NLP

Nlp(Alt Sistemler (Alt Sistemlerin Farkları))

NLP(Alt Sistemler (Alt Sistemlerin Farkları))

Şu anda yaptığınız şey, ister haz verici olsun ister olmasın, 'bir durum hakkında düşünme yöntemi' elde etmektir. Hatırladığınız bir olay ya da deneyim, "olmuştur" ve 'değiştirilemez' diye basit bir şekilde kabul ediyor olabilirsiniz. Kötü deneyimlerinizi tekrar tekrar anımsayarak, bu pis sulu çamurda yatıp yuvarlanarak, yaşamınızı etkilemesine izin vererek neden zaman harcıyorsunuz? NLP yöntemlerini uygulayıp, alt sistemlerinizi değiştirerek, düşüncelerinizin anlamını ve etkilerini değiştirebilirsiniz. Bu yöntemi uygulayarak, her türlü göreve yaklaşımınızı değiştirebilirsiniz. . Sizin Alt Sistemleriniz şunları kapsar: 1. Görsel Alt Sistemler: Rengi: Siyah/Beyaz/Parlak Parlaklığı: Solgun/Parlak Açıklık: Donuk ve Puslu/Keskin ve Odaklanmış Boyut: Gerçek Boyutundan Küçük/Büyük Çerçeveli ya da Panoramik Konumu: Önde/ Bir Yanda/ Arkada Açıklık: Bulanık/ Odaklanmış Katılımcı (Kendi gözleriyle gören) yada Dışarıdan bakan (Resme bakan) 2. İşitsel Alt Sistemler: Volüm: Yüksek/Alçak Sözler yada...Devamını Oku »

Nlp(Alt Sistemler))

NLP(Alt Sistemler))

Bu sistemlerin her birinde şimdi daha derinleşeceğiz ve deneyimlerimizin nitelikleri hakkında daha fazla veri elde edebileceğiz. Daha fazla ayrıntıya gireceğiz. NLP terminolojisinde bu çalışmaya 'Alt Sistemler' çalışması adı verilir. Bunlar duyumlarımızın yapı taşlarıdır. Her resmin, sesin ve duygunun karakteristik özellikleriyle ilgilidir. TANIM: "Alt Sistemler bizim deneyimlerimizi nasıl kodladığımızı ve farklı duyusal sistemleri nasıl ayırd ettiğimizi gösterir. " Alt Sistemler sizin olumlu olarak hatırladığınız bir deneyim ile 'unuttuğunuz' ya da hatırladığınızda sizi korkuyla sindiren deneyimler arasındaki farklılıkları oluştururlar. Tercih ettiğiniz 'Kodlama Yöntemi'ni tanımaya başladığınızda, bu Kodlamayı değiştirip değiştirmemeyi seçebilirsiniz. Özellikle sizin motivasyonunuzu olumsuz etkileyen bir halinizi, 'sizi motive eden bir hal' ile değiştirmek istediğinizde, bu yöntem çok yararlı olacaktır. Ayrıca her hatırladığınızda size acı ve üzüntü duyguları yaşatan geçmiş deneyimler...Devamını Oku »

Nlp(Yeniden Çerçeveleme (İçeriğin Yeniren Çerçevelenmesi))

NLP(Yeniden Çerçeveleme (içeriğin Yeniren Çerçevelenmesi))

İçeriğin yeniden çerçevelenmesini uygulayarak, kısıtlayıcı görünen bir davranışın 'anlamını' değiştirebilirsiniz Bu bölümü okuduktan sonra şu sözleri duyduğunuzda İçeriğin Yeniden Çerçevelenmesi yöntemini uygulayabilirsiniz.: "bir sunuş konuşması yapmak için ayağa kalktığımda zihnim boşluğa düşüyor" ya da "hata yaptığım zaman sinirleniyorum".Şimdi doğru soruları sorarak içeriği değiştirin. -Alıntı- NLP(Yeniden Çerçeveleme (içeriğin Yeniren Çerçevelenmesi)...Devamını Oku »

Nlp(Yeniden Çerçeveleme (Bağlamın Yeniden Çerçevelenmesi))

NLP(Yeniden Çerçeveleme (Bağlamın Yeniden Çerçevelenmesi))

'Bağlamın Yeniden Çerçevelenmesini' uygulayarak, her davranışın olumlu bir yönünü görmeyi başarabilirsiniz. doğru olan şeyi, doğru yerde, doğru zamanda, yapabilmeyi başarabilirsiniz. Bazı durumlarda utangaçlığın nedeni yanlızca zamanın ve yerin yanlış olmasıdır. Bu utangaçlık yaşantılarının ardından kendinizi yada bir başkasını şu kısıtlayıcı sözleri söylerken bulabilirsiniz: "ben çok duyarlıyım, çok dikkatsizim, çok ağır kanlıyım" ya da "böyle davranmayı durdurabilmeyi isterdim!" -Alıntı- NLP(Yeniden Çerçeveleme (Bağlamın Yeniden Çerçevelenmesi)...Devamını Oku »

Nlp(Yeniden Çerçeveleme))

NLP(Yeniden Çerçeveleme))

NLP terminolojisinde bir 'Çerçeve', dikkati bir şey üzerine odaklamak anlamına gelir. Eğer bir resme baktığınız 'Açıyı' değiştirirseniz, çok farklı görebilirsiniz. Yeniden Çerçevelemenin önemi, bir şeye farklı açılardan bakarak düşünebilmenizi sağlamasından gelmektedir. Bunun yanında, eski bir resim yada fotoğrafı yeni bir çerçevenin içine yerleştirdiğinizde, ne kadar değişik göründüğünü bilirsiniz. işte insanlar da çeşitli düşünce ve davranış kalıplarına birer çerçeve gibi yapışmaktadırlar. Yeniden Çerçevelemenin sorusu şudur: "bunu başka türlü nasıl yapabilirim yada bu konuya başka hangi açıdan bakabilirim?" -Alıntı- NLP(Yeniden Çerçeveleme)...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık