Parfüm Kullanmanın Püf Noktaları…
Parfüm seçerken nelere dikkat edilmeli? Parfümü nasıl kullanmalı ve vücudumuzun nerelerine sıkmalıyız? İşte cevapları…
Parfüm Seçerken Bunlara Dikkat!.
• Parfüm denemek için en uygun zaman akşamüzeri. çünkü bu saatlerde koku alma duyusu güçlü çalışır. Ayrıca kış mevsiminde'de tabi burnumuz tıkalı değilse yaz mevsimine göre daha güçlü koku alıyoruz.
• Parfümü sıktıktan sonra en az 1 saat teninizde olgunlaşması için beklemeniz gerek. Bu zaman sırasında parfümdeki alkol uçacak ve parfüm teninizdeki kimyasal maddelerle etkileşime girerek gerçek kokusunu verecektir.
• Dergilerde parfüm ilanlarının kenarlarında kart üzerine denemeniz için sürülen koku örnekleri o parfüm hakkında iyi bir fikir verebilir. Fakat yine de sizin teninizde tam olarak nasıl durduğunu öğrenmek için bir parfümeride parfümü sıkarak denemeniz şart.
• Parfüm denemeye gitmeden önce yediklerinize biraz dikkat etmeniz gerekir. Neden mi? Çünkü baharatlı, acı ve yağlı yiyecekler teninizin kimyasını biraz değiştiriyor, bu da parfümünü kokusuna yansıyarak sizi yanıltabilir.
Daha Kalıcı Parfümler İçin.
İyi şaraplar gibi parfümler de havayla temas ettikten sonra bozulabiliyor. Ancak iyi baktıktan sonra parfümünüzün bir yıl ve onsekiz ay arası dayanmasını sağlayabilirsiniz. Nasıl mı.?
• Dökme değil spreyli şişeleri tercih ediniz. Bunun en önemli nedeni, ellerinizle temas eden parfümün bakterilere açık hale gelmesi ve daha kısa zamanda bozulması. Ayrıca spreyli parfümleri kullanması çok daha ucuz.
• Parfümünüzü kutusunda saklamanız onun ışığa maruz kalmasını önleyecektir. Işık parfümün hem kokusunu hem de rengini bozan bir etkendir. Bu sebeple parfümü kutusunda ya da kutusu yoksa karanlık bir yerde saklamak en iyisi.
• Sıcak ve nemli ortamlarıyla banyolar parfümleri saklamak için pek de uygun mekanlar değiller. Buradaki sıcaklık ve nem parfümlerin kısa zamanda bozulmalarına neden olur. Yatak odaları parfüm saklamak için çok daha uygun.
Ne Zaman Çok Fazla.?
Parfüm kullanmayı sevenlerin yaptığı en büyük yanlış bunu biraz abartmak. Peki, ne zaman az, ne zaman çok. İşte bunu anlamanızı sağlayacak birkaç ipucu.
• Parfüm kullanırken en ideal sayı, parfümü değişik bölgelere iki ya da üç kez püskürtmektir.
• Parfümün tipi de miktarını belirlemede önemli bir etken; Eau de Parfum kuvvetli olduğu için her zaman daha az kullanılmalı. Eau de Toilette ise daha hafif ve uçucudur.
• Burnunuzda kokuya duyarlı alıcılar bir süre sonra etkisiz olacağı ve kokuyu hissetmeyeceği için parfümü az mı, çok mu sıktığınıza karar vermeniz zor olabilir. Yakın birisine bunu sormaktan rahatsızlık duymayın.
• Cilt tipi de kokunun kalıcılığını etkileyen bir unsur. Eğer yağlı cildiniz varsa koku daha yoğun ve uzun süre kalır.
• Eğer fazla kaçırdığınızı fark ederseniz, nemli bir havluyu teninize dokundurarak parfümün daha fazlasını alabilirsiniz.
Parfüm Vücudun Neresine Sürülmeli?
Bilek içi ve kulak arkası: Bilek içleri ve kulak arkası parfüm uygulamasındaki klasik bölgeler. Bunun nedeni bu bölgelerin vücudun her yerine kıyasla daha sıcak olması ve parfümün yayılmasını kolaylaştırması. Oysa bu aynı zamanda parfümün uçup gitmesine de neden olur. Yani aslında bu bölgeler parfüm sıkmak için pek de ideal olmayabilir.
Yüz: Parfümde bulunan alkol özellikle hassas ciltlere zarar verebileceği için yüze parfüm sıkmak hiç doğru değil. Sadece bazı alkolsüz parfümler yüze sürülebilir. Erkeklerse tıraştan sonra after shave uygulamasını yüzlerine değil, göğüslerinize sürünüz.
Göğüs, kalça kemiği ve bacak üstleri: Bu bölgeler parfüm sürmek için en ideal bölgelerdir. Havayla temas etmedikleri için parfümünüz teninize hapsoluyor ve kalıcılığını çok uzun süre koruyarak, koku yaymaya devam ediyor.
DERLEYEN : DRPİST