Etkili Konuşma

Güzel Ve Etkili Konuşma Sanatı

Güzel ve Etkili Konuşma Sanatı

Konuşmak için insanların huzuruna çıktığımızda insanlar da dinlemek için bizlere yönelirler. O anda hepimiz başarılı konuşmayı arzulamaktayız. Daha da iyisi bizi dinlemekte olanlar da başarılı olmamızı arzulamaktadırlar. Coşkulu, sempatik, karizmatik, bilgili, hoşgörülü, bilge olduğu düşünülen bir konuşmacı, ne söylerse söylesin, anlattığı ne olursa olsun, dinleyicileri üzerinde büyük etki bırakacaktır. En başta, bu özellikleri taşıdığını düşündüğünüz, etkilendiğiniz birinin yerinde kendinizi düşünebilir, onu modelleyebilirsiniz. Etkili konuşmanın farkında olmayan çok sayıda insan var. Topluluk karşısında söz söylemek zorunda olan bazı kişiler, güçlüklerle hatta başarısızlıklarla karşılaştıkları halde, diksiyona önem verip geliştirme çabası içerisine girmezler. Bu düşüncede olanların bir bakıma haklılık payları vardır. Çünkü onlar başka kişilerin konuşurken yaptıkları hataları, ancak güzel ve etkili konuşma eğitimine başladıktan sonra fark edebilirler. /...Devamını Oku »

Etkili Konuşma Ve Dinleme

Etkili Konuşma ve Dinleme

Seçeceğimiz konunun hem kendimiz için, hem de dinleyiciler için ilginç olması gerekir. Açık bir gerçektir ki, ilgi duymadığımız bir konuda rahatça konuşamayız. Üzerinde konuşabileceğimiz konular sayısızdır. Ayrıca, konuşmanın düzeyini belirlemede de seçilen konunun büyük bir payı vardır. İlgi ve dikkat dağıldığı zaman iletişim durur. İlgi ve dikkatin diri ve canlı kalması da, dinleyicilerimizi güdülendirmeye ve onların meraklarını ayakta tutmamıza bağlıdır. Bu da öncelikle dinleyicilerimizi iyi tanımakla, söylediklerimizle onların ilgileri arasındaki bağlantıyı kurmakla sağlanır. Konuşurken, en küçük ve gereksiz; hiçbir noktayı atlamadan anlatırsanız, karşınızdaki kişi, siz daha ana konuya gelinceye kadar sıkıntıdan patlar ve ilgisi dağılır. Konuşmaya, başlamadan durup, önce aklınızda kelimeleri seçin. Konuşmak, duygularımızı, düşüncelerimizi, yaşadıklarımızı karşımızdaki kişiye aktarabilme şeklimizdir. Kendimizi ifade edebilmemizi sağlayan bir ar...Devamını Oku »

Etkili Konuşma Diksiyon

 Etkili Konuşma Diksiyon

Etkili iletişim sadece bu tür medyatik meslek dallarında değil, normal yaşamda da işimize çok yarar. İnsanlarla iletişim halinde olduğumuzda onlara kendimizi iyi olarak ifade etmenin yolu etkili iletişimden geçmektedir. Duruşunuz, görünüşünüz, konuşmanız; kısaca imajınız ile karşınızdakilere başarılı ve yetkin bir çalışan olduğunuzu yansıtmanız, bu mesajları verebilmeniz gerekiyor. Sadece birebir iletişiminizde değil, bir grup karşısında da aynı şekilde başarılı bir iletişim kurmanız ve bu kişilere aklınızdakileri net ve etkileyici bir şekilde ifade etmeniz son derece önemli. İlk kez karşılaştığınız bir topluluk önünde konuşuyorsanız, onlarda yarattığınız ilk izlenim, sizi başarıya götürecek yolda bir destek olacak ve belki de geleceğinizi şekillendirecektir. Karşınıza yeni fırsatlar çıkmasına ve kariyerinizde güçlü adımlarla ilerlemenize yardımcı olacaktır. Çocuklarınızı, güzel konuşan insanların bile, toplum önünde konuşma yaparken kendilerine güvenemeyebilecekl...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık