Etkili İletişim

Etkili İletişim(Etkililiğin Tanımı)

Etkili İletişim(ETKİLİLİĞİN TANIMI)

Yedi Alışkanlık, etkili olma alışkanlıklarıdır. İlkelere dayandıkları iin, uzun vadede mmkn olan en yararlı sonulan sağlarlar. Doğru haritalardan oluşan gl bir merkez yaratarak, karakterin temeli haline gelirler. Kişi bu haritalardan yola ıkarak, sorunları etkili bir biimde zebilir, fırsatları alabildiğine artırabilir ve ykselen gelişim sarmalında srekli yeni ilkeler ğrenip onlarla btnleşebilir. Bunlar insanı etkili kılan alışkanlıklardır, nk doğal bir yasayla uyum iinde olan bir etkililik paradigmasına dayanırlar. Ben bu ilkeyi /Y Dengesi diye tanımlıyorum. Pek ok kişi buna arparak parampara oluyor. Ezop'un altın yumurtlayan kaz masalını hatırlarsanız, bu ilkeyi kolayca anlayabilirsiniz. Bu masal, gnn birinde ...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Alışkanlık)

Etkili iletişim(Alışkanlık)

İselleştirilmiş ilkeler ve davranış modelleri dışında bir alışkanlık halini alamaz. Bir alışkanlık yaratmak her boyutta aba harcamayı gerektirir. Olmak/grmek değişimi, yukarıya doğru uzanan bir sretir; olmak, grmeyi değiştirirken, grmek de olmayı değiştirir ve ykselen gelişme sarmalında ilerledike, bylece srer gider. Bilgi, beceriler ve arzu zerinde alışarak, yıllar boyunca belki de yapay bir gvenlik kaynağı olan eski paradigmalarla bağlarımızı koparabiliriz. Bylece kişisel ve kişilerarası etkililik konusunda yeni dzeylere erişebiliriz. Bu sre bazen acı verebilir. Daha yksek bir amacın; şimdi istediğinizi sandığınız şeyi daha sonra isteyeceklerinizin ardında ikinci plana atmaya razı olmanın harekete geirdiği bir değişimdir bu. Ama varlığımızın hedefi v...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Yedi Alışkanlık)

Etkili İletişim(Yedi Alışkanlık)

Srekli yaptığımız şey neyse, biz de oyuz. O halde mkemmellik bir edim değil, bir alışkanlıktır. Aristoteles karakterimiz, temelde alışkanlıklarımızdan oluşur. Dşnce ek, eylem bi; eylem ek, alışkanlık bi; alışkanlık ek, karakter bi; karakter ek, kader bi, der zdeyiş. Alışkanlıklar yaşamımızdaki gl etkenlerdir. Tutarlı ve oğunlukla bilindışı kalıplar oldukları iin de, her gn srekli olarak karakterimizi ortaya koyar ve etkili ya da etkisiz olmamıza yol |aarlar. Byk eğitimci Horace Mann'ın bir zamanlar sylediği gibi, Alışkanlıklar bir halata benzer. Her gn bir ilmik daha atanız ve ok gemeden koparılamaz hale gelir. Ben, bu szlerin son blmne I katılmıyorum. Koparılabileceğini biliyorum. Alı...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Düşünce Düzeyi)

Etkili iletişim(DÜŞÜNCE DÜZEYİ)

Albert Einstein'ın dediği gibi, Karşılaştığımız nemli sorunlar, onları yarattığımız sırada sahip olduğumuz dşnce dzeyiyle zlemez. evremize ve kendi iimize baktıka ve Kişilik Etiği'yle yaşayıp etkileşimde bulunurken yaratılan sorunları grdke, bunların yaratılmış oldukları yzeysel dzeyde zlemeyecek kadar esaslı ve derin sorunlar olduklarını anlamaya başlarız. Bu derin konulan zmek iin yeni ve daha derin bir dşnce dzeyine -etkili insan ve etkileşim alanını doğru tanımlayan ilkelere dayalı bir paradigmaya- ihtiyacımız vardır. Etkili İnsanların Yedi Alışkanlığı da, bu yeni dşnce dzeyi zerinedir. Kişisel ve kişiler arası etkililik konusunda ilke merkezli, karaktere dayalı, iten dışa ...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Gelişim Ve Değişim)

Etkili İletişim(Gelişim ve Değişim)

Kişilik Etiği'nin parlaklığı ve kitlelere ekici grnmesinin nedeni şudur: Kişisel aıdan etkili olmayı ve başkalarıyla derin ilişkiler kurmayı sağlayan alışma ve gelişme gibi doğal srelerden gemeden, nitelikli bir yaşam kurmayı mmkn kılacak kolay ve abuk bir yntem olduğu sanılır. Bu, z olmayan bir simgedir, alışmadan kşeyi dnmeyi vaat eden, kısa yoldan zengin olma dzenidir. Hatta bazen işe yarıyormuş gibi de grnebilir; ama dzenbaz, dzenbaz olarak kalır. Kişilik Etiği yanıltıcı ve kandırıcıdır. Tekniklerinden ve abuk zmlerinden yararlanarak yksek nitelikli sonular almaya alışmak, ancak Detroit haritasını kullanarak Chicago'da bir yere gitmeye alışmak kadar başarılı olur. Kiş...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık