Zeka

Zeka(Dâhiliği Geliştiren Özellikler)

Zeka(DÂHİLİĞİ GELİŞTİREN ÖZELLİKLER)

1) vg ve dllendirme - zellikle ocukları ve genleri başarılarından dolayı methedin ve dllendirin. Bu, pasif kalmış kabiliyetleri inkişaf ettirmek iin ok nemli bir davranıştır. vmek, btn seslerin en tatlısı olarak değerlendirilmiştir, unutmayın! - Hz. Mevln'nın şu szne dikkat edin: Denizin dibinde incilerle taşlar karışık halde bulunurlar. vlecek şeyler de ayıplar ve kusurların arasında bulunur. Yni bir adamın akıl taşları hkmndeki ayıplan arasında inci kıymetinde vgye lyık şeyler bulabilirsiniz. - Vakarla kibri ayırın, aksi halde bir kişiyi vmekle bir başarıyı değerlendirmeyi de birbirine karıştırabilirsiniz. - vlmekten nefret ettiklerini syleyen sert mizalılann &cce...Devamını Oku »

Zeka(Dâhiliğin Bedeli Delilik Mi?)

Zeka(DÂHİLİĞİN BEDELİ DELİLİK Mİ?)

Dhlik, zel kabiliyetler, stn zek gibi zelliklerle delilik arasında bağ var mı? Birok byk sanatının hayat sreleri iinde zaman zaman ılgınlığa kapılması ve bu dnemlerin sonunda şaheserler retmesi dikkat ekici... Bu durum psikologlara Acaba dehayı delilikler mi meydana getiriyor? sorusunu sorduruyor. Vincent Van Gogh, Georgia O'Keeffe, Charles Mingus, Robert Schumman gibi şhretlerin de iinde yer aldığı birok dah ressamın ve bestecinin ruh sağlığı bozuk... Klinik tedavi uzmanları, dah ressam Vincent Van Gogh'un tıbb ve psikiyatrik problemlerini onun lmnden sonra incelemeye aldılar. Van Gogh'a sara, şizofreni, ykskotu ve absent zehirlenmesi, manik-depresif psikoz, akut aralıklı porfır...Devamını Oku »

Zeka(Türkler Müthiş Ve İnanılmaz Enerji Yüklü İnsanlar!")

Zeka(TÜRKLER MÜTHİŞ VE İNANILMAZ ENERJİ YÜKLÜ İNSANLAR!

5 defa Trkiye'ye gelen dnyanın en nl beyin antrenr Tony Buzan, Trkler'in beyinlerini en iyi kullanan milletlerden birisi olduğunu sylyor. Tarihe adını yazdıran Ftih Sultan Mehmed ve Kanun Sultan Sleyman'ın beynine hayran kaldığını belirtiyor. Trk insanının dehyla ilişkisini de şyle değerlendiriyor Trkler mthiş ve inanılmaz enerji ykl insanlar... ğrenmeye muazzam lde aıklar... Bunlar dahlerde grlen zelliklerdir. Trk insanı glmsemeyi seviyor, glyor, neşeleniyor. Fazlasıyla mzikle ilgileniyor. Bu zellikler de dehlarda grlr. Trk insanının hayalleri var... Bu da dehlara ait bir zellik... Karşılaştığım binlerce T...Devamını Oku »

Zeka(Dâhiliğin Sırları Nelerdir?)

Zeka(DÂHİLİĞİN SIRLARI NELERDİR?)

Tony Buzan, dnyanın en meşhur beyin antrenr... Dnyanın en yksek buluşu IQya sahip kişisi... Dnya beyin Kurumu Başkanı... Beyin ve beynin kullanımı zerine 15 kitabı var Buzan'ın... 1 milyonun zerinde satış yapan kitaplar bunlar... Buzan, buluşu dşncenin gelişmesi iin beynin her iki yansının da etkili şekilde kullanılması gerektiğine işaret ederek şunları sylyor: Tarihin en byk kumandanları, kazandıktan zaferleri beyinlerinin sağ yansından yni hayal gcnden yola ıkarak sol yansını yni mantığı kullanmalarına borludurlar. Hayal gc olmadan basan ihtimali zayıftır. Buluşuluk ve matematiksel zeknın birleşmesiyle gerek dehnın ortaya ıktığına dikkat eken Buzan, bilgiler...Devamını Oku »

Zeka(İnsan Zekasının Kaynağı Nedir?)

Zeka(İnsan Zekasının Kaynağı Nedir?)

İnsan zeksının bugn vardığı nokta ve diğer canlılardan farkı şudur: Son derece yksek değişkenlik zelliğine sahip alternatifleri ok hızlı ve nceden tahmin edilemez şekilde retmesi... İnsanoğlu, rakibin aklını karıştırma konusunda fevkalde başarılı. Tilki tarafından kovalanan tavşan, sağa sola koşuşturarak kaar. Başka hayvanlar da avcılardan kamak ya da avlarını yakalamak iin eşitli davranışlar sergilerler. Ancak insan, karşılıklı rekabetin sz konusu olduğu durumlarda belirsizlik silahını kullanan tek mahlktur. İkinci Dnya Savaşı sırasında denizaltı komutanları rotalarını yazı turayla gelişigzel belirlemiş ve dşman destroyerlerini atlatmışlardı. insanoğlu davranışlarının tahmin edilmesini zorlaştırıcı iki yola başvurur: 1) Gerek niyetini gizlemek, 2) Sahte sinyaller ve...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık