Başarı- Başarı Kuralları( Sorumluluk Yasası

Başarı-  Başarı Kuralları(     Sorumluluk Yasası


BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI


Başarı- Başarı Kuralları( Sorumluluk Yasası )

Şu anda bulunduğunuz yerden ve bundan sonra başınıza gelecek her şeyden sadece ve sadece siz sorumlusunuz.

Zamanınızın büyük bir bölümünde neyi düşünürseniz, başıniza gelecek olan da odur. Neyi ve nasıl düşüneceğinize karar verecek olan tek kişi sizsiniz. Bu nedenle, hayatınızda başınıza gelecek olan her şeyden siz sorumlusunuz. On sekiz yaşından, bazen de daha erken yaşlardan itibaren kişi, kendi kararlarım vermeye ve tercihlerim yapmaya başlamalıdır. Unutmayın ki, yapılan tercihlerin ve verilen kararların sonuçlarından sorumlu olan yegane kişi sizsiniz.

Hayatta şu anda bulunduğunuz noktanın sorumluluğu size aittir; başka hiçbir kimseye değil. Kişi, kendi seçtiği işi yapar ve kazanmaya karar verdiği parayı kazanır. Seçim yapmakta herkes özgürdür. Ancak seçim bir kez yapıldı mı, bunun ortaya çıkara- cağı sonuçları da olgunlukla kabul etmek gerekir.

Bireysel sorumluluk kavramı, hayatın ve toplumun en önemli unsurlarından birisi, belki de en önemlisidir. Bu konuda temel anlamda iki farklı yaklaşım bulunmaktadır. Bir tarafta, herhangi bir konuda hiç kimsenin sorumluluk taşımadığım düşünenler bulunur. Bu ekole dahil olanlar, herhangi bir yerde herhangi bir kişinin basma gelenlerden hükümetin, toplumun ya da iş dünyasının sorumlu olduğunu düşünürler.

Diğer yaklaşım biçimine göreyse, toplumda esas olan, bireysel özgürlük ve bireysel sorumluluktur. Bu ekole dahil olan insanlar, sergilenen davranışların sorumluluğunu kişilerin taşıdığım düşünürler. Yapılan ve yapılması ihmal edilen her şeyden de yine bireyler sorumludurlar.

Sorumluluk kavramının en önemli gerçeği, onun isteğe bağlı olmamasıdır. Sorumluluk zorunludur. Hayatınızda kaydetmek istediğiniz ilerlemenin oranı, ilgili alanda ne ölçüde bir sorumluluk üstlendiğinizle direkt olarak bağlantılıdır. Unutmamalısınız ki, bu sorumluluk sizden başka hiçbir kimseye ait değildir.

Sorumluluk konusundaki başka bir ilginç nokta ise, onu nedenli çok üstlenirseniz, başkalarından da o oranda yardım görecek olmanızdır. Kabul ettiğiniz sorumluluk azaldıkça ve hatayı başkalarında arama oranınız arttıkça, diğer insanlardan göreceğiniz yardım da aynı derecede azalır.

(başarı değerlendirme sınavı, başarı dershanesi, başarı yolları, basarı, basari, öss, oss, iletişim, kişisel gelişim kitapları, kişisel gelişim nedir, genç gelişim, nlp, beden dili, motivasyon, başarı nedir, başarı sözleri, nlp teknikleri, nlp kitapları, kişisel gelişim)


DERLEYEN : ALINTIDIR


REKLAMDIR… …REKLAMDIR…

İZMİR'DEKİ

NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA, ÖĞRENCİ KOÇLUĞU

SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:

SAYGIN NLP DANIŞMANLIK

Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir
Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com –www.cemalkondu.com

(başarı değerlendirme sınavı, başarı dershanesi, başarı yolları, basarı, basari, öss, oss, iletişim, kişisel gelişim kitapları, kişisel gelişim nedir, genç gelişim, nlp, beden dili, motivasyon, başarı nedir, başarı sözleri, nlp teknikleri, nlp kitapları, kişisel gelişim)

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık