Beden Dili

Eğitimde Beden Dilinin Önemi

Eğitimde Beden Dilinin Önemi

"Kollar kavuşmuş ve bir tarafa doğru yaslanılmışsa, o an için karşılaşılan olay için hazırlıksız ya da ilgisizliği gösteriyor. Omuzlar geride, baş yukarıda, kollar iki yanda serbest ve avuçlar kapalı ise, beklenilen hadise ne kadar stresli olursa olsun insanın hazırlıklı olduğu mesajını net bir şekilde veriyor. Oturanın ayakları 'V' gibi dışarıyı işaret ediyorsa dışa dönük, içe doğruysa kapalı bir kişiliğin göstergesi" İŞ GÖRÜŞMELERİNDE EL YÜZ HAREKETLERİNE DİKKAT Özellikle iş görüşmesinde dikkat edilmesi gereken hususlardan biri el ve yüz hareketleri. Kamburoğlu, bazen küçük bir hareketin söylenenden bambaşka bir şey ifade ettiğine dikkat çekiyor. Mesela burna basit bir dokunma hareketi, karşıdaki insanın doğru sözlü olmadığını gösterebiliyor. Başı hareket ettirmenin nedeni diğerlerinden onay alma isteğinin ifadesi olduğu için bazen güçlü görünmenin yolu da baş hareketlerini en aza indirmekten geçiyor. El sallayarak 'görüşürüz', işaret ederek 'orada' deni...Devamını Oku »

Vücut Dili Okuma

Vücut Dili Okuma

Konuşmak, duygu, düşünce ve dileklerimizi görsel ve işitsel öğeler aracılığıyla karşımızdakine iletmektir; beden dili ise duygu ve düşüncelerimizin daha derin ve içten bir yansımasıdır. Temel iletişim aracı olan konuşma ve beden dilini etkili kullanmak ve uygulamak büyük önem taşır. Bu teknikleri pratik şekilde kullanmak yaşam kalitesini yükseltir, kişiye farklı avantajlar sağlar. Beden dili duygu ve düşüncelerimizin yansımasıdır. İnsanların yüz yüze kurdukları ilişkide, kelimeler %10, ses tonu %30, beden dili %60 önem taşır. Beden dilinin amacı, sözel olmayan işaret ve hareketlerin bilincine varılmasını sağlamak ve insanların bu ortamı kullanarak nasıl iletişim kurduklarını göstermektir. İnsanların birbirleri ile iletişim kurmasında sözlü ifadeden daha çok beden dilinin etkisi vardır. Karşınızdaki bir insanın hislerini kurduğu cümlelerin yapısıyla olduğu kadar konuşurken kelimelere vurgu yaptığı ses tonu ve beden dili ile de anlarsınız. Beden dili yalın b...Devamını Oku »

Vücut Dili İle Etkili İletişim Teknikleri

Vücut Dili İle Etkili İletişim Teknikleri

Vücut Dili İle Etkili İletişim Teknikleri İş yaşamında Vücut Dili, çoğu zaman sözcüklerin ötesine geçer. Görüşmelerde, sunumlarınızda veya büyük bir satış yaparken en önemli yardımcınızdır. Sadece elinizin duruşuyla, binlerce kelimeyle ifade edemeyeceğiniz şeyleri ifade edebilirsiniz. Genellikle diğer insanları gördüğümüzde ya da onlarla iletişim kurarken sadece söylenene, duyulana veya görülene odaklanıyoruz; ya da öyle sanıyoruz. İletişim sırasında farkında olmasak da bizi en az bunlar kadar etkileyen bir faktör daha bulunuyor. Ve bu faktör, gerçekten de binlerce kelimeye bedel. Elbette beden dilinden bahsediyoruz Duruş ;Devamını Oku »

Cilveli Kadın Olmak

Cilveli Kadın Olmak

Cilveli Kadın Olmak Neden erkekler cilveli kadınlardan gözlerini alamaz, onları yere göğe koyamaz? Sevilen, beğenilen ve 'o bambaşka bir kadındır' denilen biri olmak aslında zor değil. Cilveli kadınları taklit ederek siz de onlardan biri olabilirsiniz Peki cilveli kadınlar ne yapar? Neden erkekler onlardan gözlerini alamaz, onları yere göğe koyamaz. İşte, uzmanlara göre cilveli olmanın kuralları: Öncelikle kendine sahip çıkar. Hayatını dürüstçe kazanır, onurludur, elini açıp beklemez. Erkeği kovalamaz. Ayın, güneşin ya da yıldızların sade...Devamını Oku »

Beden Dili Ve Kişilerin Karakter Analizi

Beden Dili Ve Kişilerin Karakter Analizi

Beden Dili Ve Kişilerin Karakter Analizi 1. Vücudun Konumu Çevremizdeki bütün insanların bir kişisel alanları vardır.Çoğu hayvanın vücudunun etrafında kendi kişisel alanları olarak sahip çıktıkları belli bir boşluk vardır. Bu boşluğun büyüklüğü temelde hayvanın yetiştiği alanın ne kadar sıkışık olduğuyla ilişkilidir. Afrika´nın uzak bölgelerinde yetişen bir aslanın bölgesindeki boşluk, o bölgedeki aslan popülasyonunun yoğunluğuna bağlı olarak elli kilometre veya üzerinde bir çapa sahip olabilir. Hepimizin böyle kişisel alanları vardır. 1- Mahrem Bölge : Kişiler bu bölgeyi kendi mallarıymış gibi benimsedikleri için tüm bölgeler arasında en önemli olanı Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık