Bir İşi Yapmadan 15 Saniye Düşünün - Öfke - Sinir

Bir İşi Yapmadan 15 Saniye Düşünün - Öfke - Sinir


Bir İşi Yapmadan 15 Saniye Düşünün

Uzmanlar herhangi bir meseleyle karşılaşıldığında insanlara tepki göstermeden 15 saniye düşünülmesi ve yapılacak hareketin neticesi hesaba katılarak ona göre davranılması gerektiğini belirterek, "Öfkeyle kalkan, zararla oturur" sözüne dikkat çektiler.

Canik Belediyesi tarafından 29 Fatih Parkı'nda gerçekleştirilen ve ev hanımlarının çok ilgi gösterdiği eğitim seminerinde öfkeyi yenme yöntemlerini anlatan uzmanlar, öfkenin 7'den 77'ye herkeste olan normal bir duygu olduğunun üstüne bastı. Yetişkinlerin öfkelerini başkalarını kırarak, çocukların ise ağlayarak geçiştirdiğini anlatan uzmanlar, öfkenin insanlarda çeşitli şekillerde belirebileceğini söyleyerek, "Genelde insanların haksızlığa uğradıklarında beliren öfkede çocuklar ağlarlar veya bir yerlere tekme atarak geçiştirirler. Yetişkinler ise öfkelerini diğer kişileri kırmak için verilmiş bir onay olarak görürler. Oysa ki insanlar öfkelendiklerinde kendileri ile belli zamanlarda baş başa kalıp, kendilerini sakinleştirmelidirler. Yapılan bu hareket insanların öfkesinin geçmesine yardımcı olacağı gibi, ev hanımı veya herhangi bir işte çalışan kişinin yeterliliğini de artırıyor" dedi.

"Öfkeye kalkan, zararla oturur" sözünü hatırlatan uzmanlar, "Her nerede bulunulursa bulunulsun her hangi bir olayla karşılaşıldığında insanlara tepki vermeden 15 saniye düşünülmeli, yapılacak davranışın neticesi hesap edilerek, ona göre davranılmalı" şeklinde konuştu.


Derleyen:

Yusuf BAL


(haber, hızlı okuma, sağlık, kişisel gelişim, koçluk, danışmanlık, uzman, kişisel gelişim eğitimleri, sinir, öfke, kişisel başarı, bireysel gelişim, sağlik, saglık, saglik, haber siteleri, ilginç haberler, danışmanlık hizmetleri, www haber, danışmanlık şirketleri, tüm haberler, danışmanlık firmaları, eğitim danışmanlık, yaşam koçluğu, tedavi)

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık