Kişisel Gelişim

Kız Tavlama - İlk İzlenim - Erkek Tavlama

Kız Tavlama - İlk İzlenim - Erkek Tavlama

Onu bakışlarınla tavla! Hoşlandığımız kişiyle kurulan ilk temas yani göz teması çok önemlidir. Herhangi bir mekanda ilginizi çeken bir kişiyle ilk olarak göz teması kurarsınız. Birisiyle konuşmaya başlamadan önce onu bakışlarımızla inceleriz. Peki, nasıl göz teması kuracağımızı biliyor muyuz? Mesela alışveriş merkezinde birşeyler alıyorsunuz ve yakışıklı bir erkekle göz göze geldiniz. Onun sizinle nasıl bir göz teması kurduğunu merak ediyorsunuz. Acaba sizi beğendi mi yoksa sadece gözleri mi daldı? Sizinle oturup bir şeyler mi içmek istiyor yoksa konuşmak mı istiyor? Bu temasların tek ortak yanı sessiz iletişim sağlanmasıdır. Bunun nasıl yapıldığını öğrenmek ve bakışları anlamak genelde kolay ve eğlencelidir. Bu sayede istediğiniz erkeği etkileyebilirsiniz. Farz edelim kapalı bir mekandasınız. Yani bir restaurant veya kafede bir şeyler yiyor veya içiyorsunuz. Karşı masada da çok hoş bir beyefendi o...Devamını Oku »

Dershane-Oks- Öss- Sınav- Eğitim-Üniversite-

DERSHANE-OKS- ÖSS- SINAV- EĞİTİM-ÜNİVERSİTE-

DERSHANE SEKTÖRÜ Okullararası uçurumun düşündürücü boyutlarda olduğu Türkiye'de okulların yerini alan ve hızla büyüyen dershane sektörüne milyarlarca dolar para akıyor. TÜRKİYE bir sınav sürecini daha geride bıraktı. îlköğretimde 800 bin öğrenci iyi bir liseye; ortaöğretimde ise l milyon 600 bini aşkın genç, iyi bir üniversiteye yerleşebilmek için bir kez daha yarıştı. "Yarışmak" sözcüğü ya da adaylar için kullanılan "yarış atı" benzetmesi pedagoglarca doğru bulunmasa da, birer sıralama sınavı olan OKS ve ÖSS, adayları okul-dershane-özel ders-kaçak kurs dörtgeni içinde yalpalamak zorunda bırakıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, "dershane bağımlılığım ortadan kaldırmak için önce OKS'ye, ardından üniversite giriş sistemine el attı. 2009'dan itibaren, 8'inci sınıfların sonunda liselere giriş için yapılan OKS uygulanmayacak. Tek sınav kalkacak ancak onun yerine 6,7 ve 8'inda sınıfların sonunda yine merkezi istemle üç sınav yapılacak. Liselere yerleşti...Devamını Oku »

Şişmanlık - Ramazan - Sahurun Yararları

Şişmanlık - Ramazan - Sahurun Yararları

Neden Sahura Kalkmalıyız? Oruç tutmak istiyorsanız mutlaka sahura kalkmalısınız. Aksi halde halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk, ve dikatsizlik gibi sorunlar belirebilir. Sizin için sağlıklı beslenme rehberi hazırladık. İşte size ramazan sofralarınız için öneriler: -Normalde günde 3 ya da 4 olan öğün sayısı doğal olarak Ramazan’da 2 ye düşüyor. İşte burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Sağlığınızın bozulmasını istemiyorsanız günlük öğün sayısını az ve sık yiyerek sahur ve iftar dahil ara öğünlerle en az 4’e çıkarmalısınız. -Eğer gün içinde kan şekerinizin düşmesini ve iftarda aşırı besin tüketimini engellemek istiyorsanız sahurda çabuk sindirilen, besin değeri yüksek gıdaları tüketip, aşırı yağlı, tuzlu ve tatlı besinleri tüketmekten kaçınmalısınız. Bunları yiyip gün içinde rahatsız olmak yerine hazmı kolay olan ve tok tutan lifli ve selüloz içeren besinler ile kepekli ekmek tüketmelisiniz. Ayrıca protein içer...Devamını Oku »

Çalışanlar Ve Oruç - İş Hayatında Ramazan - İş Verimliliği

Çalışanlar ve Oruç - İş Hayatında Ramazan - İş Verimliliği

Çalışanlara RAMAZAN Önerileri Çalışırken oruç tutan vatandaşların açlık nedeniyle dikkatinin dağılmaması çok önemli. Bu nedenle hem çalışıp hem oruç tutanlar, kesinlikle sahura kalkmalı. Bu şekilde fazla açlık hissi duymazsınız ve dikkatiniz de dağılmaz. Ayrıca işyerinde çok sıkıldığınızda yürüyüş ve nefes egzersizleri de sizin rahatlamanızı sağlayacaktır... Anadolu Sağlık Merkezi'nden Algoloji (ağrı bilimi) uzmanı Prof. Dr. Ayşen Yücel çalışan insanlara, Ramazan boyunca iş yaşamında fazla olumsuzluk yaşamamaları için uygulayabilecekleri yöntemleri anlattı: * Çalışırken oruç tutmanın olumsuz yansımalarından korunmak için ne yapılabilir? Oruç tutma nedeniyle özellikle çalışanların en sık yaşadıkları yan etki; öğleden sonra başlayan performans düşüklüğü ve dikkat noksanlığıdır. Kimisi de Ramazan'ın ilk günlerinde yoğun bir şekilde baş ağrısı. Bu bazı işyerlerinde o dereceye varır ki; herhangi sı...Devamını Oku »

İş Hayatı - Kariyer - İş Dünyası

İş Hayatı - Kariyer - İş Dünyası

İş Hayatı - Kariyer - İş Dünyası Ahmet Nazif Zorlunun kaleminden Babamdan ne öğrendim? Çok genç yaşta başladığım iş hayatında örnek aldığım en önemli kişi babam oldu. Babam "verdiği sözü tutmak için bütün zorlukları gögüslemeye hazır olmalısınız. Îsterseniz işinizi kaybedin ama itibar ve güveni sakın kaybetmeyin”dedi Babam Mehmet Zorlu. Yapacaksan en iyisini yap Ilkokula başladığım sene babam ve amcam birlikte ticarete atılma kararı aldılar. Babadağ'da ufak bir dükkan açtılar. Evde dokuma tezgahımız vardı. Evde dokunanlar dükkanda satılıyordu. Okul tatil olduğu zamanlar, babam yardım etmem için beni de yanında işe götürürdü. Bir yandan evdeki dokuma tezgahında bir yandan da dükkanda çalışıyordum. O zaman bana koskocaman görünen bu ufak atölye, içimdeki çalışma disiplininin yavaş yavaş yeşerdiği yer oldu. Dükkana gittiğim zamanlar, yapılan her işe dikkat kesilir, bütün ayrıntıları öğr...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık