1. Sınav kaygısı üzerinde konuşmak ve çeşitli çözüm yolları araştırmak aile ve çocukla birlikte yapılmalıdır. Bazen topluluk önünde konuşmakta çekinmek gibi kaygılar incelendiğinde asıl sorunun hazırlıksız olma duygusu olduğu görülür. Sınav kaygısı da hazırlıklı olmamadan kaynaklanabilir.
Psikolojik danışman öğrencinin hazırlıklı olması konusunda öğrenciye yardımcı olmalıdır.
2. Çocuğa kendi düşüncelerinin kaygı düzeyini nasıl artırdığını göstermek için düşüncelerinin farkına varmasını sağlamak bile kaygıyı kontrol etmekte etkilidir.
3. Hepimiz kendi kendimizle konuşuruz ve bu konuşma bazen olumsuz olur. "Her zaman en düşük yazılı notunu ben alırım", şeklinde düşünene çocuğun kaygı hissetmesi doğaldır. Oysa" Yapabileceğimin en iyisini yapacağım ve önemli olan bu" gibi olumlu bir düşünce çocuğun kendini daha iyi hissetmesini sağlayabilir. Bu amaçla çocuğun alternatif düşünce üretmesine yardımcı olunmalıdır.
4. Çocuğa gevşeme teknikleri öğretilebilir. Sınav kaygısını önlemede bazı çocuklar için derin ve yavaş soluk alıp verme bile yeterli olabilir.
5. Hayal gücünü olumlu bir şekilde kullanmak kaygı yaratan bir durumla karşılaşınca sakin ve hoş bir anıyı hayal ederek gevşemek çabucak öğrenilebilir.
6. Sınav kaygısının ana nedeni sınav öncesinde yeterince hazırlanamam olduğu düşünüldüğünde verimli ders çalışma eğitiminden sınav kaygısını azaltması ve akademik performansı yükseltmesi beklenir. Araştırmalar sınav kaygısının duyuşsal ve kuruntu boyutuna yönelik bilişsel ve davranışçı tekniklerle birlikte akademik performansı yükseltmede etkili olan çalışma alışkanlıklarının ve sorun çözme eğitiminin birlikte kullanılmasının, hem sınav kaygısını azaltmada hem de performansı arttırmada etkili olduğunu gösterir.
7. bireyin sorunlarının çözümünde sadece bireyi ele alan müdaheleler etkili olabilir. Bireydeki değişimlerin kalıcı olabilmesi için yakın çevrede, özellikle de özellikle de aile de bazı değişikliklerin olması gerekmektedir. Bu noktadan hareketle öğrencinin sınav kaygısını azaltmak için anne-babalara yönelik rehberlik yapılmalıdır.
-ALINTI- ÖSS(KAYGIYI ÖNLEME DE PSİKOLOJİK DANIŞMANA ÖNERİLER) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- (kişisel başarı, forum, oyun, mp3, öss deneme sınavı, öss taban puanları, öss, sınav soruları, öss puanları, üniversite, öss hazırlık, ösym, öss sınavları, öss soruları, kişisel gelişim) (Editör)
viagra stimulis
read website
women who love to cheat
online read