Yetiştiğiniz ailenin yeri, kuracağınız yeni yuvanın neresinde olmalı?
Ailemiz çok önemli, anne-baba ve kardeşlerimizle bir bütünüz.
Ancak evlendiğimizde ailemizden ayrılır, yeni bir yuva kurarız. Kendi ayaklarımızın üzerinde durmaya başlarız. Kendi bireysel yuvamızda 'asıl biz'i yaşarız. Ailemizin evinde yaşarken tek sorumluluğumuz evlilik rolünün gereklerini yerine getirmek iken yeni bir yuva kurduğumuzda, beyefendi evin reisidir, bir eştir, çocuklar varsa babadır, hanım ise kendisine ait bir yuvanın idaresinden sorumludur ve annedir. Bu nedenle, önceliklerimizi yeni yuvamız üzerine yoğunlaştırmalıyız.(evlilik oyunu, mutlu evlilik, ailenizle iletişim)
Ama beyefendi ailesini kendi yuvasının önünde tutarsa eşler mutsuz olur, hanım kendini hiçe sayılmış ve değersiz hisseder. Bu aşamadan sonra kendine sürekli "Eşim benimle mi evli yoksa annesiyle mi?" diye sormaya başlar.
Ailenin yerini belirlemek konusunda erkeğe önemli bir görev düşüyor. Kendi ailesi kapının dışında kalmalı. Belki kapısına yakın olmalı; ama kapının dışında olmalı. Beyefendi gerektiğinde kapıyı kapamalı ve yuvasına sahip çıkmalı. Bayanlar için de aynı şey geçerli. Çoğu kez 'benim ailem' diye tutturuyorlar, evim anneme yakın olsun diyorlar. Bir süre sonra bakıyorsunuz ki evi idare eden kızın annesi, çamaşırı yıkamaya geliyor, kızı çalışıyorsa evin işlerini yapıp gidiyor. Anne kızının evini yönetiyor ve idare ediyor.
Böyle sorunlar yaşamamaları için çocuklarımızı yetiştirirken ana program şu olmalı: "Sen bir gün evleneceksin, güzel bir yuva kuracak, sın, o yuvaya sahip çıkmalısın, eşine ve çocuklarına çok saygılı olmalısın. Öncelik kendi yuvanın olmalı, sonra biz.(evlilik oyunu, mutlu evlilik, ailenizle iletişim) Zaten sen yeterince sevgili ve saygılısın, bunu kaybetmeyeceğini biliyoruz. Öncelikle senin mutluluğun, huzurun, sen mutlu olursan biz iki kere mutlu oluruz.. ." Böyle bir program alan evlat gerçekten yuvaya bir yuvaya sahip olur.
Anne babalar bu programı verdikleri zaman kız çocuğu olsun, erkek çocuğu olsun ne yapacağını bilir. Aileler, "Biz yapacağız, biz halledeceğiz." deyip de her şeye karıştıkları zaman, sözde bir yuva kurulmuş oluyor. Aile bir yuvadan kalkıp yeni bir yuvaya yerleşmiş gibi oluyor.
Dolayısıyla, çocuklara yüklediğimiz programlara çok dikkat etmeliyiz.
-ALINTI- Evlilik Oyunu(Ailenizle İletişim) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------(kişisel gelişim, evlilik merkezi, evlilik danışmanlığı, mutlu evlilik, evlilik sorunları, evlilik danışmanı, evlilik oyunu, evlilik problemleri, evlilik danışma, islami evlilik, evlilik sitesi, evlilik siteleri, evlilik terapisi, kişisel başarı) (Editör)