Hafıza Teknikleri

Hafıza Teknikleri

 Beyin, hafızaya çabuk ve kolay depolaması için alışık olduğu ve kendisine kolay gelen verileri ister. Beynimize mantıklı gelmeyen bilgileri beynimiz kalıcı belleğe aktarmaz.
Bilinçaltının öğrenme ilkeleri doğrultusunda çok daha kısa sürede daha kalıcı öğrenmeyi ve zihnin çalışma ve algılama kapasitesini arttırmayı sağlayan bir eğitimdir.
Hafıza teknikleri ise ders çalışmayı son derce keyifli ve eğlenceli hale getiren bir beceridir. Öğrenci bir kez çalıştığı konuyu zevk alarak çalışmakta ve defalarca çalışmasına gerek kalmadan kavrayabilmektedir.
İstediğimiz bilgilerin amygdala , hippocampüs ve beynin diğer hafıza bölgelerine yerleşmesi için bilgileri birbirine abartılı  hikayelerle doğru bir şekilde bağlamalayız. Amacımız Nöronlar ve sinapslar arasındaki iletişimi en iyi şekilde sağlamaktır.
Bilgileri kalıcı hale getirmek için en çok kullanılan yöntem tekrardır. Tekrar etmek emeklemektir. Biz size emeklemeyi, yürümeyi, koşmayı değil uçmayı vaat ediyoruz.
Hafıza tekniklerinin temelinde çağrışım yöntemi yatmaktadır. Bizler yerleştirdiğimiz bilgilerin birbirini deviren domino taşları gibi sistemli bir şekilde birbirini etkilemesini, çağrıştırmasını sağlıyoruz.
Hafızanın öğrenilen bir beceri olduğu bilimsel bir gerçektir. Hafızasını nasıl güçlendireceğini bilen herkes bunu yapabilir. Sayıları ve listeleri kolayca hafızaya almayı öğrendikten sonra bu teknikleri günlük hayatınıza da uygulamaya başlayabileceksiniz.
Her birimiz, müthiş bir hafıza kapasitesine sahibiz ancak hafızamıza yeterince önem vermediğimiz ve onu geliştirmek için çaba sarf etmediğimizden hatırlama konusunda çeşitli zorluklar yaşıyoruz. Tıpkı insan bedeninin vücut geliştirme egzersizleri aracılığıyla, kas gücünü arttırarak güçlendirebileceği gibi hafıza da alıştırma ve egzersizler yoluyla geliştirilebilir.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık