Kişilik

Duygusal Zeka(Zihin Ve Kişilik Gelişimi)

Duygusal Zeka(Zihin ve Kişilik Gelişimi)

Zihni beslemek ifadesinden ne anlıyoruz? Beslenmek denildiğinde herkesin anladığı bir kavram vardır. Canlıların varlıklarını srdrebilmeleri, byyebilmeleri ve sağlıklı olabilmeleri iin, dzenli olarak gerekli besin maddelerini almaları işlemine beslenme denir. Hayatı srdrebilmek de yeterli değildir, aynı zamanda sağlıklı bir bedene sahip olmak iin de dengeli beslenmek gerekir. Vcudun gereksinim duyduğu tm vitamin, protein, mifleral ve bunun gibi maddelerin dzenli olarak alınması şarttır, aksi-halde eşitli hastalıklar ve sorunlar belirmeye başlar. Diğer bir deyişle, hayatı kaliteli ve rahat bir şekilde yaşayabilmek iin beslenme konusuna nem vermek gerekir. Peki şimdi kendinize şu soruyu yneltmenizi istiyoruz: Zihni beslemek ne demektir? Daha &ou...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(Zihin Ve Kişilik Gelişimi)

Duygusal Zeka(Zihin ve Kişilik Gelişimi)

Elinizdeki kitapta zihin sağlığı ve kişilik gelişiminin beraber ele alınması aslında birbiriyle bağlantılı konular olması dolayısıyladır. İyi bir kişiliğe sahip olur, onu sağlam temeller zerine oturtursanız aynı zamanda iyi bir zihne de sahip olursunuz. Bunun yanı sıra zihni koruma konusundaki uyarıları da dikkate alırsanız pek ok kişiye gre ok avantajlı olursunuz. Zihin sağlığı blm kısa ve zl olarak ele alınmış ve zihin sağlığınızı korumak neler yapmanız gerektiği konusunda yol gsterilmişin Kişilik gelişimi konusu ise daha geniş kapsamlı incelenmişti Sevgili gen arkadaşlar! Kişilik gelişimi konusu bir insan iin hayati neme sahip bir konudur. Sizin kendinize gveniniz, saygınlığınız, toplumsal hayattaki iletişiminiz, yeriniz ve konumunuz, geleceğiniz, hayata bakış aınız hep bu temel zerine şekill...Devamını Oku »

Kitaplık(Zihin Ve Kişilik Gelişimi)

Kitaplık(Zihin ve Kişilik Gelişimi)

Zihin ve Kişilik Gelişimi Yazar: Aylin Atmaca Yayın Evi: PROFİL YAYINCILIK Açıklama: Başarılı eylemler yapabilmek için hiçbir şey kararlı bir zihin ve tükenmeyen bir enerjinin birleşiminden daha kullanışlı olamaz. Henri Frederic Amiel Kişiliği sağlam, zihni temiz ve duru olan insanlar sorunsuz, vesvesesiz, stresten uzak bir yaşam sürerler. Kendilerine güvenleri tam olur, kendileriyle ve toplumla barışık olurlar. Neşeli ve dışa dönüktürler. Elbette ki böyle bir ruh hali, böyle bir kişilik yapısı insan sağlığını yakından etkileyecektir. Stresten, sıkıntıdan uzak bir insanın beden sağlığı da bundan etkilenecektir. İnsanın beyin sağlığını her yaşta koruması, ahlâk ve akıl olarak yüksek bir düzeyi yakalaması, zenginlikten, kari...Devamını Oku »

Kitaplık(Kendi Kişiliğinizi Tanıyın Kişilik Anketi )

Kitaplık(Kendi Kişiliğinizi Tanıyın Kişilik Anketi )

Kendi Kişiliğinizi Tanıyın Kişilik Anketi Yazar: Peter Shepherd Yayın Evi: KARİYER YAYINCILIK Açıklama: Bu kitap,karakterinizin geniş kapsamlı analizi ve böylelikle de kendinizi daha iyi tanımanız için araçlar sağlamaktadır. Ayrıca kendinizi nesnel bir çerçevede görmenizi sağlayacaktır. Sizin kandinize bakışınız ve başkalarının size bakışı birbirinden çok farklı olabilir.Birinin kendisi hakkında nesnel olabilmesi zordur.Dahası ,kişi kendisi olmakta ve bu nedenle bakabilecek hiçbir uzaklık olmamaktadır.Bu anketler nesnelliği sağlama amaçlıdır. Anketin neticeleri önünüze bir resim çıkartacaktır.Bu resimle neler yapacağınız size kalmış.Belki bazı dersler alacak,keşfett...Devamını Oku »

Evlilik Oyunu(Kişilik Testlerinin Önemi)

Evlilik Oyunu(Kişilik Testlerinin Önemi)

Karakter ve kişilik testleri yardımıyla birbirimizden beklentilerimizin kontrollü olması hakkında ne düşünüyorsunuz? İsteklerimiz, beklentilerimiz, ideallerimiz, hedeflerimiz nelerdir, hayata bakış açımız nasıldır? Bunları düşünmek ve tek tek tespit etmek için zaman ayırmak gerekir. Bu sorgulamaları yapmak kişinin kendini tanımasını sağlar, kişi; 'ben kimim' sorusuna cevap vermeye başlar, hangi karakter özelliklerine sahip olduğunu bilir ve beklentilerini de ona göre şekillendirir. Kendini tanıyan insanın, kendinden beklentileri uç noktada olmaz. Çünkü sınırları bellidir, neleri yapıp neleri yapamayacağını iyi bilir. Karşı tarafı da iyi tanıyabilirse ondan yapabileceklerinden fazlasını istemez, gereksiz beklentiler içine girmemiş olur. Bu nedenle evlilik öncesinde her iki tarafın hem kendisi, ni iyi tanımlaması hem de karşısındakini iyi tanıması çok önemlidir. Bu noktada kişilik testleri ve karakter analizleri kullanılabilir, profesyonel anlamda yardım alabiliriz. Kişilik testlerini bi...Devamını Oku »

1 2 3 4 5
Yukarı Çık