MOTİVASYON( Motivasyon Ve Zaman)

MOTİVASYON( Motivasyon Ve Zaman)

MOTİVASYON

Zamanı Yenmek

Koşucular için antrenman sırasında bir kronometrenin ne kadar gerekli olduğunu hepimiz biliriz. Kronometre sayesinde kişisel performanslarının önemli ve objektif bir ölçümünü yaparlar. O olmadan koşucular sanki bir boşlukta gibidirler. Bir gün önceki gibi iyi koşup koşmadıklarını ve en iyi derecelerini gerçekleştirip gerçekleştirmediklerini bilemezler. Kronometre, motive kalmanın anahtar öğesi olan, ölçülebilir ve ulaşılabilir bir hedef sağlar.
Kronometre, atletizmle fazla ilgilenmeyenlerimiz için de faydalı olabilir. Gerçekte yapmayı ne kadar az istersek isteyelim, sadece yapılması gereken her işte kronometre yardımcımız olabilir. Özellikle düzenli olarak önümüze gelen işler için faydalıdır.
Kronometreyi çalıştırın ve işe başlayın. Eğer anlaşılabilir kesilmeler (önemli bir telefon görüşmesi gibi) meydana gelirse saati durdurun ve işe devam ederken yeniden başlatın. Günün sonuna kadar iş tamamlanmazsa her defasında aynı işlemi uygulayın.
 
İş tamamlanana kadar saati çalıştırmaya devam edin. İşin ne kadar az zaman aldığını görünce şaşıracaksınız. Bir sonraki seferde bu zaman yarıya da inebilir. Bu zaman saatlerle, hatta dakikalarla ifade edilebilir. Her ne olursa olsun, işin ne kadar zaman aldığını not ediri.
Aynı işin yeniden önünüze gelmesi durumunda geçen defa ne kadar zaman aldığını kendinize hatırlatın. Şimdi, zamanı yenip yenemeyeceğinizi görün. Bu strateji iş konusunda kendinizi farklı hissetmenize yol açmayacaktır belki, fakat kendi en iyi derecenizi aşmaya çalışırken, motivasyonunuzun yükselmesine de yardımcı olacaktır.
Kişinin yapacak çok sayıda işi yoksa, zaman öldürmekten tam anlamıyla zevk alması mümkün değildir.

 DERLEYEN...EMRE ŞEN (KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ)
İletişim:[email protected]

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık