Anne - Babanın En çok Yaptığı 10 Hata ( Çocukluk Korkuları ve Kaygıları )

Anne - Babanın En çok Yaptığı 10 Hata ( Çocukluk Korkuları ve Kaygıları )


Çocukluk Korkuları ve Kaygıları

Herkes korku ve kaygı yaşar. Korku aslında/tehlikeli durumlardan sakınmamıza yardım eden sağlıklı ve uyum sağlayıcı bir tepkidir. Korku, hayalî şeylere tepki olarak gösterildiğinde veya normal günlük işleyişi aksattığında problem olmaya başlar.

(anne - babanın en çok yaptığı 10 hata, kişisel gelişim, anne bebek, anne çocuk, anne ve bebek, anne baba, anne cocuk, çocuk bakımı)

Çocuklarda belli korkular, belli gelişme aşamalarında yaygındır. Burada, normal olan korkuların ve onların görüldüğü normal yaş döneminin kabataslak bir listesi yer almaktadır.

Yaş Korku Kaynağı
0-6 ay Gürültülü sesler
6-9 aylar Asıl bakıcıların dışındaki yetişkinler, düşmek
2 Gök gürültüsü, canavarlar, büyük nesneler (arabalar, trenler vs.)
3 Hayvanlar, karanlık, yalnız kalmak
4 Büyük hayvanlar, anne-babanın bırakması (geceleri, işe gitmek için vs.)
5

Karanlık, düşmek, köpekler

6 Canavarlar, hayaletler, büyücü kadınlar, hırsızlar yatağın akındaki bir şeyler veya birileri ve dişle alakalı işlemler


Bu ve benzeri korkular çocuklarda çok yaygındır. Bunlar tahmin edilenden çok fazla sürmediği ve/veya aşırıya kaçmadığı, normalden sapmadığı müddetçe çok fazla endişelenmeyi gerektirmez. Çoğu çocuk onları terk edecektir. Anne-babalar sadece çocuğun içini rahatlatmalı ve düzenini sürdürmelidir. Örneğin, canavar korkusuyla çocuğun uyku vaktinin aksatılmasına izin verilmemelidir. Bu kaçma, sadece korkunun güçlenmesine hizmet edecek ve onu sakinleştirmek daha da zorlaşacaktır.


-ALINTI-


(anne, baba, çocuk, hata, büyütmek, cocuk, anne bebek, anne çocuk, anne ve bebek, anne baba, anne cocuk, çocuk bakımı, bakım, çocuk yetiştirmek)
women who love to cheat read read

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık