Beden Dili Eğitimi

Beden Dili

BEDEN DİLİ

Beden dili gnmzn en gl iletişim aralarından birisidir. İnsanlar doğal yapıları nedeniyle değişik beden diline sahiptirler, her insan anlatmak istediklerini konuşma dili ile birlikte kendine zg bir takım hareketlerle anlatmaya alışır. Bu davranış şeklinin bilinaltı fiziksel bir reaksiyon olduğu bilinir, bu reaksiyonik davranışlar anlatılmak istenenin beden hareketleri ile doğruluğunun kanıtlanması amacına yneliktir. İletişimde beden dilinin konuşma dili kadar nemli ikinci bir g olduğunun fark edilmesi sonucu beden dilinin iyi kullanılması konusundaki eğitim abaları artırılmıştır. oğu kez anlatılmak istenenler ile beden dili hareketlerinin birbirini doğrulamadığı nedeniyle verilmek istenen mesajların yerine ulaşmadığı gzlenmiştir. Başarısız bir iletişimde verilmek istenen...Devamını Oku »

: : Çevrede Olumlu İzlenim Yaratacak Beden Dili Özellikleri

: :  ÇEVREDE OLUMLU İZLENİM YARATACAK BEDEN DİLİ ÖZELLİKLERİ

1. Gz ilişkisi: İnsanların yzne bakanlar, bakmayanlardan daha ok hoşa gider. 2. Yz ifadesi: Canlı olun. Mmkn olduğu kadar sıcak ve dosta tebessm edin ve gln. Yznz evreye olan ilgisi yansıtsın. 3. Baş hareketleri: Karşınızdaki konuşurken sık sık başınızı aşağı yukarı hareket ettirerek onu anladığınızı ve dinlediğinizi hissettirin. Başınızı hafif dik tutun. 4. Jestler: ok aşırıya gitmeden jestlerinizi kullanın. Elleri- nizi cebinizde tutmaktan ve kollarınızı kavuşturmaktan, ellerinizle ağzınızı rtmekten kaının. Aık ve anlaşılır jestleri tercih edin. 5. Postr (Beden Duruşu): Ayakta iseniz dik durun. Oturuyorsanız sandalye ve koltuğunuzu tam olarak doldurun ve arkanıza yaslanın. Birisi ile konuşurken ve birisi doğrudan sizinle konuşur...Devamını Oku »

Beden Dili

BEDEN DİLİ

Beden dili gnmzn en gl iletişim aralarından birisidir. İnsanlar doğal yapıları nedeniyle değişik beden diline sahiptirler, her insan anlatmak istediklerini konuşma dili ile birlikte kendine zg bir takım hareketlerle anlatmaya alışır. Bu davranış şeklinin bilinaltı fiziksel bir reaksiyon olduğu bilinir, bu reaksiyonik davranışlar anlatılmak istenenin beden hareketleri ile doğruluğunun kanıtlanması amacına yneliktir. İletişimde beden dilinin konuşma dili kadar nemli ikinci bir g olduğunun fark edilmesi sonucu beden dilinin iyi kullanılması konusundaki eğitim abaları artırılmıştır. oğu kez anlatılmak istenenler ile beden dili hareketlerinin birbirini doğrulamadığı nedeniyle verilmek istenen mesajların yerine ulaşmadığı gzlenmiştir. Başarısız bir iletişimde verilmek istenen mesajların yerine ulaşmaması hem zaman kaybına, hem de iş kaybına nede...Devamını Oku »

Beden Dili Nedir? Bedendili, Kişisel Gelişim

BEDEN DİLİ NEDİR? BEDENDİLİ, KİŞİSEL GELİŞİM

Ellerini nde birleştiren kişiler, Ne isterseniz yaparım demek isterken, ellerin arkada birleşmesi ise kendine olan zgveni, meydan okumayı anlatıyor. Vcudun dilinden anlayanlar ne demek istediğinizi zebiliyor. Vcut dilinin, insanların ruh halini ortaya koyduğunu ifade eden uzmanlara gre eller, bakışlar ve duruş, kişiliğin aynası oluyor. Kişilerin karşısındakine mesajı, yzde 7 oranında szlerle, yzde 93 oranında ise ses ve beden diliyle verdiğini vurgulayan psikologlar, hangi hareketin ne anlama geldiğini ise şyle ifade ediyor: * İşaret parmağını kaldırıp konuşanlar, gizli bir şekilde karşısındakini tehdit eder. Elleri kenetli olanlar ise, genel bir olumsuzluk ya da hayal kırıklığı yaşadıkları mesajını verirler. * Ellerini nde birleştirerek el pene divan duran kişiler, karşısındakine ne isterseniz yaparım demek ...Devamını Oku »

Kız Tavlama Teknikleri - Beden Dili

Kız Tavlama Teknikleri - Beden Dili

Tavlayan düşünülünce hep erkek akla gelir; tavlanan denilince de ilk akla gelen kadınlardır. Aslında gerçekte durum hiç de öyle değil. Bu, bir zaman ve mekân olayıdır. Evlenmeden önce erkek tavlayan kadınsa tavlanandır. Evlendikten sonra kadın tavlayan, erkek tavlanan haline döner. Hal böyle olunca, doğal olarak kadın ve erkeğin beden dilleri de zaman ve yere göre farklılık gösterir. Evlenmeden önceki erkeğin beden diliyle evlendikten sonraki beden dili aynı mıdır? Aynı şey kadın için de geçerlidir. Kadının evlenmeden önceki ve sonraki beden dili aynı kalır mı? Kesinlikle hayır. Çünkü roller aksine dönüyor. Tavlanan, tavlayan olduğu zamandaki beden dilini kullanmaz. Tavlayan erkek gözlerini kullanır. İlk tavlama aracı gözlerdir. Nezaket ön plandadır. Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık