Yaptığınız Diyet İşe Yaramıyorsa!

Yaptığınız Diyet İşe Yaramıyorsa!

Yaptığınız Diyet İşe Yaramıyorsa!

Britanya'da 4 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, zayıflamak isteyenler her yeni diyeti deniyor. En çok da birkaç gün içinde kilo verdirmeyi vaat eden kısa zamanlı diyetlere rağbet gösteriliyor. Ancak bu, beraberinde bir sorun da doğuruyor. Diyet yapılan birkaç gün içinde kilo veriliyor, ama normal yeme düzenine dönülünce kilolar aynı hızla geri alınıyor, buna da yoyo etkisi deniliyor. Araştırmaya göre her dört kişiden biri devamlı olarak kilo vermeye çalışıyor ve bunun için rejim yapıyor. Ancak rejim yapanların yüzde 40'ı işi sonuna kadar ilerletemiyor.

Zayıflamak için emek harcayan her üç kişiden biri diyet yaptıktan sonra kilo alıyor. Bu sorundan erkeklerden çok kadınlar mustarip. Kadınların yüzde 40'ı, erkeklerin ise yüzde 20'si bu durumdan şikâyet ediyor. Yoyo etkisi kimilerine bir hayli kilo aldırıyor. Araştırmada, diyet sonrası kilo alanların yüzde 10'u tartıldığında eski kilolarının üzerine altı kilo kadar eklediklerini görülmüş. Diyet yapanların yalnızca yüzde 18'i diyet sonrası istedikleri kiloya ulaşabiliyor. Sadece her beş kişiden biri, diyeti bir ay devam ettirebiliyor. Yüzde 10'luk bir kısmı rejime sekiz hafta dayanabiliyor.

Kadın ve erkek karşılaştırması

Kadınların dörtte üçü, erkeklerin ise üçte ikisi zayıflamak istediklerini söylüyor. Diyetteki kadınlar ortalama 4.5 kilo, erkekler de ortalama 7.5 kilo vermeleri gerektiğini düşünüyorlar.

ALINTI

 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık