Sınav

İzmir Sınav Kaygısı

İzmir Sınav Kaygısı

Sınav Stresi Stres, "hoş olmayan, kötü baskı" anlamına gelir. Bu belki de önemli bir yanılgı; çünkü yaşanan bütün stresler ya da endişeler her zaman "istenmeyen" veya "hoş olmayan" değildir. Gerçekte belki de stressiz bir yaşam kişiyi güdülenmemiş ya da hissiz, duygusuz da yapabiliyor. Aşağıdaki diyagram stresin farklı özelliklerini göstermektedir: Diyagramdan da çıkarılabileceği gibi aslında kişinin yaşamında probleme neden olan stresin kendisi değil onun az / ya da çok yaşanıyor ya da hiç yaşan...Devamını Oku »

Sınav Korkusu

Sınav Korkusu

Sınav Korkusu Aslında biz senin hiçbir şeyden korkmadığını biliyoruz. Bu yazıyı korkan arkadaşlarına yardımcı olabilmek için okuman gerekli. "Zor iş kolay işlerin birikmesinden oluşur." Hazırlanılması gereken derslerin birikip ağırlaşması, sizden beklenenlerin fazlalığı ve bütün bunları nasıl yapacağınızı bilememeniz, büyük bir yük oluşturur. Bu da zamanla bıkkınlık verir. Sınava hazırlanan herkesin dönem dönem yaşadığı bu usanma ve karamsarlık duygusu son derece normaldir. Gereksiz olan ise bu duygular karşısında ümitsizliğe kapılarak, kendinizi güçsüz ve çaresiz h...Devamını Oku »

Sınav Başarısı Nasıl Arttırılır

Sınav Başarısı Nasıl Arttırılır

Sınav Başarısı Nasıl Arttrılır Böyle bir yol var. Önemli olan nerede olduğunu bilmek ve onu yürümek. Önce yaşadığınız kaygıyı tanıyın. Yaşadığınız kaygı ile baş edebilmek için öncelikle bu kaygının sebeplerini yani kaynağını bulmalıyız. Bunu tespit edebilmek için şu soruları kendimize sorabiliriz. Hangi durumlarda kaygı yaşıyorum? Hangi zamanlar daha çok stres oluyorum? Hangi düşünceler beni kaygılandırıyor?Sınav Başarısı Nasıl Arttrılır. Problem çözme aşamasında sistematik olun. Yaşadığınız kaygı ile baş edebilmek için sizin neler yapmanız gerektiğini, kimden yardım almanız gerektiğini belirlemelisiniz. Hemen harekete geçmelisiniz. Doğru ve gerçekçi düşünmeyi başarmalısınız. Daha önceki yazılarımızda bundan bahsettik. Kaygının temelinde yatan ve bu duyguyu tetikleyen düşüncelerden uzak durmalısınız. Açık,...Devamını Oku »

Sınav Taktikleri

Sınav Taktikleri

Sınav Taktikleri Sevgili öğrenciler! Sanılanın aksine, sınav hazırlığı, konuların öğrenilmiş olmasıyla bitmiyor. Karşılaştığınız bir soruyu çözmüş olmanız, o konunun halledildiği anlamına gelmiyor. Sorunun ne kadar zamanda çözüldüğü de çok önemli. Üniversite sınavında başarılı olmanız, her bir soruyu yaklaşık olarak 50 - 60 saniye gibi kısa bir sürede doğru olarak çözmenize bağlı. Bunun için sınav hazırlığını üç aşamalı bir yarış olarak görmelisiniz. 1. Aşama: Bilgi olarak konunun halledilmesi. Konuyla ilgili kavramlar ve bağıntılar geçm...Devamını Oku »

Sınavlara Hazırlık Nasıl Yapılır

Sınavlara Hazırlık Nasıl Yapılır

Sınavlara Hazırlık Nasıl Yapılır Ara sınavlar, Fen Lisesi, Dönem sınavları, Finaller, Üniversite sınavı, Ales, TUS, KPPS,KPDS Askeri sınavlar, Yetenek sınavları, İş başvuru sınavları. Tüm eğitim döneminiz boyunca ve belki de hayatınızın geri kalanı boyunca bazı korkutucu ve stres verici anlarla karşılaşmanız kaçınılmazdır. Bir şekilde, sınavlara hazırlıklı olmayı öğrenmeniz ve durumu kontrol altına almanız şarttır. Neyi bilmek istiyorlar? Pek çok sınav, ne bildiğinizi ölçmek amacıyla çalışma biçiminizi -kaynaklarınızı organize etme yeteneğinizi- sınamak amacındadır. Bu, özellikle yıllarca öğrendiğiniz bilgileri ve böylesine geniş kaynak yelpazesini kontrol altına alma yeteneğinizi ölç...Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık