Bir konuşma için, teknik olarak gerekli olan bilgi birikimi, fonetik ve diksiyon bilgileri, tek başına yeterli değildir. Konuşmanın psikolojik yapısını ortaya koyan yüz ifadesi, duruş ve el kol hareketleri de önemli rol oynamaktadır. En önemlisi ise bu bilgilerle yüklenmiş bir konuşmanın “ yerinde, zamanında ve gerektiği kadar “ olmasıdır. Bu üçlü, konuşmayı yetkin kılar.
Toplumsal baskı, fizyolojik ve psikolojik sorunlarımız olmasa bile, yine de konuşmuyorsak, bunun temelinde yatan en önemli etken bilgisizliktir. Bilgilenme olmadan düşüncenin oluşamadığı gibi, düşünce olmadan da konuşmak olanaksızdır. Bu nedenle “ Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olanların “ düştüğü acınası ve gülünç durumları, toplumun üst düzey insanlarında bile gözlemliyoruz. Aynı zamanda bu bilgisizlik nedeniyle, nerede susup nerede konuşacağımızı da kestiremiyoruz.
Kişi 'konuşabilmelidir' ve dahası düzgün ve doğru konuşma sürekli olmalı, alışkanlık haline dönüşmeli, kişinin yaşamına karışmalı ve onun ikinci doğası haline gelmelidir.
Sahnede kullanılan dil, günlük hayatta kullandığımızdan biraz farklıdır. Fakat ister tiyatronun içinde, ister günlük yaşamda; her yerde ve her zaman doğru ve güzel konuştuğumuzu bilecek kadar uyanık olmalıyız.
Güzel Konuşma Sanatı Eğitimi, konuşma sesinin eğitilmesi, ses tekniği becerilerinin geliştirildiği bir derstir. Bu eğitimin amacı, telaffuz organlarını en iyi biçimde kullanılmasını sağlayarak; vücudun ve sesin itilimlerinin doğru çalıştırılması ve yönetilmesini sağlamak; ses tonu, konuşma temposu, ezgisellik, tümce yapısı, sözcük seçimi ve vurgulama temrinleri ile kişinin konuşmasına doğru ve etkileyici bir anlatım biçimi kazandırmaktır.
İyi konuşmak, güzel konuşmak bir sanattır. Her sanat gibi inceliklerini öğrenmek ister. Hoş sohbet dediğimiz adamlar kalplere kadar uzanan yolları bulur; güzel konuştuğu için kendini sevdirmesini bilir. Güzel konuşan kimse, âdeta kişisel bir manyetizma taşır. Konuştuğu kimselere istediğini yaptırır, sebepleri çözümlenemeyen sihirli bir kuvvetle onları etkisi altında bırakır. Yüzyıllar boyu, konuşma sanatı üzerinde düşünmememizin nedenlerini tek şahıs, zümre idaresinde aramak gerekir.
Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır
Diksiyon eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :
İzmir’deki Diksiyon eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Diksiyonu tıklayabilirsiniz.
Antalya’daki Diksiyon eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada 0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Diksiyonu tıklayabilirsiniz.
Bursa’daki Diksiyon eğitimlerimiz 0 (532) 100 11 65 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Bursa Diksiyonu tıklayabilirsiniz.
Muğla’daki Diksiyon eğitimlerimiz 0 (532) 100 11 65 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Diksiyonu tıklayabilirsiniz.
Burdur’daki Diksiyon eğitimlerimiz 0248 233 45 45 5 yada 0 (532) 100 11 65 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Burdur Diksiyonu tıklayabilirsiniz.