Etkili Konuşma Sanatı

Etkili Konuşma Sanatı

Güzel ve etkili konuşmada diksiyon yani seslerin doğru çıkarılması son derece önemlidir. Fonetik bilgisi seslerin çıkarılışını inceler. Diksiyon ise buna ek olarak daha geniş bir kapsamda, ses organlarının doğru sesleri çıkarabilecek şekilde eğitilmeleri üzerinde odaklanır. Bu yönüyle diksiyon önemli ölçüde fonetiğe dayanır. Ancak biz bu bölümde konunun fonetik yönü üzerinde ayrıntılı durmayacağız.

Türkiye’de seslerin çıkarılmasında yörelere göre farklılık vardır. Ancak güzel seslendirmede daha çok İstanbul ağzı esas alınır. Seslerin gerektiği gibi çıkarılabilmesi için ses aletlerinin -gırtlaktan başlayarak dil, dudaklar, çene ve buruna kadar tüm ses aletlerinin eğitilmesi gerekir.

Hiç birimizin konuşması tıpatıp birbirine benzemez. Çünkü düşünsel ve dilsel yetkinleşmemiz tam bir özdeşlik göstermez. Bunda yetiştiğimiz içinde bulunduğumuz toplumsal ortamın da payı büyüktür.

Yerinde kullanılacak bir sözümüz önemli bir soruna çözüm olabileceği gibi, tam tersi yerinde ve zamanında kullanılmayan, uygunsuz bir cümlemiz bizi çok zor durumlarda bırakabilir. Öyleyse yerinde ve zamanında söylenecek sözlerimizin etkili oluşu, aynı zamanda bizim gücümüzdür. İnsanın sözü onun gücüdür. Ne söylediğini bilen, sözünü tartarak, düşünerek,  lafının nereye gittiğini iyi bilen insanlara ihtiyacımız vardır. Öyle düşünerek konuşmalıyız ki, her zaman ve mekânda, sözümüzün arkasında durabilmeliyiz. Buda elbette okumak, bilgi sahibi olmakla mümkün olur.

İletişim alanındaki büyük gelişmelere karşılık insanoğlunun etrafındakilerle anlaşmasını sağlayan en etkili araç, onun konuşma yetkisidir. Etkili konuşma sanatını kullanmayı bazı meslek dallarıyla sınırlandırmamak gerekir. Mesleğimiz ne olursa olsun, topluluk karşısında sıkılmadan, heyecanlanmadan bulunduğumuz koşullara göre konuşabilen, etkili konuşma sanatının inceliklerini bilen bireyler olmak zorundayız.  Bunun içindir ki, etkili konuşma aslında bir sanattır, kuralları ve incelikleri vardır. Biz bu etkili konuşma sanatını ne kadar iyi kullanabilirsek başarımız da o oranda artacaktır. Çünkü konuşmamızı ne kadar iyi yönetirsek o kadar iyi anlaşılabiliriz.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır

Etkili Konuşma Kurslarımızla ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Etkili Konuşma Kurslarımız için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Etkili Konuşma Kurslarımız için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Bursa’daki Etkili Konuşma Kurslarımız 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Bursa Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Etkili Konuşma Kurslarımız 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki Etkili Konuşma Kurslarımız 0248 233 45 45 5 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Burdur Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.
 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık