Güzel Konuşma

Kitaplık(Spikerlik Ve Güzel Konuşma Sanatı)

Kitaplık(Spikerlik ve Güzel Konuşma Sanatı)

Spikerlik ve Güzel Konuşma Sanatı Yazar: Doğan Yıldız Yayın Evi: TELEBASIM YAYINCILIK -REKLAM Açıklama: "Spikerlik, Kitabı yazılmamış ender iş kollarından biridir. Bu kitap, alanında tektir, bu nedenle özgündür. Yurtdışında bilemem, ama Türkiye Cumhuriyeti hudutları içinde daha İyisini yazabilecek bir kişi ya da kalabalık bir grup çıkarsa, daktilo ya da bilgisayar tuşlarına değen parmaklarını, Kalem tutan ellerini öperim. İçtenlikle... Sevgiyle... Saygıyla..." Doğan Yıldız Derleyen: Yusuf BAL ***REKLAM*** İZMİR'DEKİ KİŞİSEL GELİŞİM - KİŞİSEL BAŞARI NLP VE HIZLI OKUMA KURSLARI VE SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: ...Devamını Oku »

Diksiyon(Güzel Konuşma Kuralları - 2)

Diksiyon(Güzel Konuşma Kuralları - 2)

1. Konuşma veciz denecek şekilde ölçülü olmalı, mana ve fikir ile söz arasında seçkin bir uyum olmalı, söz fikri tam ifade etmeli, fikir sözü tam doldurmalı, ondan taşmamalıdır. Söz konuya, mekana ve duruma uygun düşmelidir. . 2. Konuşmada söz fikri açık ve net ifade edebilmeli, anlaşılır ve tatmin edici bir özellik taşımalıdır. 3. Konuşmada cümleler düzgün olmalı, cümle yanlışı yapılmamalı, anlatım bozukluğu olan uzun cümleler yerine doğru, yanlışsız kısa cümleler kurulmalıdır. 4. Konuşmada doğrunun yanında güzel anlatım da ihmal edilmemelidir. Çünkü aynı doğruyu farklı kişiler anlattığında inandırma ve konuşmayı dinletme başarısının farklı olması bundandır. Bunun için sanatkarane bir dil ve ifade kullanılmalı; benzetmeler, mecazlar, ses deş kelimeler, imalar, tezatlar, tekrarlar, buluşlar, abartmalar, kişileştirmeler, yakın anlamlar, paralellikler, ünlemler, hitaplar, beyitler, fıkralar gibi çeşitli söz ve anlam ustalıkları yerinde ve zamanında kullanılmalıdır. 5. Konuşmacı inandırıc...Devamını Oku »

Diksiyon(Güzel Konuşma Kuralları)

Diksiyon(GÜZEL KONUŞMA KURALLARI)

1. Dinleyiniz. Doğru ve güzel konuşmanın ilk şartı dinlemesini bilmektir. Siz dinlemesini bilirseniz, herkes dinlemesini bilir ve siz de dinlenen bir konuşma yapabilirsiniz. Dinlenmeyen, gürültülü, ilgisiz bir yerde güzel konuşma da yapılamaz. Ancak iyi bir dinlemenin de öğrenilmesi gerekmektedir. 2. Doğru ve güzel konuşmanın ikinci Şartı, konuşmanın sağlam ve sistemli bir fikre dayanmasıdır. Konuşarak düşünmek beraberinde başarısızlığı getirir. Düşünerek konuşma esas olmalıdır. Gereksiz konular, ayrıntılar konuşulmamalıdır. 3. Eğer hazırlıklı bir sunuş konuşması yapılacaksa konuşmanın planlanması dikkat çekici şeylerle donatılması şarttır. 4. Konuşma ne bıktıracak kadar yavaş, ne de anlaşılmayacak kadar hızlı olmalıdır. 5. Konuşma ile nefes alıp verme arasında bir ahenk olmalı, nefes almadan konuşulmamalıdır. 6. Sesin, insanın kişiliğini yansıttığı düşüncesini de hatırlayarak konuşmada önemli bir unsur olduğu unutulmamalıdır. Zira ses; dalgınlık, korkaklık, mahcupluk, kibirlilik, tats...Devamını Oku »

Yukarı Çık