Zeka

Zeka(Çocuğunuzun Zekâ Gelişimi)

Zeka(ÇOCUĞUNUZUN ZEKÂ GELİŞİMİ)

2 yaşına kadar bir ocukta zek faaliyeti yoktur (sinir sistemi, omurilik ve beyin yuvarlakları tam teşekkl etmediği iin). Bu dnemdeki bir ocuk evresiyle ilişkisini duygularını kullanarak yrtr. 2 yaşından itibaren ocukta bzı kavramlar meydana gelmektedir. Mantık bir temele dayanmayan bu kavramlar başlangıta net değildir, giderek netleşir. 2 yaşından itibaren zek hızla gelişmeye başlar ve ocuk boyutlu nesnelerle ilgilenir, semboller kullanarak maksadını ifade eder. Oyun, masal, hikye ve resimler yoluyla sembolleri geliştirir. 7-11 yaş arası, somut kavramlar dnemidir. Eski bilgilerini kullanarak yeni yorumlar yapan ocuk, mukayeseyle neticeler ıkarır. 12 yaştan ergenlik ağına kadarki dnem, soyut kavramlar dnemidir. Olaylarla semb...Devamını Oku »

Zeka(Zekâyı Maksimum Geliştirmenin Püf Noktası)

Zeka(ZEKÂYI MAKSİMUM GELİŞTİRMENİN PÜF NOKTASI)

1) Zekyı maksimum geliştirme ve kullanma 2 şeyden geen 1- Hızlı sezgi (hissedilen bir şeye seri şekilde dikkat etmek), 2- Hızlı bağlantı kurmak. 2) İşletilmeyen zek, adeleler gibi gevşer ve zamanla krelir. Mkemmelleşme arzusu ve sorumluluk duygusu gelişmemiş kişi zeksını da işletip geliştiremez. 3) Alain'e gre zihn byme 10. yaşa kadar en hızlı şekilde srer. İnsanın kendi alışma alanında seviye kazanması, tanınması, yahut başarısızlığa uğraması hep hayatın altın ağı da diyebileceğimiz 20. yaşla 40. yaş arasındaki sreye rastlar. Bu srede zihin ulaşabileceği en yksek gce sahiptir. 4) Zeksını maksimum geliştirip kullanacak kişide mutlaka bulunması gereken 8 zellik şunlardır: 1- Enerjisini zgvenden almış karakter ve şahsiyet kuvveti, ...Devamını Oku »

Zeka(Zihninizin Pas Tutmasını İstemiyorsanız,Hayat Boyu Öğrenin)

Zeka(ZİHNİNİZİN PAS TUTMASINI İSTEMİYORSANIZ,HAYAT BOYU ÖĞRENİN)

Bilgi ağında yaşıyoruz. Başarmak, kazanmak ve ayakta kalmak iin gerekli bilgi stoku durmadan değişiyor. Bilgilerimizi tazelemeli, ğrenmeyi yeniden ğrenmeliyiz. Beynimizde 20 milyar civarında sinir hcresi var. Sayısı 20'ye yakın olan ve dentrid denen sinir ularıyla bu hcreler bir ağacı andırır. ğrenme dnemi, bir ağacın gelişimine benzer. Sayısı belirsiz ve inatı kkler bilgiyi derinliklere kadar inerek arayıp bulur. Kkler, gndelik hayattan, tecrbelerden, duygulardan, bilimden bilgiyi szer. Gvdeden sonra ğrenme tutkusu bir ağacın dallan gibi farklı ynlere dağılır. Gn ışığı, sabır ve emek bilgiyi yeniden retir. ağrışımlar, gzlemler, tecrbeler ve analizlerle harmanlanan bilgi, devamlı gelişir. Bilgisayar, internet ve her trl elektronik iletişim ar...Devamını Oku »

Zeka(Hangi Kabiliyetler Ölçülebilir?)

Zeka(HANGİ KABİLİYETLER ÖLÇÜLEBİLİR?)

İnsan davranışlarını inceleyen ilim adamları, kişiliğin llebilen 500 kadar zelliğini tesbit ettiler. İşte zihn ve entelektel kabiliyetler: Zihn kabiliyetler 1) Szl kavrama: Okuma, kelime bilgisi, konuşma kalitesi, anlama ve ayırma seviyesi. 2) Rakam ilgisi: Sayılan kavrama ve basit aritmetik problemleri zme pratiği. 3) zel ilgi: Davranışları ve hdiseleri ok boyutlu kavrama, grme ve şekillendirme becerisi. 4) Birleştirici hafıza zelliği: Bilgileri hafızada saklayabilme ve btnden orijinal sonular ıkarabilirle kabiliyeti. 5) Genelleme: Bir noktaya ynelme veya bir noktadan yayılma tarzında mcerred payda mşahhas mnasebetleri kurala bağlama şuuru. Entelektel kabiliyetler 1) Gzlem kabiliyeti 2) Anlama &cc...Devamını Oku »

Zeka(25 Maddede Mucitler)

Zeka(25 MADDEDE MUCİTLER)

1) Dikkat (itin) ve idrk (algılama, kavrama) kabiliyetleri bakımından ileridirler. 2) Bir konuya kendilerini daha kolay verebilirler. 3) Zihinlerini daha iyi kontrol edebilirler. 4) Eskiden ğrendiklerini unutmayıp zihinlerinde olgunlaştırırlar. İhtiya duyulan bilgiyi, beyinleri tek komutla geliştirilmiş olarak nlerine koyar. 5) İyi bir motivasyon iin fikirlerine değer veren insanlarla beraber bulunmayı tercih ederler. 6) Zihinlerini ve ruhlarını hep yeni gıdalarla beslerler. 7) Farklılıklara bayılırlar. Orijinalliği nemserler ve bu şekilde zihinlerini aktif tutarlar. 8) Hayal kurarlar, bazen kendilerine hayal veya rya denecek hedefler tesbit ederler. 9) Fikr-i sabitleri yoktur, alternatif veya sıradışı fikirlere aıktırlar. 10...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık