğitim-öğretim yapılmaktadır. Genel müdürü; Ferhat Ektiren'dir.[1] Dershane sitesinde kayıtlı öğrenciler devamsızlık bilgilerine ve sınav sonuçlarıyla ders programlarına bakabilmektedir. Ayrıca E-Öğretim modeline geçmiştir. İstanbul'da 2008 yılı itibariyle 3 şubesi, Türkiye genelinde 11 şubesi vardır.

BİL DERSHANELERİ

Bil Dershaneleri, İstanbul'da kurulan bir illerarası dershaneler zinciridir. 1994'de İstanbul'da Bil Eğitim ve Kültür A.Ş tarafından kurulup ilk dersini vermek sûretiyle eğitim-öğretime başlamıştır. LYS, YGS başta olmak üzere sınava yönelik eğitim veren Bil Dershanesi'nin bugün, Türkiye çapında 100'den fazla şubesinde eğitim-öğretim yapılmaktadır. Yönetim kurulu başkanı; Dr. Mustafa Aydın'dır.[1] Dershane sitesinde kayıtlı öğrenciler devamsızlık bilgilerine ve sınav sonuçlarıyla ders programlarına bakabilmektedir. 2008 yılı itibariyle Ankara'da 4, İstanbul'da 11, İzmir'de 5 şubesi Türkiye genelindeyse 97 şubede eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. -


BİREY DERSHANELERİ

Birey Dershaneleri, İstanbul'da kurulan bir illerarası dershaneler zinciridir. 1999'da İstanbul'da ilk dersini vererek eğitim-öğretime başlamıştır. LYS, YGS başta olmak üzere sınava yönelik eğitim veren Birey Dershanesi'nin bugün, Türkiye çapında 100'den fazla şubesinde eğitim-öğretim yapılmaktadır. Genel müdürü; İshak Yıldız'dır. [1] Dershane sitesinde kayıtlı öğrenciler devamsızlık bilgilerine ve sınav sonuçlarıyla ders programlarına bakabilmektedir.Başarmak için bire bir sloganından da anlaşılabileceği gibi birebir derslere önem vermektedir.Bununla birlikte ödevlerini yapmayanlar birebir alamamaktadır.Bu yönüyle öğrenciyi ders çalışmaya teşvik etmektedir.Dolayısıyla da birey dershanesi hem başarısını arttırmakta hem de ülkeye katkı sağlamaktadır. İstanbul'da 2008 yılı itibariyle 5 şubesi Türkiye genelinde 103 şubesi vardır.


SINAV DERGİSİ DERSHANELERİ


Türkiye’nin gelmiş geçmiş en çok satan üniversiteye hazırlık dergisi olan Sınav dergisinin, bünyesindeki öğretmenlerle kurduğu LYS, YGShazırlık dershanesidir. Dershanenin şu anda Türkiye çapında şubesi bulunmaktadır. Kurulduğu zamandan beri, Türkiye’nin en büyük dershaneleriyle rekabet halinde olan Sınav Dergisi Dershaneleri’nin en büyük rakibi Türkiye genelinde FEM, Erol Altaca, Kültür ve Uğur gibi dershanelerdir. ----


ZAFER DERSHANELERİ

Zafer Dershaneleri, 1986 yılında Ankara'da kurulan dershanedir.[1] Dersane kendine Atatürk ilke ve inkilaplarını şiâr edinmiş özel eğitim-öğretim kurumudur. İlk olarak Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Ziya Gökalp Caddesi'ndeki binasında eğitime başlamış, günümüzde ise Türkiye geneline dağılmış şubeleri ile hizmet sektöründe yer alır. Dersanenin yazılı organı olan Zafer Dergileri ile dersaneye gidemeyen öğrencileri üniversiteye, lise ve orta öğretim kurumlarına hazırlamaktadır. 2008 öğretim yılı itibariyle Türkiye genelinde 47 şubesi vardır. -

SEVİYE DERGİSİ DERSHANELERİ

Seviye Yayınları, yıllardır kaliteli dershane yayıncılığının adresi olmuş Seviye Dergilerinden aldığı destekle öğrencilerine sınırsız yayın imkanı sunmaktadır. Seviye Dergilerinin, sınav sistemi, sistemin ölçmeye çalıştığı bilgiler, soru şekilleri ve kısacası sistemin işleyişi hakkında uzmanlaşmış olması SDD'lerin başarıya ulaşmasına ivme kazandırmıştır. Ayrıca yayıncılıktan gelen geniş ve yetkin yazar-öğretmen kadrosu SDD'lerin kaliteli öğretim kadrosunun arkasında yatan unsurdur. Seviye Dergisi Dershanelerinin öne çıkan özelliği rehberlik konusuna gösterdiği azami titizliktir. Rehberlik, öğrenci için sınavlarda en az öğretim kadar önemli bir husustur. Öğrencinin kabiliyetlerine göre uygun alan seçiminden, ders çalışma tekniklerine, sınav kaygısının giderilmesinden, davranış gelişine kadar bir çok alan rehberliğin konusudur ve bu anlamda öğrenci başarısı için rehberlik hayati önem arzeder. SDD'lerde rehberlik, sınava hazırlık sürecinin her aşamasında öğrenci ve veli için olmak üzere çok yönlü olarak uygulanır. Seviye Dergisi Dershaneleri eğitim alanında uzmanlaşmıştır. İdealleri, hayalleri ve umutları ülke genelindeki eğitim kalitesini artırmaya yöneliktir. Eğitim faaliyet gösterdiği tek alandır, bu nedenle tüm enerjisini birikimini bu alana harcar. Bu anlamda Seviye Dergisi Dershaneleri eğitimde kailteye ve başarıya şartlanmıştır.
 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık