Başarılı Bir Evliliğin Anahtarı

Başarılı Bir Evliliğin Anahtarı

Başarılı Bir Evliliğin Anahtarı

Mutsuz evlilikleri olan insanların ve pek çok boşanmaların altında hep aynı hatalar yatar. Çok sık onay vermemek, sürekli eleştirmek, suçlamak, itham etmek, tehditler savurmak ve birbirlerine durmadan "HAYIR" demek.

Bu tür davranışlar sevginin ve dostluğun katilidir. Eleştirinin son haddine varıp da eşiniz tarafından suçlanınca, sonuç kırıcı ve küçük düşürücü olacaktır. Ve eşiniz makul istekleriniz! kabul etmeyi reddettiğinde, yani "otomatik hayır" konumuna geçtiğinde, problemler kaçınılmazdır.

Evlilik danışmalarına giden pek çok evli çift, bu hataları yapmaktadır. İlginç olan nokta, bu kişiler yabancılara karşı tamamen nazik, ince, düşünceli ve saygılı davranırlar. Fakat sevdiklerinin üzerine bütün çöplerim' dökerler. Bir çoğu yanlış bir şekilde şuna inanırlar; ev, saçı başı dağıtıp bütün nezaketin bırakıldığı bir yerdir. Biz yasaklı, sıkı kuralları olan bir evlilik önermiyoruz. Tatmin edici bir evliliğin en önemli iki unsuru; açıklık ve resmi olmamaktır. Fakat şunu aklınızda tütün: Evlilikte açık olmak, birbirinize duygusal napalım bombalarıyla saldırmanıza bir davetiye değildir. Şunu deneyin:

• Birbirinize samimi bir ilgi, saygı ve anlayış gösterin.

• Birbirinizi memnun etmek için kasti çabalarda bulunun ve birbirinizi memnun etmeyecek şeylerden kaçının.

Danışmanlık seanstan mızda her bireye şu soruyu sorarak başlarız. "Bu hafta esini mutlu etmek için ne yaptın?" Diğer eşin her istediğini kabul etmek sizi mutlu bir evliliğe götürmeyecektir. Başarılı bir evlilik biraz çaba gerektirmektedir. Fakat çaba, zorlama bir çalışmaya dönerse bu muhtemelen uyuşmazlığın bir sinyali demektir. Evlilik için çalışmalısınız, ama evlilik için zorla çalışmamalısınız.

Ve bu arada, eğer siz ve eşiniz birbirinize rakipseniz;

• Unutmayın, mutlu evlilikler takım çalışmasına ve işbirliğine dayanır, rekabete değil.

Evlilikte başarılı olmak istiyorsanız;


• Eleştirmekten kaçının.

• Mümkün olan her şey için "Evet" demeye çalışın.

 

 ALINTI

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık