Günlük Yaşamın Baskısı

Günlük Yaşamın Baskısı

Günlük Yaşamın Baskısı


Günümüzde insanlar her zamankinden daha meşgul, baskı altında ve özellikle işsizlikten, düğümlenmiş kaslardan, yasak -bölgelerden, başlarının etini yiyen hatalardan, yorgunluktan, bölünen uykulardan ve finansal baş ağrılarından yakınıyor. Bir zamanlar, zamanın yavaş aktığı, insanların iyi bir kitabın etrafında toplandığı, rahat oldukları, yaralanmadıkları ve "evim, güzel evim" sözünün yararlarım bildikleri bir dönem varmış. O günlerde o kadar çok stres tartışması yokmuş. Bazı insanlar evde. işte olduklarından daha fazla baskı altında hissederler kendilerini...

Çocuklarla ilgilenmek ve onların yoğun programlarıyla başa çıkmak, ufak tefek ev işleri, temizlik, bahçe işleri, tamirat, çamaşır ve ay sonunu getirme endişesi. Başkaları işyerinde işle ilgili problemler yaşamayı çok zor bulur. İşlerine o kadar dalarlar ki en büyük sıkıntının yok olmasını tecrübe ederler. Evde rahatlamak için şansları olsa bile, bunu yapamazlar.

Kapıdan geçip gidemezler, işle ilgili düşüncelerini bir kenara atıp tam anlamıyla anrıe-baba ya da eş olmazlar. Biz, müşterilerimize eve gider gitmez telefon mesajlarım dinlememelerini, çocuklarının ev ödevlerine yardım etmek için atlamamalarını, eşlerinin dırdırını dinlememelerini ya da ev işlerini yapmamalarım söylüyoruz.

• Pek çok insan işten sonra eve döndüklerinde bir "baskıyı azlatma süreci"ne ihtiyaç duyar.

Virajlardan kaçınmak, iş gününün baskısından sonra evde atmosfere yeniden giriş yapmak istiyorsanız, bunu yapabildiğiniz kadar derece derece ve kolay yapın.


İşte size yardımcı olabilecek eğlenceli birkaç fikir:


• Sıcak su dolu bir küvete girin ya da ılık bir duş alın.

• Yere uzanın ve biraz şekerleme yapın.

• Sevdiğiniz müzikleri dinleyin..

Bu basit öneriler, endişeierinizi geride bırakmanıza yardımcı olacaktır. Sürekli isteklerle yüzleşmekle kendi aranıza bir tampon koyarsanız, enerjinizi yenileyebilir ve ev işlerine katılmaya daha istekli olabilirsiniz. Telaşlı ya da hüsran verici gününüz hakkında konuşmanın (ya da bir başkasının hikayesini duyma) zamanı, kendinizi aşağıdaki gibi tazeledikten sonrasıdır:

• Tazeleyici bir içkiyi yudumlayın.

• Balkonda, terasta ya da başka sessiz bir yerde bir süre oturun.

• Kendinize zaman ayırın.

• Başınızdan geçen komik şeyleri düşünün.

• Güne mizahi ya da olumlu bir dönemeç koymaya çalışın.

• Günün ilk haberlerin! paylaşırken olumlu bir ses tonu takının.
 
ALINTI

 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık