MOTİVASYON( Motivasyon Ve Verimlilik )

MOTİVASYON( Motivasyon Ve Verimlilik )

MOTİVASYON

Strateji Toplantısı


Nereye gittikleri konusunda belirgin bir kanıları olmadığında, insanların motive kalmaları oldukça zordur. Başlangıçta yeni bir şeyin heyecanı birçok kişiyi her gün işe dönük tutmak için yeterli olmaktadır. Fakat, yenilik eskiyince, hele iş sadece günden güne veya işten işe esasıyla yapılıyorsa, daha fazla şevk yaratma mücadelesi başlar. Sonuçta şu soru ortaya çıkar: "Hedef nokta nedir?"
Nereye gitmekte olduğunuz konusunda açık bir fikre sahip olmanın, hem girişimci ve hem de çalışan açısından aynı derecede hayati önemi vardır. 'Hedef noktayı ortaya koyan budur. Yapmakta olduğunuzu niçin yaptığınızı size gösterir. Büyük işyerleri bile bunun gerekliliğini anlamaktadırlar ve şimdi çoğunluğu, amaçlarını ve varolma nedenlerini açıklayan, kendilerinin 'misyon tanımı' adım verdikleri yaklaşımı kabul etmektedirler. İşverenlere ve çalışanlara, kolektif olarak nereye gitmeye çalıştıklarını hatırlatır.
Serbest çalışanlar açısından nereye gitmekte olduklarını bilmek çok önemlidir ve iş planında belirtilmiş olmalıdır   Açık bir şekilde tanımlanmazsa kişinin kendisini akıntıya kapılmış, günlük işlere batmış, başlangıçtaki hevesi ateşleyen ümitlerini ve isteklerini unutmuş olarak bulması çok kolaydır.
Çalışanların da görüş alanlarının belirlenmesi gereklidir. İşi yapma konusundaki savunmaları genel bir kariyer planına bağlı olabilir, özel bir alana katkıda bulunma isteği olabilir veya yaptıkları görev, iş dışındaki amaçlarını gerçekleştirmelerini mümkün kılabilir.
Kendiniz veya başkası için çalışıyor olsanız da nereye doğru ilerlediğiniz konusunda açık bir fikre sahip olmanız, motivasyonunuzun sizi terk edecek gibi göründüğü o keyifsiz günlerde hayati destek sağlayacaktır. Nereye gitmekte olduğunuzu, oraya nasıl ulaşacağınızı düşünün ve kendi zihninizde kendi kişisel 'misyon tanımınızı', neyi niçin yaptığınızın gerekçesini netleştirin.

DERLEYEN...EMRE ŞEN (KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ)
İletişim:[email protected]

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık