Hızlı Okuma

Hızlı Okuma(Okuma İçin Yön Teknikleri)

Hızlı Okuma(OKUMA İÇİN YÖN TEKNİKLERİ)

OKUMA İÇİN YÖN TEKNİKLERİ YILAN TEKNİĞİ Gazete yazıları genelde sütun yazılandır. Gazetelerdeki köşe yazıları bazı durumlarda geniş satırlara yayılabiliyor. Sütün metinlerde tek duruşlar ve kıvrımlar yeterli gelirken, geniş satırlı metinlerde iki duruş ve İki kıvrım uygulanır. Bu tür okumada sağlı ve sollu okuma olanağı olur. Kıvrımların kayış yönüne doğru (sola kayma ve sağa kayma) sağ ve sol taraflardaki kelimeler görülebilir. GÜVERCİN TEKNİĞİ Pike Bakış Tekniği olarak da belirtilebilir. Yazının özünü kavrama açısından idealdir. Geniş satırlı metinlerde iyi bir okuma şekli olduğu gibi, seçmeli okuma açısından son derece uygundur. KARTAL TEKNİĞİ Azami düzeyde geniş alanı görme alışkanlığı kazandırır. Geniş alan ve bu orandaki hızlılık okumayı hızlandırır. TÜNEL TEKNİĞİ Her yazının giriş, gelişme, sonuç kısmı vardır, zaten anlamda bu üçlü sacayağı üzerine kurulmuştur. Genellikle yazının ana fikri girişt...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(İyi Bir Okuyucu Olmak)

Hızlı Okuma(İyi Bir Okuyucu Olmak)

İyi Bir Okuyucu Olmak * Kitap İle gözlerinizin aralığı 30 cm olsun. * Işığın direk yazıya gelmesine önem verin. * Okuma ile beden sağlığının yakından ilişkili olduğunu unutmayın. * Hayatı yaşarken dış olaylardaki gözlemlerinizi dikkate alın. * Öğrenmeyi gerektiren yazı çeşitlerinde yorgun ve bezgin olmayın, bu gibi zamanlarda sakin ve dinlenmiş olun. * Hızlı okuma alıştırmalarında ağır yazılardan gitmeyin, önce anlayabileceğiniz yazılar üzerinde durun. * Kültürlü bir insan olmaya çalışın, bilimsel sözcüklerden yani terimlerden haberiniz olsun. * Sözcük ve kelime arasındaki farkı bilin. Sözcüğün, bir kelimenin sözlük anlamı olduğunu, kelimenin ise günlük hayatta kullanılan şekil olduğunu bilin. * Temel kitap bilginiz olsun. Örneğin ISBN; international Standartional Book Note, yani Uluslararası Kitap Numarası demektir. ISSN; international Standartion Series Note, Uluslararası Standart Süreli Yayınlar Num...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Gazete Okumak)

Hızlı Okuma(Gazete Okumak)

Gazete Okumak Gazete haberlerinin genellikle spot cümleleri vardır. Bu cümlelerin puntoları daha büyüktür. Genellikle haberin ana fikri bu spot cümledir. Diğer sütundaki küçük puntolu yazılar "dön dolaş" mantığıdır, yani spottan sonra okumanıza anlam kalmayan cümlelerdir. Gazete sayfalarını tek tek şöyle bir beyinsel okuma tekniğiyle tarayın. Eğer gazetenin daha ilk sayfasında diğer sütun ve küçük puntolu metinlere takılırsanız henüz üçüncü sayfada pes edersiniz. Bu yüzden sizce önemli görülen haberlere öncelik tanıyarak spot cümlelerden yararlanırsınız. Böylece gazetenin bütününden yararlanmış olursunuz. -ALINTI- Hızlı Okuma(Gazete Okumak) (gelişim,programı, kursları, teknikleri, gazete, kitap, okuma, hızlı, kişisel başarı, izmir)...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Hızlı Okuma)

Hızlı Okuma(Hızlı OKUMA)

Toplumumuzda hızlı okunan şeyin anlaşılmayacağı; bir konunun anlaşılabilmesi için yavaş yavaş okunması gerektiği, hızlı okunan bir şeyin çabuk unutulacağı fikri yaygındır. Halbuki okuma anında; dikkat toplanırsa anlama yavaş okunandan daha iyi olmaktadır. Hızlı okumanın kazandırdığı avantajlardan biri dikkati toplamayı kolaylaştırmasıdır. Bu arada okunan süre kısalır yalnızca önemli görünen konulara dönülerek randımanlı bir sonuç alınabilir. Bazıları vasat hızlı okumayı insan tabiatına daha uygun bulduklarından bunu ölçü kabul eder ve hızlı okumada randımanın düşeceğini söylerler. Halbuki vasat hız normal değil, eğitim noksanlığından gelen yanlış bir alışkanlıktır. Sesli okuyarak okuma hızı yavaşlatacağı için; hızlı okumak isteyenler sesli okumaktan vazgeçmelidir. Çünkü okuma hızı konuşma hızından yüksek olduğundan hız yavaşlar. Ayrıca birde telaffuz etme hızı yavaşlatacaktır. Okuma anında göz düz bir çizgide gidip geldiği zannedilir. Halbuki göz sıçramaları hareket etmektedir. Çünkü g...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(İyi Okuyucu Kimdir?)

Hızlı Okuma(İyi Okuyucu Kimdir?)

» Kendine karşı merakı olandır. » Dışarıdakilere karşı merakı olandır. » İçindeki yeteneğini çıkarma mücadelesi verendir. » Bir amacı vardır, beyninde bunu tam olarak belirlemiştir, bu amaca göre okur. » Okuduklarını düşünendir. » Okumak denilince aklına okul gelmez, sınırların ötesine taşarak konuları yorumlama mücadelesi verir. » Okumanın ve başarmanın en yüce erdem olduğunun bilincindedir. » Okuduklarını test ederken başarı gösterendir. -ALINTI- Hızlı Okuma(İyi Okuyucu Kimdir?) (hızlı okuma teknikleri, hızlı okuma, hızlı okuma kursları, hızlı okuma kursu, hizli okuma, hizli okumak, hızlı okuma egzersizleri, hızlı okuma tekniği, nlp, kitap okuma) ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Yukarı Çık