Zeka

Duygusal Zeka(İşleyen Demir Işıldar)

Duygusal Zeka(İŞLEYEN DEMİR IŞILDAR)

insanın zihni bir kere yeni bir fikirle genişlediğinde ' * bir daha eski boyutlarına dnmez. '- Rush niversitesi araştırmacıları insanın zihinsel kapasitesine ynelik birok araştırma yapmışlardır. Bu araştırma sonularına gre bir insanın yirmi yaşlarındaki zihinsel aktivitesinin yksekliği, ileri yaşlarda daha iyi bir dzeyde olacağının işareti sayılmıştır. Geng^k yıllarında okumaya zaman harcayan, zihinsel olarak kendilerini aktif tutan, kendilerini zaman iinde srekli eğiten ve yetiştiren kişiler, yaşlandıklarında hafızalarını daha iyi ve daha uzun sre korumuşlardır. Arkadaşlar, tm bu alışmalar gstermektedir ki İşleyen demir ışıldar. Beyin hcrelerini kullanan, onları aktif bir...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(Egzersizin Önemi)

Duygusal Zeka(Egzersizin Önemi)

Yapılan araştırmalar, fiziksel etkinlik ve egzersizlerin beyin zindeliğini arttırdığını gsterir. Son derece ikna edici kanıtlar ne sren bilim adamları fiziksel etkinliğin beyindeki hafıza merkezlerini koruduğunu kabul ederler. Neden spor yaparız? Eğer siz dzenli bir şekilde aerobik ve egzersiz yapıyorsanız, bunun sebebi fiziksel diren, sağlık ve zindelik sağlamak istemenizdir. Fiziksel zindeliğin yanalda zihin sağlığınız iin de byk fayda getirecek bir eylem yapıyorsunuz demektir. nk egzersizden sonra beyninizden vcudun kendi rettiği antidepresan hormonlar salınır. Bunların zihinsel durumunuzu geliştirme zerinde ok iyileştirici etkileri vardır. Dzenli olarak spor yapan kişilerde hafif mutluluk verici etkisi olan endorfin hormonunda artış grlr. Bu durum, beyin sağlığını korumaya maksimum uzun sü...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(Zihin Sağlığında Beslenme Ve Egzersizin Önemi)

Duygusal Zeka(ZİHİN SAĞLIĞINDA BESLENME VE EGZERSİZİN ÖNEMİ)

Arkadaşlar sağlıklı ve aktif bir zihin iin, ok ve yoğun yemek değil, dengeli ve yeterli beslenme nemlidir. Siz de beslenme eğilimlerinizi belirlerken aşağıdaki nemli noktalara dikkat etmeye zen gsterin: Dzenli ve sık ğnleri tercih edin Dzenli ve az ğnler yiyin. Dzenli olarak yenilen beş veya altı ğn yemek sizi zihinsel olarak uyanık tutar. Tabi bu ğnlerin birisi kahvaltı, diğer ikisi ğle ve akşam yemekleri olmalı, kalan ğnleri ise meyve ile tamamlayabilirsiniz. Kahvaltıya nem verin Sabah kalktıktan sonra uzun sre yemek yemeden gne başlamayın. Sabahları dşk olan kan şekeri hafız...Devamını Oku »

Duygusal Zeka Olumsuz Telkin Olumlu Telkin)

Duygusal Zeka OLUMSUZ TELKİN OLUMLU TELKİN)

Zihnim çok karışıkZihnim dağınık olabilir ama hemen toparlayabilirim Hiç net düşünemiyorumDüşüncelerimi dikkatimi kullanarak daha net hale getirebilirim Kendimi çok kötü hissediyorumKendimi harika hissediyorum Şu an hiçbir şey için enerjim yokÇok enerjiğim Yine başarısız olacağımBaşarılı olacağım, olamasam da daha fazla çalışır, eksiklerimi tamamlarım Bunları kendinize sürekli tekrarlamanız gerekebilir, özellikle kendinizde şüphe ve endişe hissettiğinizi düşündüğünüz anda hemen bunları inanarak tekrarlayın. Ruh halinizi değiştirin. İnsan bazen belirli bir sebebi olmaksızın iyi veya kötü bir ruh haliyle uyanabilir. Ya da gün içinde yaşadığı bazı olaylar; Örneğin yoğun bir ders temposu, saatlerce trafikte kalmak ye bunun gibi olaylar sebebiyle sıkıntı duyabilir. Oysa böyle durumlarda hiç sıkılmadan ruh halinizi hemen değiştirebilirsiniz. Hemen içinde olduğunu...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(Zihninizi Nasıl Arındırabilirsiniz?)

Duygusal Zeka(ZİHNİNİZİ NASIL ARINDIRABİLİRSİNİZ?)

Başarılı eylemler gerekleştirebilmek iin, hibir şey kararlı bir zihin ve tkenmeyen bir enerjinin birleşiminden daha kullanışlı olamaz. Zihni arındırmak -temizlemek- ne demektir? Zihni arındırmak, olabilecek en st seviyede etkili dşnebilmek ve alışabilmek iin, zihnin en nemli ynlerini keşfetme, yeniden canlandırma, kapasitesini tam kullanabilme, zihnin rahat olmasını sağlama ynnde yapılan alışmalardır. Tıpkı kirli, lekeli bir kıyafetin iyice temizlenmesi ve tekrar giyilebilir hale gelmesi gibi, zihin de iinde barındırdığı kir ve olumsuzluklardan temizlenip, yepyeni bir başlangı yapabilir. Bunun ok planlı ve detaylı izlenmesi gereken yolları vardır. Zihin sağlığınız, fiziksel sağlığınız kadar nemlidir. Genelde birok insan fiziksel performansa, form tutmaya n...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık