EFT

Duygusal Özgürleşme Teknikleri

Duygusal Özgürleşme Teknikleri

EFT her tür duygusal ve zihinsel sorunun birkaç dakika veya birkaç gün gibi çok kısa bir zaman içinde ortadan kaldırılması için kullanılır, parmak uçlarıyla bedendeki bazı akupunktur noktalarına dokunulması yoluyla uygulanan bir enerji çalışmasıdır. Temel prensibi, ifade edilmemiş her tür olumsuz duygunun kişinin enerji bedeninde tıkanıklıklar veya aksamalar oluşturması, bu nedenle düzgünce akamayan enerjinin zihinsel, duygusal ya da bedensel rahatsızlıklara yol açmasıdır. EFT sürecinin gerekleri yerine getirilerek, enerji kanallarının uç noktalarına uygulanan hafif vuruşlar ile bu tıkanıklıklar açılır ve enerji dengelenir. Böylece, olumsuz duygular ortadan kalkar, yerine olumlu düşünce ve inançlar yerleşir. Alınan sonuçlar hızlı ve kalıcıdır. EFT ile yaşamınızın her alanında oluşan tıkanıklıkları çözebilir, çekim yasaları gereği, vereceğiniz doğru mesaj ve olumlamalar ile sadece sağlığınıza değil, bolluk ve berekete de kavuşabilirsiniz. Stanford mezunu bir mühe...Devamını Oku »

Eft Teknikleri

EFT Teknikleri

EFT Nedir? EFT her tür duygusal ve zihinsel problemin birkaç dakika veya birkaç gün gibi oldukça kısa bir zaman içinde yok edilmesi için kullanılır, parmak uçlarıyla beden üzerindeki bir takım akupunktur noktalarına dokunulması aracılığıyla uygulanan bir enerji çalışması olarak tanımlanabilir. Temel prensibi, ifade edilemeyen veya ifade edilmesinde güçlüklerle karşılaşılan her tür olumsuz duygunun kişinin enerji bedeni üzerinde tıkanıklıklar veya aksamalar meydana getirmesi, bu sebeple düzgün bir şekilde akamayan enerjinin zihinsel, duygusal ya da bedensel bir takım rahatsızlıklara neden olmasıdır. EFT sürecinin gereklerinin yerine getirilmesiyle, enerji kanallarının uç noktalarına uygulanan hafif dokunuşlar yardımıyla bu tıkanıklıklar açılır ve enerjinin dengelenmesi sağlanır. Bu sayede, olumsuz duygular yok edilir, yerine olumlu düşünce ve inançlar yerleşir. Alınan sonuçlar ise son derece hızlı ve kalıcıdır. EFT, bozulan vücut dengesini yeni baştan kurar. Peki bunu nasıl y...Devamını Oku »

Duygusal Özgürleşme Teknikleri

Duygusal Özgürleşme Teknikleri

EFT NEDİR ? İngilizce’de Emotional Freedom Techniques kelimelerinin baş harflerinin kısaltılması olan EFT ( duygusal özgürleşme teknikleri ) kişinin enerji bedeninde oluşmuş duygusal tıkanıklıkların açılmasında kullanılan, bir yöntemdir. Uygulamalarının kökeninde Çin tıbbının tanımladığı kavramlar ve ilkeler yatar. EFT, bireyin enerji bedeni üzerinde oluşmuş duygusal tıkanıklıkların açılmasında kullanılan hızlı ve etkili bir tekniktir. Uygulamaların kökeni, binlerce yıllık akupunktur ve akupresur yöntemlerine kadar dayanır. Bugün çok sayıda psikolog ve tıp doktoru bir takım rahatsızlıkların ortadan kaldırılmasında EFT’den destekleyici olarak yararlanmaktadır. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan, güvenli bir tekniktir. EFT NE GİBİ DURUMLARDA KULLANILIR? Olumsuz duygularda; • Öfke, endişe, korku, nefret, • Üzüntü, suçluluk, kıskançlık... gibi. Olumsuz inançlarda; • Ben de şans yok ki, talihsizim, • Bilgim yetersiz, ...Devamını Oku »

Eft Nedir?

EFT Nedir?

EFT nedir? EFT;(Duygusal Özgürleşme Teknikleri) kelimelerinin baş harfleridir. Duygusal ve bedensel stres ve rahatsızlıkların iyileşmesinde kullanılan bir yöntemdir. EFT bir enerji psikolojisi tekniğidir. Diğer bir ifade ile duygusal özgürleşme tekniğidir. Enerji meridyenlerini uyarma açısından akupunktur’a benzer. Olumlamalar açısından da NLP’ ye benzer. EFT’ye NLP’ nin ve Akupunkturun ortak bir sentezi denilebilr. EFT´nin etki mekanizması nasıl işler? EFT kolay öğrenilebilen ve kolaylıkla uygulanabilen bir tekniktir. Her yaştaki insanlar EFT´yi kolayca öğrenebilmektedir.Derin ve eski problemler ve travmalar üzerinde uygulama yapılırken bu işi bilen bir uzman ile birlikte çalışılması tavsiye edilir. EFT, bozulan vücut dengesini yeni baştan kurar. Bunu nasıl yapar? EFT uygulama sırasında vücudun enerji dengesini yeniden kurar ve vücudumuzun kendini koruma ve iyileştirme sistemlerini...Devamını Oku »

Eft Duygusal Özgürleşme Tekniği Nedir?

EFT Duygusal Özgürleşme Tekniği Nedir?

Duygusal Özgürleşme Tekniği, özgün anlamıyla “Emotional Freedom Techniques” (EFT) gerek klinik tedavi gerektirmeyen hafif düzeydeki ruhsal problemlerin; gerekse gün içerisinde yaşanan yoğun streslerin, çeşitli bağımlılıkların, öfke, endişe, acı, üzüntü, suçluluk vb. olumsuz duyguların, uyku düzensizliklerinin, sınav heyecanı, güvensizlik, yersiz korku gibi sorunların kökten yok edilmesi için kullanılan ve kişinin yardıma gerek duymaksızın uygulayabileceği bir yöntemdir. Kişinin problemine bağlı olarak başarı oranı %85-97 civarındadır. EFT her tür duygusal ve zihinsel problemin birkaç dakika veya birkaç gün gibi oldukça kısa bir zaman içinde yok edilmesi için kullanılır, parmak uçlarıyla beden üzerindeki bir takım akupunktur noktalarına dokunulması aracılığıyla uygulanan bir enerji çalışması olarak tanımlanabilir. Temel prensibi, ifade edilemeyen veya ifade edilmesinde güçlüklerle karşılaşılan her tür olumsuz duygunun kişinin enerji bedeni üzerinde tıkanı...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7
Yukarı Çık