Zayıflayın Ama Nasıl? - Sağlık - Diyet

Zayıflayın Ama Nasıl? - Sağlık - Diyet


Zayıflayın Ama Nasıl?

Zayıf olmak bunun için her yolu denemek yaygın bir hal almışken, gerçek olan kişiye uygun, yeterli ve dengeli besinlerle zayıflamaktır. Herkes her yolla kilo verebilir ancak önemli olan bunun sağlıklı ve geri dönüşü olmayan biçimde olabilmesidir. Yani zayıflamak istiyorsanız bir uzmana başvurmanız gerekmektedir.

Porsiyonlarınız Nasıl Olmalı

İyi organize edilmiş dengeli bir öğün yüzde 20-30 oranında yağ, yüzde 10-20 oranında protein, yüzde 50-60 oranında karbonhidrat içeren besinlerden oluşmalı. Bu hesaplamalar size zor geleceğinden diyetisyen tarafından belirlenmelidir

Dengeli beslenmede amaç, vücudun besin gereksiniminin aynı kiloda kalmayı amaçlayan bir kişi için, tüm besin gruplarını içine almasıdır. Ayrıca günde en az 2,5-3 litre su içilmelidir.

Kilo kontrolünde en önemli noktalardan biri de porsiyon kontrolü ve kalori kısıtlamasına gitmektir. Örneğin yağda pişmiş iki yumurta yerine yumurta akıyla hazırlanmış, yağsız, teflonda hazırlanmış bir menemen tüketerek 150 kalori kadar kâra geçmiş olabilir. Tam yağlı süt yerine sıfır yağlı süt, şeker yerine tatlandırıcı katılarak, kızarmış tavuk parçaları ile yapılmış salata yerine ızgara veya haşlanmış tavuklu salata yemek, meşrubat içmek yerine soda ile hafifletilmiş meyveli soda tüketmek yararlı olabilir.

Mutlaka Egzersiz Yapın

Tartıda sürekli aynı kiloda kalmak ani ve büyük artışların habercisi olabilir. Zayıflama programları akabinde danışanlarımızın bazıları koruma programı almadan diyeti bitirebilmekte, öğrendikleri yeni beslenme alışkanlıklarını kendilerince uyarlayarak kullanıp, bir süre sonra küçük yoldan çıkmalarla maalesef eski alışkanlıklara dönebilmektedir.

Bir süre tartıda yükseliş görmedikleri için "Nasılsa kilo almıyorum artık" bilinciyle bu yanlışlar sürdürülmekte ve birkaç hafta sonra telaş içinde soluğu uzmanların yanında alabilmektedir. Bunun için zayıflama sürecini takip eden koruma programlarını da aynı disiplinde sürdürün.

Kilonuzu korumak için egzersiz ve günlük fiziksel hareketliliğin artırılması en mühim kurallardan biridir. Vücut sıkılığının kazandırılması, yağ kaybının devamı veya istenen yağ değerlerinin korunması adına kesinlikle hayat boyu devam ettirebileceğinize inandığınız ve sevdiğiniz bir spor dalı seçin.Uzun süreli kilo verme programlarından çıkan kişilerde belli bir süre sonra sıkılma ve diyeti bozma eğilimleri görülebilir. Bu istenmeyen durumları önlemek için haftanın belli günleri koruma programınızda masum kaçamaklar yapmalı ancak bunları telafi edici önlemler almalı, battı balık yan gider mantığını benimsememelisiniz.

Doğal Beslenin

Mümkün olduğunca evde yemek yemeye özen göstermeli, dışarı çıktığınız günlerde ise düşük kalorili yemekleri tüketmelisiniz.

En doğru beslenme en doğal beslenmedir. Yemekleri en sade ve işlenmemiş hallerinde tüketmeye özen göstermelisiniz. Örneğin salamura, tütsülenmiş, marine edilmiş, soya ve krema soslu, tereyağında kızartılmış, galeta unlu, mayonezli, derin yağda kızartılmış yemeklerden mutlaka uzak durmalısınız.

Şeker ve şekerli ürünler diyet programınızda ya hiç yoktur ya da çok az bulunmaktadır büyük olasılıkla. Diyet programı hemen ardından bir anda saldırırcasına bu besinlere yönelmeniz, her geçen gün daha fazla şeker ve tatlı yeme isteği duymanıza yol açabilir. Bunun için sofra şekerinden uzak durun.

Baharatlar metabolizmanın daha iyi çalışmasına yardım eder. Zayıflama ve koruma programlarınızda bitki çaylarını ve baharatları kullanmaya sürdürmelisiniz. Özellikle taze zencefil, kimyon, biberiye kişniş tohumunun toksin atıcı etkilerinden yararlanmalısınız. Her gün en az dört farklı bitki çayı içmeye gayret etmelisiniz.


Derleyen:

Yusuf BAL


(diyet, hızlı okuma, zayıflama, sağlık, diyetisyen, kişisel gelişim, koçluk, danışmanlık, zayıf, hızlı diyet, bireysel gelişim, kişisel başarı, diyet ürünleri, diyet zayıflama, hızlı okuma programı, zayıflama ilaçları, diyet listesi, nlp)

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık