Zeka

Zeka(Çok Kelime Bilen, Çok Zeki Oluyor!)

Zeka(ÇOK KELİME BİLEN, ÇOK ZEKİ OLUYOR!)

Bebekliklerinde ailelerinden duydukları kelime ve kavram sayısı fazla olan ocuklar daha zeki, başarılı ve rekabeti oluyorlar. Yapılan araştırmalar dil ğrenmenin zeknın gelişimiyle doğrudan ilişkili olduğunu ortaya ıkardı. Başka bir ifadeyle, zekyı belirleyen en nemli unsur: Dil. ocuğun beyninin gelişmesinde ilk aylardan itibaren duyduğu kelime ve kavram sayısının fazlalığı byk etki gsteriyor. Kelime ve kavram sayısı ocuğun zeksı, okul başarısı ve toplumdaki rekabet gcnn meydana gelmesinde rol oynayan en nemli sebep... Bebeğin bu kelime ve kavramları ebeveynlerini veya insanları doğrudan grerek işitmesi, radyo ve televizyondan algılamasından daha kalıcı oluyor. ABD'nin Washington eyaletindeki Seattle niversitesi'nin Nrobilim uzmanlarından Patricia Kuhl, haya...Devamını Oku »

Zeka(Zekâ Pırıltıları )

Zeka(ZEKÂ PIRILTILARI )

İstanbul'un fethini anlatan tarih ğretmeni szlerini şyle bağladı: - ocuklar! Istanbul 500 ksur yıl nce fethedilmiştir. Bunu duyan yaramaz ama zeki ğrencilerden biri yanındaki arkadaşının kulağına eğilerek şunları fısıldadı: - Bizim ğretmenimizin hafızası yle gl ki, hibirşeyi unutmuyor. Baksana, 500 ksur yıl nce yaşanmış bir olayı dahi unutmamış! İŞADAMIYLA PAZARLAMACI İşadamı: - Siz 8 yıl nce yağmurlu bir gnde skdar iskelesinin sağ kşesinde karşılaştığımız Mehmet Yrekli değil misiniz? Pazarlamacı: - Evet! Hoşakalın efendim, ben gidiyorum! İşadamı: - Bir dakika, siz bir şey satmayacak mıydınız? Pazarlamacı: - Hayır! Ben size dersanemizin y...Devamını Oku »

Zeka(Sevilen Bebek Zeki Oluyor!)

Zeka(SEVİLEN BEBEK ZEKİ OLUYOR!)

Beynin ve dolayısıyla zihnin sırlan zlyor. Araştırmalarını beyin gelişmesinin sırlan zerinde yoğunlaştıran ilim adamları, zellikle hayatın birinci yılında evreden gelen etkilerin ocuklar iin sanıldığından daha nemli olduğunu ortaya koydu. Buna gre bebeklere dokunmak, onlarla konuşmak ve değişik faaliyetler yapmak, zetle onları sevmek hrikalar meydana getirebiliyor. ABD'li bilim adamlarının son tesbitlerine gre beynin alt yapısı henz anne rahmindeyken şekilleniyor. Gzn retinasına ilk ışık dşmeden nce embriyonun beynindeki nronlar birbirlerine milyonlarca elektronik mesaj gndererek beyin gelişmesini ynlendiriyor. Araştırmacıların, ardı arkası kesilmeyen telefon mesajlarına benzettikleri bu elektronik faaliyetlerin keşfi ilim adamlarını son derece heye...Devamını Oku »

Zeka(Anne Adaylarının Dikkatlerine!)

Zeka(ANNE ADAYLARININ DİKKATLERİNE!)

ocuğun sağlıklı ve etkili zihn gelişimi iin annenin hamilelik dneminden itibaren bzı hususlara dikkat etmesi gerekiyor. İşte uyulması gereken kurallardan bzdan: Her gn en az 550 mg. B vitamini alın! St, yumurta ve sığır eti yiyenler bunu rahatlıkla karşılıyorlar, ancak B vitamini takviyesine doğumdan sonra da devam edin. Bebeğiniz ihtiyacı olan B vitamini miktannı stnzden alsın. Demir şart! Bebeğin zek gelişiminde btn minerallerin tesiri var ama demirin yeri başka... Demir almayan annelerin bebekleri bunun bedelini pahalı dyorlar. Bizde hamile kadınların yatmaları gerektiğine dair yanlış bir kanat var. Aksine kıpır kıpır olmalı, dzenli idman yapmalısınız. Deneyler gsteriyor ki, koşan annelerin ocuklan yatan annelerin ocuklarını ayakt...Devamını Oku »

Zeka(Çocuğun Zekâsı Nasıl Gelişir?)

Zeka(ÇOCUĞUN ZEKÂSI NASIL GELİŞİR?)

ocuğun zeksının gelişmesi iki şekilde olur: 1) Olgunlaşma, yni beden gelişme. 2) Etraftaki hdiselerden ve insanlardan ğrenme. ocuk yeni doğduğunda beyni henz kktr. Sinirler ve hcreler daha tam gelişmemiştir. ocuk gelişip tekml ettike beyni de olgunlaşacak ve birok şey ğrenebilir hle gelecektir. İyi bakım ve beslenmeyle ocuğunuzun zek gelişmesini hızlandırabilirsiniz. Zek, ğrenmeyle de alkalıdır. Ana-baba ve evrenin ilgisiyle ocuğun zeksı gelişir, kabiliyetleri inkişaf eder. ocuğunuza zeksını işletme imknları verin ki, okul dnemine geldiğinde ğrenmeye hazır olsun. Şunu da hatırlatalım: Hamilelik dnemi, doğum ncesi ve doğum sonrası al...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık