Zirve İçin Sadece 7 Adım - Zirve - Başarı - CEO - İş Yaşamı

Zirve İçin Sadece 7 Adım - Zirve - Başarı - CEO - İş Yaşamı


Zirve İçin Sadece 7 Adım

Dünya daha bir hızlı mı dönmeye başladı yoksa şirketlerin istediklerine biz mi ulaşamıyoruz?
Bizleri strese sokup, iş yaşamındaki verimliliği azaltan bu isteklerle başa çıkmak gerçekte düşünüldüğü kadar zor değil.İnsan kaynakları uzmanları, üç tip çalışan tipinin olduğunu açıkladı:

1. Kendine olması gerekenden fazla güveni olan ve bu nedenle, kendini geliştirme gereği hissetmeyen.

2. Yaptığı işten sürekli tereddüt duyan ve bunun neticesi olarak, işinde hata yapmaya mahkum olan.

3. İş yaşamını ve çalışma metotlarını bir dengeye oturtabilmiş, devamlı daha iyiye ulaşmak için emek harcayan.

Şüphesiz, her firmanın hayalindeki üçüncü tip çalışan portresi. İşte size bu portreyi oluşturmak için gereksiniminiz olan yedi ipucu:

Hep Daha İlerisini Hedefleyin

Unutmayın ki, her yönetici tuttuğunu koparan, kararlı elemanları sever. Mesleğinizle ilgili seminerlere ve kurslara katılıp, kendinizi devamlı geliştirin. Örneğin, gazeteciyseniz yalnızca haber yazmakla kalmayıp, akşamları bir fotoğraf kursuna gidin ve bu gayretinizi üstlerinizin bilmesini sağlayın.

Zirvedekileri Modelleyin
İş yerinde emin adımlarla başarıya ulaşmanın bir yöntemide sizden önce sizin şu anki mevkinizde olan ve sonra terfi etmiş bireylerin önceki projelerini araştırıp, onların çalışmalarından model almatır. Bu kadar yükseldiklerine göre mutlaka kendilerini kanıtlamış oldukları özel bir çalışma tarzları vardır. Onların insan ilişkilerini gözlemleyip, ipuçları bulabilirsiniz.

Hatalarınızla Eğlenin

İnsanoğlu hata yapmadan tek bir gününü bile geçiremez. Siz de yaptığınız hataları, gözünüzde Beşiktaş yokuşu durumndan Everest Dağı durumuna getirmeyin. Kendinize ve hatalarınıza gülüp geçmeyi öğrenmek, daha soğukkanlı olmanıza neden olacak; kaldı ki soğukkanlı insan yaptığı hataları en kısa sürede düzeltebilen insandır.

Takım Ruhu Taşıyın

Bir çok insan için iş arkadaşlarıyla iyi geçinmek günümüzde her ne kadar zor bir şey gibi gözükse de iyi projeleri yürürlüğe koymanın en önemli kriteri bu. İş arkadaşlarınızı rakip olarak görmek yerine, onları aslında size yardım edecek kişiler olarak görmeyi sağlayabilirseniz kendinizi takımın bir parçası olarak görürsünüz ve veriminiz de aynı oranda artar.

ÖNCEKİ BAŞARILARIZI HATIRLAYIN

Herkesin iş hayatında çok başarılı ve bazen de her şeyi birbirine karıştırıp, bir çuval inciri mahvettiği dönemler olur. Siz de, başarılı olamadığınızı, takdir görmediğinizi düşündüğünüz dönemlerde endişelenmeyin. Geçmiş dönemlerde elde ettiğiniz başarıları ve prestiji anımsayıp kendinizi o an elinizde bulunan görev için motive etmeyi öğrenin.

Risk Almazsanız Başaramazsınız Bunu Bilin!

Planlı, programlı; getirileri ve götürü leri önceden düşünülmüş riskler sizin ne kadar cesur ve kendinize güvenli olduğunuzu gösterir. Kafanızda tümüyle size ait bir proje belirleyip, şık bir sunum eşliğinde yöneticinize teklif halinde götürürseniz, projeniz yaşama geçmese bile yöneticinizin beyninde yer ettiniz demektir.

Duygusal Zekanızı İyi Kullanmayı Öğrenin

Rekabet ortamında, sizi diğer çalışanlardan ayıracak, farklı kılacak özellik EQ'nuzu (Duygusal zeka) nasıl kullandığınızda saklıdır. Örneğin, harika bir reklam projesini müşteriye kabul ettirebilmek için ikna kabiliyetiniz dışında müşterinizle iş dışında ilişkilerinizin ne kadar sıcak olduğuyla da bağlantılıdır.


Derleyen:

Yusuf BAL


(kişisel gelişim, kişisel başarı, bireysel gelişim, bireysel başarı, nlp, hızlı okuma, koçluk, zirve, iş, iş görüşmesi, cv, cv hazırlama, iş bulma, özgeçmiş, başarı, lider, liderlik, ceo)

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık