Etkili Konuşma Eğitimi

İzmir Etkili Konuşma Eğitimi

İzmir Etkili Konuşma Eğitimi

Etkili konuşma eğitiminde katılımcıların Dili (Türkçe'yi) doğru ve etkili kullanarak başarılı iletişim kurabilme yeteneklerini geliştirmek, en büyük gruplara bile konuşma yaparken ' kürsü fobisi'nin yenilmesi, gerginlik ve heyecanın giderilmesi için gerekli ipuçlarını aktarmak, akıcı bir konuşma ile kişiler arası etkili iletim kurulmasına katkıda bulunmak ve başarılı konuşmaların nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin tekniklerin iletilmesi amacını taşır. Ayrıca diksiyon, artikülasyon, fonetik bilgileri ile Türkçe'nin doğru kullanılmasına ilişkin bilgileri içerir. -Konuşma yeteneğiniz kariyerinizi önemli oranda etkileme gücüne sahiptir. Başarılı olmak için konuşma yeteneğinin gelişmiş olması gerekiyor. Kimse konuşması düzgün ve etkili olamayan bir insanla iletişim haline geçmeyi istemez. -Konuşma yaparken en temel kural etkileyici ve konuya hakim olmaktır. Topluluk önünde konuşurken ve karşılıklı konuşma esnasında etkileyiciliğinizi konu hakkında bilginizle pekiştirirseniz isted...Devamını Oku »

Konuşma Sanatı(Etkili Konuşmanın Zamanı)

Konuşma Sanatı(ETKİLİ KONUŞMANIN ZAMANI)

Konuşmacıları Takdim Etmek, dlTakdimi ve Kabul 1. S yleyeceklerinizi Tam Olarak Hazırlayın 2. K..K Formlne Uyun 3. Gayretli Olun 4. İten Davranın 5. Aılış Konuşmanızı İyi Hazırlayın 6. Kabul Konuşmasında Samimiyetinizi İfade Edin Uzun Konuşmaları Dzenlemek 1. Dikkati En Baştan ekmeye alışın - Konuşmanıza Bir Olay/rnek İle Başlayın - Gerelimi Artırın - Esin Bir Gereği Dile Getirin - Ellerin Kalkmasını İsteyin - Dinleyicilere istedikleri Bir Şeyi Nasıl Elde Edeceklerini Anlatacağınıza Sz Verin - Gsterebileceğiniz Bir Şey Kullanın 2. İstenmeyen İlgiyi nleyin - zr Dileyerek Başlamayın - Komik Hikaye Aılışından Vazgein 3. Ana Fikirlerinizi Destekleyin - İ...Devamını Oku »

Konuşma Sanatı(Etkili Konuşmanın Esasları)

Konuşma Sanatı(Etkili Konuşmanın Esasları)

BLM 1. Temel Yetenekleri Kazanmak 1. Başkalarının Tecrbelerinden G Alın 2. Amacınızı Bilin 3. Aklınızı Başarınıza Gre Ynlendirin 4. Uygulama İin Her Fırsatı Değerlendirin BLM 2. Gveni Geliştirmek 1. Bir Toplulukta Konuşmanın Korkusu Hakkında Gerekleri Araştırınız 2. Doğru Şekilde Hazırlanın Hibir Zaman Konuşmanızı Kelimesi Kelimesine Ezberlemeyin Fikirlerinizi nceden Toparlayın ve Dzenleyin Konuşmalarınızı Arkadaşlarınızla alışın 3. Aklınızı Başarıya Şartlandırın Kendinizi Konunuza verin Dikkatinizi Sizi zecek Olumsuz Etkilerden Uzak Tutun Kendinize Bir Moral Konuşması Verin Kendinizden Emin Grnn BLM 3. abuk Ve Kolay Yoldan Etkili Konuşmak ...Devamını Oku »

Konuşma Sanatı(Çabuk Ve Kolay Yoldan Etkili Konuşmak)

Konuşma Sanatı(Çabuk ve Kolay Yoldan Etkili Konuşmak)

Gndzleri nadiren televizyon seyrederim. Fakat bir arkadaşım daha ok ev kadınlarını ilgilendiren bir şovu izlememi istedi. ok yksek bir izlenme oranına sahipti ve arkadaşım şovdaki izleyici katılımının ilgimi ekeceğini dşnyordu. Gerekten de yle oldu. Birka blmn izledim ve program sunucusunun izleyenleri konuşmaya sevketmesi beni şaşırtmıştı. Bu insanlar kesinlikle profesyonel konuşmacılar değildi. İletişim konusunda hi eğitim almamışlardı. Bazıları kt bir dilbilgisiyle konuşuyor ve yanlış kelimeler kullanıyorlardı. Fakat hepsi ok ilginti. Konuşmaya başladıklarında ekranda grnme korkuları kayboluyordu ve izleyicilerin dikkatini ekiyorlardı. Neden acaba? Cevabı biliyordum nk aynı tekniği yıllarca ben de uyguladım. Bu basit, sıradan ins...Devamını Oku »

Konuşma Sanatı(Etkili Konuşmanın Esasları)

Konuşma Sanatı(Etkili Konuşmanın Esasları)

Her sanatta az sayıda ilke fakat ok sayıda teknik bulunur. Bu kitabın ilk blmn oluşturan kısımlarında etkili konuşmanın temel ilkelerini ve bu ilkeleri uygulamak iin yapılması gerekenleri tartışıyoruz. Yetişkinler olarak, etkili konuşmanın kolay ve kısa yollarını ararız. Sonulara abuk ulaşmanın tek yolu amacımıza ulaşmak iin en doğru tutuma ve gelişmek iin ilkelerden oluşmuş sağlam bir temele sahip olmaktır. Temel Yetenekleri Kazanmak Konuşma derslerini 1912'de vermeye başladım, Titanik'in buzlu Kuzey Denizi sularında battığı yıl. O zamandan beri yediyzellibin kişiden fazla insan bu sınıflardan mezun oldu. Dale Carnegie Kursları'nın ilk derslerinden nceki tanıtım toplantılarında insanlara neden bu kurslara katıldıklarını ve beklentilerini belirtme fırsatı veriliyor. Doğal olarak, ifade tarzı değişiyor; fa...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık