Topluluk önünde konuşma taktikleri, GÜZEL KONUŞMAK, KİŞİSEL GELİŞİM

Topluluk önünde konuşma taktikleri, GÜZEL KONUŞMAK, KİŞİSEL GELİŞİM

Topluluk önünde konuşmak sizi çok zorluyorsa profesyonel yardım alın. Bu konuda eğitim veren pek çok eğitim kurumu bulabilirsiniz. İşte size daha verimli bir konuşma yapmanızı sağlayacak bazı öneriler:

Mizah
Eğer mizahi bir yönünüz varsa bunu kullanmaktan kaçınmayın.

Hikayeler anlatın
Hikayeler sizi sadece bilgi veren bir insan imajından çıkarıp gerçek bir insan yerine koyar. Vermek istediğiniz mesajları kendi kişisel deneyimlerinize dayanarak aktarın. Konunuz ne kadar sıkıcı olursa olsun onu esprili bir hale getirmek için her zaman bir yol bulabilirsiniz.

Etrafınızı iyi kullanın
Tek bir yerde durmaktan kaçının. Sizin için ayrılan alanın mümkün olduğunca çoğunu kullanmaya çalışın. Hareket edin. Eğer küçük bir toplantı odasında veya bir masada konuşuyorsanız beden dilinizin güçlü olmasına önem verin.

Teknolojiyi doğru kullanın
Slaytlarınızla değil dinleyicinizle konuşun. Slaytlarınız sizi desteklemek için orada. Slaytlar kelimelerden değil grafiklerden oluşmalıdır çünkü insanlar duyduklarından / konuştuklarından daha kısa sürede okuyabilirler ve karşılarında yazılanlar varken sizi dinlemeyi beklemezler. Teknolojiyi yok sayarsak insanların asıl dinlemeye gelmelerinin nedeni sizsiniz.
Topluluk önünde konuşmaya alıştıkça ve eğitim gördükçe, insanların karşısına çıkıp mesajınızı daha verimli bir şekilde ulaştırabilecek hale geleceksiniz. Tek yapmanız gereken bolca alıştırma yapmak.
 
Hata
Hata yapmak çok normaldir. Herkes hata yapabilir tıpkı dinleyici gibi. Hatanızı kolayca düzeltmeniz dinleyicinizi rahatlatacak sizinle daha iyi bir bağ kuracaktır.
 

DERLEYEN...EMRE ŞEN
İletişim:[email protected]

İZMİR'DEKİ KİŞİSEL GELİŞİM KURSLARI- KİŞİSEL GELİŞİM KURSLARI VE
SEMİNERLER İÇİN AYRINTILI BİLGİ:

www.sayginnlp.com  – www.cemalkondu.com-
www.sinavkocu.com – www.kesfetkendini.com

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık