:: GÜNÜMÜZDE DUYGUSAL ZEKA

:: GÜNÜMÜZDE DUYGUSAL ZEKA

EQ günümüzde nasıl ölçülür? - Günümüzde, duygusal zekânın ölçümünde en geniş çaplı kullanılan ve en rağbet edilen yöntem ticari araçlardır. Yani, bu testleri yapıp puanlandırmak için para ödemek gerekir — genellikle de büyük miktarda paralar. Sonuç olarak, bu ölçümler bireyler yerine büyük organizasyonlarca kullanılmaktadır. Testlerin bazıları sadece kendini tanıtma ölçümleridir, diğerleri çoklu-değerlendirmeli testlerdir ve bu ölçümlerin bazıları performansı da içerir.

Tümü de oldukça masraflı olan bu ticari araçlar yıllarca süren çalışmaların -test etme, rafine hale getirme ve değerlendirme- sonucudur. Bu denli çaba ve zaman harcanan testler her zaman pahalı olacaktır, bu yüzden de sıradan insanların uygulaması mümkün olmayacaktır. Peki, bu insanlar kendi EQ düzeylerini nasıl değerlendirecekler?
Şimdiye kadar bu tip değerlendirmeler zor hatta imkânsız olmuştur, bu yazının  hazırlanmasındaki neden de budur. EQ'yü oluşturan farklı beceri ve yetenekleri ölçen ve özellikle bu amaçla geliştirilen bu yazı daki bir testler dizisinden oluşur, ilk kez insanlar çok geniş olan duygusal zekâ teriminin kapsadığı kilit alanlarda kendini değerlendirme şansına sahip olacaklar.
 
DERLEYEN...EDİTÖR
İletişim:[email protected]


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık