Zeka

:: Bebek Ve Zeka Gelişimi

:: Bebek Ve Zeka Gelişimi

Bebeğinizin beyin gelişimi iin doğumundan bir yaşına kadarki dnemde oynadığı oyunlar ok nemlidir. Aylara gre beyin geliştirici oyunları; Bebeklerin beyin gelişiminin yzde 70i yaşamın ilk yılında tamamlanır. Yani bebeğinizin aklı, yaşamının ilk bir yılında, hayatında bir daha asla olmayacağı kadar byk bir hızla gelişir. Bebeğinizin beyin gelişimini desteklemenin en doğru yolu onunla duyuları uyaran oyunlar oynamaktır. Bebeğinizin beyin gelişimini destekleyen pek ok oyun vardır. 0-1 AY Bebeğinizi dike yakın bir pozisyonda kollarını, bacaklarını ve ayaklarını Devamını Oku »

Zeka Geliştirme

ZEKA GELİŞTİRME

Kızma birader, bil bakalım, emlak oyunları, jenga, 100-500 paralı puzzler, maketler, monopolly, scrabell, tabu, ılgın ubuklar, amiral battı, sudoku, eğitici ve zekayı geliştirici zellikteki zellikte hazırlanmış bilgisayar oyun cdleri, aile ii oynanabilecek oyuncakların ğrencilerin başarı dzeylerini ve zekalarını artırıyor. Bu oyuncaklar ile başarma ve başarısızlıkla baş edebilme, oyun esnasında strateji geliştirebilmesi ve kendini gdlemeyi ğrenir.Akşam'da yer alan habere gre; tabii ki bu arada aile ii iletişimin artması ocukta problemli davranışların azalmasını sağlarken kabul edildiğini grmek başarılı olma isteğini arttıracaktır. - Zeka ile başarı arasında bir ilişki var mıdır? Başarının derecesini belirleyen koyduğunuz hedefin şiddetidir. Zeka olarak baktığınızda ise 60 IQ ye sahi...Devamını Oku »

Sağlık, İnsan, Zeka

SAĞLIK, İNSAN, ZEKA

ZEKAMIZ GERİLİYOR Uzmanlar, düşünmeye gerek bırakmayan basit hayat tarzının yükselmesiyle birlikte insanoğlunun ortalama zekasının ve IQ seviyesi giderek düştüğünü bildirdi. Yerel basın, bir uzmanın "İnsanlık olarak gittikçe ahmaklaşıyoruz ve zekamız geriliyor. Araştırmalara göre IQ'muz sürekli düşüyor" sözlerini gündeme taşıdı. Uzman , zeka üzerine önemli çalışmalarıyla tanınıyor. Zekası belli bir seviyenin üzerindekilerin kurduğu uluslararası organizasyon MENSA'ya üye bir başka uzman sözlerine destek veriyor. Üniversiteden yeni mezun olan dizayn mühendisi uzman ise (24) İsveç'in 'süper zekisi' olarak tanınıyor. Uzman son zamanlarda eline geçen raporların düşünme kabiliyeti noktasında azalma yaşandığını gösterdiğini belirtti. 1990'ların ortasından 2000'li yıllarının başına kadarki dönemde insanların IQ seviyelerinin 40 yıl önce yaşayanlardan 15 puan daha fazla arttığını belirten araştırmacıl...Devamını Oku »

Beyin, Meyveler, Sağlık, Beyin Gücü, Zeka

BEYİN, MEYVELER, SAĞLIK, BEYİN GÜCÜ, ZEKA

MEYVELER Vücut için en harika bir gıda, meyvedir. Sindirim sistemi en az enerji sarf ederek hazmeder. Beyin sadece glikoz, yani şeker ile çalışır. Meyvelerde bulunan meyve şekeri, kolayca glikoza dönüşür ve birçoğu yüzde 90-95 su içerir. Meyveler hem beslenme hem de temizlik görevi yapar. Meyveleri daima aç karnına yemeli. Meyveler çoğunlukla midede değil, ince bağırsaklarda sindirilir. En iyi meyve, taze olanıdır. Taze sıkılmış meyve suyu harikulâde bir içecektir. Meyve sularını aç karna için, 15-20 dakika sonra yemeğe başlayabilirsiniz. Enerji için önce meyve şekeri kullanılır. Bu da meyve, sebze ve filizlerden elde edilir. Nişastadan sonra da yağlardan enerji sağlanır. Enerji için en son kullanılan şey, proteindir. Özellikle kahvaltılarda sadece meyve yer ve meyve suyu içerseniz oldukça dinç kalırsınız. İnsan beyninin sadece glikoz ve oksijenle çalıştığını, meyvelerde bulunan meyve şekerinin de kola...Devamını Oku »

Ruhsal Sağlığı, Ruhsal Zeka, Ruh

RUHSAL SAĞLIĞI, RUHSAL ZEKA, RUH

AŞIRI SICAK RUHSAL TEHLİKE SEZDİRİYOR! Uzmanlar, aşırı sıcaklar ve nemin insanlarda öfke, karamsarlık ve sıkılganlığa sebep olabileceğini belirtiyor. T ürk psikologların yaptığı bir araştırma sonucuna göre, insanların psikolojik anlamda sıcak havadan hoşlanmadıklarını, aşırı sıcakların ve nemin toplumda zaten az olan hoşgörüyü ortadan kaldırdığını belirlendi. Bu durumun, öfke, karamsarlık, bıkkınlık, isteksizliğe, yorgunluğa ve refleks zayıflığına sebep olduğunu, sıcakların hormonal dengeyi, davranışı etkilediğini ve algı bozukluklarına neden olabileceğini önemle belirten uzmanlar, "Bu durumda sinir sistemi, ruhsal yapıyı etkileyebiliyor. Bunların sonucunda kişi panik atak ve depresyona varan psikolojik rahatsızlıklar yaşabiliyor" diyor. Kişinin, öfkesini denetleyemeyerek, ani tepkilerden kaçınmadığını, saldırgan davranışlarda bulunabildiğini ifade eden psikologlar, bunun trafik kazalarına, cinay...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık