Günümüzün hızla değişen iş dünyasında, tek bir konuya özgü becerilere duyulan gereksinimin yerini, öğrenme ve uyum sağlama becerileri almıştır.
Geleceğin anahtarı kişilerin içinde saklıdır. Onların düşünceleri, davranışları ve iç çatışmalarını yönetmekteki ustalıkları, parlak, yaratıcılığa ve işbirliğine dayalı bir geleceğin kapılarını açacak; çağa ayak uydurmalar ile yarışı terk etmek zorunda kalanlar arasındaki farkı yaratacaktır.
Bir organizasyonda egemen olan kültür, özellikle yüksek konumlardaki yöneticilerin kültür ve tutumlarının dışa vurumudur. Liderlerin yönetim biçimi, organizasyonun işleyişi ile bütünleşir. Kişinin rütbe ve derecesi ne olursa olsun, kendi çevresinde bir liderdir. Kişi kendini tanıyarak, iç dünyasında değerlendirerek çevresinde değişim yaratabilir. Başarma güdüsü kişinin içinden gelir. Hayattaki başarı, kişinin düşündüğü, söylediği ve yaptığı her şeyde mükemmelliğe erişebilmesine bağlıdır. Peter Senge “The Fifth Discipline (Beşinci Disiplin)” adlı eserinde “kişisel üstünlük” kavramını tanıtırken, “Kişisel Gelişim” sektörü de bu üstünlüğe nasıl ulaşılacağını inceler.
Kişisel gelişim bir anlamda bireye ya da kurumlara seçilen beceriye özgü mükemmellik kavramını tanımlayabilmeyi imkanı sunar ve insana ustalık düzeyine erişmek için özgün ortamında izlemesi gereken yolun haritasını verir.
Bilgi çağı olarak nitelendirilen 21 nci yüz yılda ham bilgi yağmuruna tutulan insanımız en kısa yoldan gerekli bilgiye ulaşabilme ve bu bilgileri içselleştirilerek yetenek seviyesine çıkarabilmek amacıyla maddi ve manevi kaynaklarını harcamaktadır. Söz konusu seviyelere; beynimizi ve kabiliyetlerimizi en etkin bir şekilde kullanarak ulaşmamızı önerme ve teknikleri ise Kişisel Gelişim sektörünün odak noktasıdır.
Kişisel Gelişim Seminerlerine Aşağıdakan Ulaşabilirsiniz